Šta je novo?

Veš mašine

Dodaj jos 50 60 eur i kupi neku Electrolux sa 5 god garancije.
Recimo Sensicare 600

Imao sam neku samsung godinama, pa je pocela da zeza. Zamenio sam je modelom WHIRLPOOL FFB 8469 BV EE i za sada je mnogoo bolja. Ne znam sta rade masine za x5 vece iznose, ali ova radi bas ono sto treba. Nekoliko pita dnevno opere brdo vesa, ubacis prljavo izadje cisto. Neka traje 5 godina i neka se pokvari, bacicu je. Ako nekom treba nesto iz ovog segmenta, mislim da nece pogresiti. Ja sam je uzeo za 35.000, ali vidim da se cena vrti po akcijama oko 40. Dosta je tisa od samsunga, tokom pranja, posebno tokom centrifuge.

Zna li neko proizvode li se još veš mašine sa analognim potenciometrom za regulisanje temperature?
I koje bi to bile recimo? One gde postoji ručno da se navrne željena temperatura pranja.
Imam jednu takvu Bosch staru 20+ godina pa bih tu opciju kao obaveznu da zadržim i kod nove.

Ne postoje. Ili ako i nađeš, to je apsolutno dno ponude.
Digitalne komande nisu problem, već samo velika želja proizvođača da proizvode smeće. A kad tolika želja postoji, nije bitno jesu li komande digitalne ili analogne.

Candy generalno ima softverski problem kod centrifugiranja.
Ako ima WiFi, verovatno se moze resiti. Ja sam na Hoover masini imao problem sa centrifugom (nekad hoce, nekad nece da centrifugira). Posle pisanja tehnickoj podrsci, azurirali su mi firmware i od tada bez problema. Neka proveri u aplikaciji da li postoji novi firmware.

Evo i mene s istim glupim pitanjem, mene zanimaju iskustva ljudi za dve masine:

BOSCH WGG244Z5BY​

LG F4WR509SWW​

Procitao sam dosta o BosHku, i vidim da su verovatno pojedinacne manice koje znaju da se pojave.
Za ovu Lg nisam video (mozda mi je i promaklo) nista.

Zanima me iskustvo ljudi koji imaju jednu od ove dve, jer mi je to najuzi izbor za kupovinu
Mozda je malo kasno ali da odgovorim...
Cini mi se da imam bas tog Boška.
Moguće da si pročitao šta sam pisao i kacio video...
Mašina dobro pere, nije nesto bučna (ali mi nije u stanu vec na terasi pa je logicno da se slabije cuje), mislim da je ni jednom nisam uspeo napuniti do svih 9kg, ne guzva veš (mnogo), radi bas ono sto treba.
Mislio sam da mi cepa jastucnice ali se ispostavilo da su se istrosile po rubu bas te koje sam najvise koristio.
Meni licno smeta sto nema i 1000 obrtaja ali ima 800 i 1200.
Vrtio sam joj centrifugu 2-3 puta i na 1400 al nemam spec potrebu za tim.
Prilepi ves za bubanj tada a vala i na 1200 obrtaja pa se bas mora potegnuti da se odvoji čaršaf il peskir od bubnja ili neke gaće zakacene uz lopaticu...
Imam cudan "efekat" na masini, kad posle pranja otvorim ladicu za prasak, malo vode se izlije u bubanj iz unutrasnjeg ruba uz vrazta odakle i inace dolazi voda u masinu kad ispira prasak u bubanj.
Sem tog "efekta" naknadnog "ispiranja" stakla na vratima (kad je masina zatvorena, inace curne na gumu bubnja) ja nemam primedbi na masinu.

Nije kasno, jos vagam sto bi se reklo
Mada naginjem ka LG F4WR509SWW, iako mi deluje da je zavrsna obrada na Boschku bolja (video uzivo obe masine)
Al generalno koliko sam istrazio, nema greske bilo koju od te dve da uzmem
Tisina mi je bitna i da ne skace kad je centrifuga, svaka ce da opere ves...

Mogao bi da pogledaš i Haier veš mašine, odlične su i tihe uz garanciju od 7 godina i 15 godina na motor. Pogledaj ali mislim da je Haier veoma dobra kupovina, ja je imam zato svima i preporučujem, ja sam birao izmedju Boška I LG I nisam se zeznuo nimalo.

Boško ne mrda ni na 1400 a nije idelano uravnat, mozda je na 95% uravnat. mehur u malaoj libeli nije na svim mestima u centru vec je blizu ili delom prelazi bočnu crtu od središnjeg dela.
Stoji na neravnom betonu, ceka se izmestanje uticnice i postavljanje duple (i za sušaru), uređenje cevi sa prihvatom za obe masine, pa ce onda biti trajno i 99,94% uravnat.

Ovo što kolega "duvanski put" predlaze takođe ima smisla, 7 gdina je 7 godina, a ima je i zna kako radi...

Da, upravo gledam Haier
7 godina + 15 na motor je bas dobra ponuda.
A isto ima direct drive motor ko Lg

@tobacco road Koju ti imas Haier, gledam HAIER HW90-B14387TU1-S

Moja je Haier HW80, kupljena Novembra 2023. Uzeo sam je na nekoj akciji od 56.000 tako da nisam gledao da li ima wi fi ili ne, ionako koristimo 3-4 programa najviše.

Nije ni meni nesto wifi/app bitan, al ako ima neka ga, mozda ce i koristiti

Bitno je da je tiha, ne skace, da pere normalno
A veliki je plus DD motor i garancija gde si miran 7 godina

Ja sinoć računao koliko u stvari vesa perem i zakljucio sam da obicno perem u masini za 9kg ukupno 4-5kg max 6kg.
Čaršaf 800gr, gaće 100gr, majica 200gr, peškir 200gr, jastucnica 170gr...
Kad stavim po 3 od svakog bude ispod 5kg a jedva okacim sve da se suši na štrik na terasi...

Ja sam na preporuku drugara uzeo haier x9 model hw100-b14387tu1 pre jedno tri meseca.Masina je top u svemu.
10kg vesa,1400 obrtaja centrifuga,gomila programa i za svaki program mozes da podesis temperaturu i broj obrtaja.
Tiha u radu,pregledan displey.

Imas ovde kompletno kako pere,kacio je moj drugar koji ima istu ovu masinu pa cisto da vidis o cemu se radi.Ima nekoliko videa o njoj i kazem ti to je model x9 sa 10gk vesa.Ti juris istu klasu samo malo manji bubanj.Pretpostavljam da je to potpuno ista masina.Evo linkovi sa youtuba

Pre ove sam imao neku candy go107 sa 7kg vesa stara nekih 14 godina.Radila je ok ali se sa ovom haier ne moze nikako porediti u kvalitetu pranja i u buci koju pravi.

Nazad
Vrh Dno