deadwalker4
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 22.10.2025
- Poena
- 20
Pa lepo sam rekao da postoje zakone termodinamike (stvari koji su potrebni za super cooling i sta jos ne). I na grejanu zasto se zaleti odjednom, a lepo odrzava temp? Pritom nije ni bila minimum minimuma modulacija.Zasto bi klima koja na ispod 60W izbacuje 18C na zadatih 25C unutra (i spoljasnjih 17-18C), ikada povisila potrosnju na preko 100W?
Nije to dzezva i voda u njoj, pa da tako odrzavamo temp sa nekom bas slabom vatrom i konstantno tako radila, bez naglih promena parametara. A i da se dodje do toga treba bas dobar fine-tuining da bi se postigao taj rezultat, a imamo samo dva parametara da gledamo.
Tu ima dosta parametara, kao sto su tacka isparenja freona, pritisak, rad EEV-a ili TXV-a i sta jos ne.
I ako ne radi kompresor kako bi onda bar pola sata hladila i svo vreme bila delta temp vazduha oko 7c? (da nije mozda ubacivala iz vana, a da ja to ne znam? 🤔)
A lepo se vidi da nema nijedan pik od sat i vise vremena.
Sa ugasenim kompresorom oseca se da prestaje da hladi i na manje od minut, a kamoli 30,40,50 i vise minuta. Plus se oseca ta vlaga koja se vraca opet u sobi sa isparivaca nakon prestanka rada kompresora.
Drugi primer auto pustis na tempomat i dvizi se konstantnom brzinom od 100km/h, da li to znaci da auto u svakom datom momentu trosi potpuno isto?