Da, neka dobra alternativa ti je Raspberry Pi4 1GB ili 2GB sa Volumio, OSMC ili Moode. Ja pomenutu konfiguraciju Fosi i SMSL uređaja koristim sa Rpi4 2GB + Volumio strimerom.Ako bih ovo recimo kupio, onda bih mogao wiim mini da koristim kao strimer? Optičkom konekcijim na DAC i to bi bilo ok?
pa probao sam sa par jeftinijih interkonekta i audioquest se pokazao ok....Čija preporuka? Kojom naukom se došlo do toga? Dajte molim vas...
Ovo je odlično rešenje za početak, a bude u nekim slučajevima i za kraj.A da razmisliš o aktivnim kutijama? Mislim da će te manje boleti glava.
Ako imas prilike poslusaj ove kutije. Ja ih licno nijesam slusao ali recenzenti po forumima i youtubu ih jako hvalaMisliš da je i to rešenje? Ali to mi je nekako kompjuteraški, kao zvučnici za PC
Kako da ti prezentuju zvuk? Da snime pa da ti posalju video snimak? Uzmes tvoj wiim ultra, i odes kod njih i nakacite zvucnike na wiim i poslusas. Ja gde god sam isao, nisam imao svoje pojacalo, ali su oni imali neko pojacalo na koje su se povezali zvucnici i slusati kako to zvuci. Isao sam do NS, Sombora, Subotice, Backe Topole...Imali su vise zvucnika pa se moglo direktno uporedjivati.Na tri adrese prodavaca koji imaju više opreme u ponudi na "online buvljaku" sam poslao pitanje da uz neko pojačalo približno wiim amp ultra mi prezentuju zvuk nekoliko zvučnih kutija iz ponude. Ma niko ni da se javi, da kaže ne može! Kako misle da prodaju i kako uopšte prodaju nešto ne znam...
Ne da mi prezentuju telefonom, nego da kažu kad mogu da dodjem ako su voljni da prezentuju.Kako da ti prezentuju zvuk? Da snime pa da ti posalju video snimak? Uzmes tvoj wiim ultra, i odes kod njih i nakacite zvucnike na wiim i poslusas. Ja gde god sam isao, nisam imao svoje pojacalo, ali su oni imali neko pojacalo na koje su se povezali zvucnici i slusati kako to zvuci. Isao sam do NS, Sombora, Subotice, Backe Topole...Imali su vise zvucnika pa se moglo direktno uporedjivati.
Ja sam posle mnogo guglanja kupio Mission QX-2 MKII i zadovoljan sam, mnogo su jeftiniji od ostalih koje sam gledao, doduše ja planiram i sabvufer, ne zato što je neophodan ali želim. Zvuče vrlo prijatno, visoki nisu preoštri i imaju dosta basa za svoju veličinu, stereo slika u odnosu na stare jeftine jamahe nebo i zemlja. Nisu teški za pojačalo. Sve zavisi kakav zvuk tebi prija i na kakav zvuk si navikao. Soba može jako da utiče na zvuk, kao i stalci kod regalskih zvučnika, to imaj u vidu.Daleko sam od nekog audiofila, ali sam uvek voleo ovu tematiku, naročio kad sam bio mlađi, divio sam se vrhun skim audio komponentama koje nisam mogao nikada da imam. Ni sada se nije promenilo nešto značajno nismo daleko odmakli, ali bih mogao da prištim neko pojačalo i zvučnike koji su sigurno nešto iznad mog starog Panasonik home theatra ;-))
Razmišljam da bi mi odgovoaralo neko pojačalo sa strimerom, kao štp je Wiim i odgovarajući zvučnici, sve do možda 800 evra. Slušalo bi se umereno šarolika muzika, ponekad možda malo glasnije kad je raspoloženje. Naravno u običnoj sobi od 20 kvadrata.
Da li bi imali neki predlog za mene?
Imaš konkretnog nekog u vidu?poruči stalke od majstora na kp
Pa jel baš mora stalak, da li je onda bolja varijanta neki podnostojeći zvučnik? Ili da li može da se za neko tiše slušanje koristi neka izolaciona pena ispod zvučnika ili nešto slično?Prvo ću dodati sw a možda kasnije wiim ultra. Da 8,5 kg nisu za montiranje na zid, poruči stalke od majstora na kp, koje god regalce da poručiš.
Ako hoćeš da uradiš pravu stvar mora stalak. Kad staviš zvučnik na policu ona rezonuje i dobiješ muljav bas, kao i neželjene refleksije a i zvučnik često bude preblizu zida. Ako je polica stabilna i masivna mogao bi da staviš Isoacoustics podloške ili nešto slično, ali opet su stalci bolji. Podnostojeći zvučnici uglavnom traže veći prostor, zato sam na kraju odustao od te opcije. A nisam pažljivo pročitao prethodno pitanje, pa da ti odgovorim, moji stalci su metalni, sa opcijom punjenja peskom (pesak je spreman, samo treba da se nateram da ga sipam), imaju šiljke koji mogu da se šteluju radi nivelacije i metalne podloške za parket. Izrađeni su po meri, 155€ su izašli. I da, Wiim Amp Ultra je najlogičniji izbor za dac-amp.Pa jel baš mora stalak, da li je onda bolja varijanta neki podnostojeći zvučnik? Ili da li može da se za neko tiše slušanje koristi neka izolaciona pena ispod zvučnika ili nešto slično?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari