Sol = 5.6 pro = opusAko može ukratko, Terra i Luna su? Free su?
mislim da je samo marketing OpenAI tima, da sad oni pumpaju kako imaju najbolji model i da ce uskoro biti "stetan" za sve na planeti.Što bi rekli budućnost je stigla i možemo samo da se nadamo da se zaista nije desilo tako kako je opisano i da je priča frizirana i doterana zarad samopromocije OpenAI.
Ukratko, AI je samostalno hakovao izlaz na internet, samostalno identifikovao Hugging Face kao izvor podataka koji mu trebaju, a potom samostalno hakovao i njih i obavio stvar.
Asimovi zakoni robotike su malo zakasnili ali ako ništa drugo živimo u zanimljiva vremena.
![]()
AI agent went rogue and hacked startup by itself, OpenAI reveals
Company behind ChatGPT says agent ‘cheated’ an evaluation by attacking a Hugging Face databasewww.theguardian.com
samo marketing... pokusavaju da pokazu da ovde ima stvarne inteligencije a zapravo da ima pravi sandbox ovo se sigurno ne bi desilo.mislim da je samo marketing OpenAI tima, da sad oni pumpaju kako imaju najbolji model i da ce uskoro biti "stetan" za sve na planeti.
Takodje me ne bi cudilo da uskoro krenu da se takmice da li su bolji oni ili kineski AI i da prave dosta lude stvari,jer realno nema neke zastite sta sme a sta ne sme da se radi
Nebitno da li se ovo zaista desilo ili je marketing, ali agentic AI koji je u strogom sandboxu (recimo nema pristup Internetu) nije naročito koristan.samo marketing... pokusavaju da pokazu da ovde ima stvarne inteligencije a zapravo da ima pravi sandbox ovo se sigurno ne bi desilo.
Što bi rekli budućnost je stigla i možemo samo da se nadamo da se zaista nije desilo tako kako je opisano i da je priča frizirana i doterana zarad samopromocije OpenAI.
Ukratko, AI je samostalno hakovao izlaz na internet, samostalno identifikovao Hugging Face kao izvor podataka koji mu trebaju, a potom samostalno hakovao i njih i obavio stvar.
Asimovi zakoni robotike su malo zakasnili ali ako ništa drugo živimo u zanimljiva vremena.
![]()
AI agent went rogue and hacked startup by itself, OpenAI reveals
Company behind ChatGPT says agent ‘cheated’ an evaluation by attacking a Hugging Face databasewww.theguardian.com
Ono što stoji je da su AI Agenti vrlo vešti da otkriju šta radi neki API ili servis može čak i ovim običnim tj. javnim malo jačim modelima. Često bukvalno sami prepoznaju greške u komunikaciji načine autorizacije itd. Napr. kada razvijate neki UI, dovoljno je da mu date URL do nekog servisa 99% će sve sam skontati... tako da ima tu već dosta znanja ugrađeno, pa me ne bi čudilo da uspeju da prođu "kud ne bi trebalo", ali da ko što neko reče, pravi sandbox nikad ne bi mogli da napuste.Nebitno da li se ovo zaista desilo ili je marketing, ali agentic AI koji je u strogom sandboxu (recimo nema pristup Internetu) nije naročito koristan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari