Šta je novo?

Najbolje trenutke je najteže zabeležiti

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
najlepse-trenutke-je-najteze-zabeleziti-Samsung-Galaxy-AI.webp

Najbolje trenutke je najteže zabeležiti​

U vremenu u kojem sve više svojih uspomena stvaramo, beležimo i delimo kroz digitalni sadržaj, postalo je očigledno da je upravo one najlepše trenutke najteže zabeležiti

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/najbolje-trenutke-je-najteze-zabeleziti/

Bilo bi najbolje kada bi na teefonu postojalo dugme da odmah upali kameru bez potrebe za otključavanjem. Dok otvorim futrolu, upalim telefon otljučam i startujerm kameru, u 90% slučajeva to što sam hteo da snimim već je završeno, mačka pobegla, pas ujeo komšiju, unuk već ustao posle pada preko lopte...

Bilo bi najbolje kada bi na teefonu postojalo dugme da odmah upali kameru bez potrebe za otključavanjem.

Ovo je bio trend, jedno vreme dok XDA nije komplet propao (danas je 3/4 stranice reklama ili nepovezan sadrzaj) i nezavisni dev-ovi su stavljali u Custom ROM-ove opciju za ovako nesto.

Izvadis telefon, kombinacija koju si prethodno uneo, aktivira kameru.

Motorola trenutno jedina ima Gesture, od kojih su izgleda svi ostali odustali, gde kada telefon okrenes 2 puta kao kljuc od auta, aktivira se kamera cak i kada je zakljucan sto je podosta kul

Bilo bi najbolje kada bi na teefonu postojalo dugme da odmah upali kameru bez potrebe za otključavanjem.
Zamisli to postoji od 2005-e. k750i. Još je praktičnije bilo rešenje na k800, gde si imao slajder koji prekriva kameru, otvoriš/otključaš ga pokretom prsta i klik ...
I dan danas kad pogledam nekle fotografije koje sam uhvatio bukvalno u letu (helikopter npr, ptice ...) shvatim koliko je bolje i prirodnije slike pravio taj telefon nego svi današnji

Aktuelni Sony modeli i dalje imaju svoje zasebno kamera dugmence

Imao sam Lumiju 610, samo tap na ekran i upali se i onda samo tap na kameru, par sekundi samo. Sada imam A12 Samsung. Treba mi minut da upalim kameru.

Na realme imam opciju na lock screenu da povucem iz donjeg desnog ugla ka sredini ekrana i odmah startuje kameru, dok je zakljucan telefon. Zar nemaju to svi telefoni?
Moram da stisnem prvo dugme sa strane ili double tap to wake, ali je svakako brzo..

Bilo bi najbolje kada bi na teefonu postojalo dugme da odmah upali kameru bez potrebe za otključavanjem. Dok otvorim futrolu, upalim telefon otljučam i startujerm kameru, u 90% slučajeva to što sam hteo da snimim već je završeno, mačka pobegla, pas ujeo komšiju, unuk već ustao posle pada preko lopte...
Sasmung/iPhone imaju tu opciju, a verujem i ostali proizvodjaci ...recimo "double" click na power button Samsung !

Poslednja izmena:
Imao sam Lumiju 610, samo tap na ekran i upali se i onda samo tap na kameru, par sekundi samo. Sada imam A12 Samsung. Treba mi minut da upalim kameru.
Nemojte se ljutiti, ali na a12 i da imate dugme za direktno startovanje kamere, ne biste stigli da uhvatite trenutak. Telefon je iz nizeg segmenta, star nekoliko generacija, pa mu brzina nije jaca strana. Ja na samsungu imam precicu na zakljucanom ekranu, povucem i kamera se pali. To je do androida, ne do telefona. Takodje, u podesavanjima ima opcija da se podesi da dupli klik na dugme za paljenje ukljucuje kameru. Radi i na otkljucanom i na zakljucanom ekranu.

Ne samo da pokrene kameru već i da odmah "okine"...

Prilozi

• Screenshot_20260704_142300_com_hihonor_motionservice_QuickFeatureSettings.webp
    Screenshot_20260704_142300_com_hihonor_motionservice_QuickFeatureSettings.webp
    27 KB · Pregleda: 23
Advanced features - Side button - Camera ali samo crn ekran

Najbolje trenutke je najteže zabeležiti
Divan i poetičan naslov, šteta što je PR saopštenje to jest reklama gde nam prodaju priču kako su Galaxy Fold i Flip prava stvar.
Evo ubeđen sam, vadim karticu.
Ja imam fold i ne koristim nikad flex cam

Nazad
Vrh Dno