Sol = 5.6 pro = opusAko može ukratko, Terra i Luna su? Free su?
mislim da je samo marketing OpenAI tima, da sad oni pumpaju kako imaju najbolji model i da ce uskoro biti "stetan" za sve na planeti.Što bi rekli budućnost je stigla i možemo samo da se nadamo da se zaista nije desilo tako kako je opisano i da je priča frizirana i doterana zarad samopromocije OpenAI.
Ukratko, AI je samostalno hakovao izlaz na internet, samostalno identifikovao Hugging Face kao izvor podataka koji mu trebaju, a potom samostalno hakovao i njih i obavio stvar.
Asimovi zakoni robotike su malo zakasnili ali ako ništa drugo živimo u zanimljiva vremena.
![]()
AI agent went rogue and hacked startup by itself, OpenAI reveals
Company behind ChatGPT says agent ‘cheated’ an evaluation by attacking a Hugging Face databasewww.theguardian.com
samo marketing... pokusavaju da pokazu da ovde ima stvarne inteligencije a zapravo da ima pravi sandbox ovo se sigurno ne bi desilo.mislim da je samo marketing OpenAI tima, da sad oni pumpaju kako imaju najbolji model i da ce uskoro biti "stetan" za sve na planeti.
Takodje me ne bi cudilo da uskoro krenu da se takmice da li su bolji oni ili kineski AI i da prave dosta lude stvari,jer realno nema neke zastite sta sme a sta ne sme da se radi
Nebitno da li se ovo zaista desilo ili je marketing, ali agentic AI koji je u strogom sandboxu (recimo nema pristup Internetu) nije naročito koristan.samo marketing... pokusavaju da pokazu da ovde ima stvarne inteligencije a zapravo da ima pravi sandbox ovo se sigurno ne bi desilo.
Što bi rekli budućnost je stigla i možemo samo da se nadamo da se zaista nije desilo tako kako je opisano i da je priča frizirana i doterana zarad samopromocije OpenAI.
Ukratko, AI je samostalno hakovao izlaz na internet, samostalno identifikovao Hugging Face kao izvor podataka koji mu trebaju, a potom samostalno hakovao i njih i obavio stvar.
Asimovi zakoni robotike su malo zakasnili ali ako ništa drugo živimo u zanimljiva vremena.
![]()
AI agent went rogue and hacked startup by itself, OpenAI reveals
Company behind ChatGPT says agent ‘cheated’ an evaluation by attacking a Hugging Face databasewww.theguardian.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari