Šta je novo?

Pametne uticnice za pracenje potrosnje

Ikea INSPELNING ili Xiaomi smart plug 2 ?
Koji je vaš izbor, oba utikača su na 16A i max 3.680W

Kao sto rekoh: DO 63A. Softverski promenljivo. U slučaju preopterećenja jačine struje (ne napona - 25A je ampera ne volti) pravi osigurač izbacuje.
Ovaj pametni meri napon, jačinu i snagu struje pa moze da se podesi kada da se isključi. Na primer ako napon padne ispod 180V ili pređe 250V. Ili ako jačina struje pređe 16A... bilo koja kombinacija. I sve vreme šalje izmerene vrednosti u Home Assistant, kao i potrošnju struje.
Ne menja osigurač! Standardni osigurač mora da postoji i on je prava zaštita.
faktični ti si ga povezao nakon standardnog osigurača? tj standardna pa u ovaj smart, pa onda ka potrošaču.

Tako se to radi. A pre toga FID sklopka. @component da li imaš poseban FID za TP ili ide preko glavne FID sklopke od 500mA?

Nema posebnu. TP mi je u pomoćnom objektu koji ima svoju FID sklopku za sve što se tamo nalazi.

Kupio kod kineza neku od 1000 din. Probao i sa smart i sa tuya ma kakvi samo vrti kruzic ne moze da nadje uredjaj. Registrovao sam se, dozvolio lokaciju i blutut i nece ~ ne nalazi uredjaj samo vrti kruzic. U svakom slucaju imam interni dogovor vracam sutra to.

Nego da li nesto ne radim kako treba?

Kupio kod kineza neku od 1000 din. Probao i sa smart i sa tuya ma kakvi samo vrti kruzic ne moze da nadje uredjaj. Registrovao sam se, dozvolio lokaciju i blutut i nece ~ ne nalazi uredjaj samo vrti kruzic. U svakom slucaju imam interni dogovor vracam sutra to.

Nego da li nesto ne radim kako treba?
Treba da ti bude na wifi 2.4ghz i telefon i uticnica.

^ Kako se to podesava?

Iskljucio sam 5g u modemu i dalje nista.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da imas u gornjem desnom uglu plus, gde kliknes, odaberas dodaj uredjaj i onda ti se pojavi da odaberas da li ces bt ili bt+wifi...

Hvala ali vracam ovo smece. Mislio sam da probam WFU-08PM - 1.230,00 RSD ali necu ni to ✋

...mislim i BI ali taj lik ako ponovo ne bi radilo ne vraca pare.

scam obican.

Prilozi

• IMG_20260210_053240569.jpg
    IMG_20260210_053240569.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 90
  • IMG_20260210_053305234.jpg
    IMG_20260210_053305234.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20260210_053416397.jpg
    IMG_20260210_053416397.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Mislim da takvu istu imam ja i radi extra evo vec 20 dana, uparena preko Tuya aplikacije😁 Mada sam je ja uzeo za probu, cisto da proverim koliko mi klima potrosi za mesec dana ...

A da li si utičnicu stavio u mod za uparivanja? Tako sto nekoliko sekundi držiš dugme dok ne počne da treperi svetlo.

Hvala ali vracam ovo smece. Mislio sam da probam WFU-08PM - 1.230,00 RSD ali necu ni to ✋

...mislim i BI ali taj lik ako ponovo ne bi radilo ne vraca pare.

scam obican.
Em skupo a vrlo moguce da nije Wifi povezivanje , ako nema bar kod za povezivanje na kutiju onda nije wifi
treba ti daljinac
uticnica.png

@component ima tri varijante da treperi brzo, sporije i da menja boje plavo ka roze ali niti u jednom slucaju ne moze da nadje uredjaj.

El ima bar kod na kutiju , na koju aplikaciju probas da se povezes

refund

Dobro je Mitsubishi odradila ovu sezonu
Najgore kada su bili najhladniji dani nisam bio u stanu da vidim kako radi.
Drugu turu isto nisam bio u stanu a klimu sam ostavio upaljenu na 20 stepeni
Mislim da je svako 90 min išla u defrost, tada je par dana trošila po 10 kw

Prilozi

• Screenshot_20260212_172235_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20260212_172235_Shelly Smart Control.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 62
Pozdrav forumasi,
Povezao sam tuya uticnicu za merenje potrosnje i na nju ukljucio klimu.
Klima se ne koristi 24/7 za sad vec samo petak,subota i nedelja. Da li ostalim danima kada je klima ugasena da uticnicu ostavljam upaljenu ili da i nju gasim do vikenda? Ili je nebitno ?

Grafikon na tapo p115 je bas los....mnogo laze....

Ako povezes tapo sa Home-Assistant neces imati taj problem.

Razlog zasto je "grafikon" los je zato jer se refresa svakih 5 minuta, dok na home assistant mozes namestiti da izlaci podatke svake par sekunde samim tim ce ti grafikon uhvatiti manje vise 99.90% trenutnu potrosnju.

1782638878606.webp

Xiaomi su dobre ali nisu ni nesto jeftine, oko 2000 ali rade godinama

Da li aktuelna verzija TP-Link app može da prikaže trenutni napon i/ili struju, ili samo snagu (konkretno za Tapo P110 i P115)?

Ja sam ovo imao ranije u Meross app, ali ladno su ukinuli u nekom momentu (same Meross utičnice su dakle mjerile sve zasebno, ali iz nekog razloga su to ukinuli softverski)!

Da li je ok Tapo P110 za praćenje klime, može da izdrži? Nema nigde P115.

Cisto jedan programcic da podelim sa svima.

Prati potrosnju na Tapo uticnicama, al glavni benefit je 6 meseci unazad potrosnja.

Nazad
Vrh Dno