Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Sam bankrot Sajlora ili Strategy ne bi uništio Bitkoin. Pitanje je koliko bi dubok i dugotrajan bio šok na cenu. Mnogo veći rizik za Bitkoin bi bio neki kritičan tehnički problem u samom protokolu ili globalna zabrana velikih ekonomija, nego propast jednog velikog vlasnika.

Luna FTX I Celsius su bile muljačine teške. Sejlor je možda budala al makar je iskren svojim načelima do srži. On je kao neki bedem odbrane BTCa. Ne znam, možda grešim, ali ne bih se radovao, pa čak ni prilici za kupovinu jeftino, jer propast entuzijaste koji je pokušao da integriše kripto i finansije na takav način, ostavlja dugoročno vrlo lošu poruku.

Sejlor izvodi starinsku centralizovanu ponzi šemu u modernoj decentralizovanoj ponzi šemi. To je najbolji opis situacije.

Sam bankrot Sajlora ili Strategy ne bi uništio Bitkoin. Pitanje je koliko bi dubok i dugotrajan bio šok na cenu. Mnogo veći rizik za Bitkoin bi bio neki kritičan tehnički problem u samom protokolu ili globalna zabrana velikih ekonomija, nego propast jednog velikog vlasnika.
pa to i ja kazem - bankrot Sajlora ne bi unistio BTC. ali "ne-bankrot" i nastavak strategije dugorocno gledano je kraj BTC-a... i nemam problem sa time da se javim ako btc ode na 200k - meni super imam i ja nesto BTC-a , ali mi logika nekako govori da nesto sto je digitalni zapis, iza cega nema jake drzave/ekonomije , ima strogo ogranicenu koliciniu ( po meni definitvno je mana a ne prednost jer ce vremenom neminovno biti sve manje i manje btc u opticaju ) i tog nesto 70% poseduje jedna spekulativna kompanija mi ne daje misao da je opstanak moguc 🙂

pa to i ja kazem - bankrot Sajlora ne bi unistio BTC. ali "ne-bankrot" i nastavak strategije dugorocno gledano je kraj BTC-a... i nemam problem sa time da se javim ako btc ode na 200k - meni super imam i ja nesto BTC-a , ali mi logika nekako govori da nesto sto je digitalni zapis, iza cega nema jake drzave/ekonomije , ima strogo ogranicenu koliciniu ( po meni definitvno je mana a ne prednost jer ce vremenom neminovno biti sve manje i manje btc u opticaju ) i tog nesto 70% poseduje jedna spekulativna kompanija mi ne daje misao da je opstanak moguc 🙂
70%? 🤦🤦 svakakvih likova ima na ovom podforumu

1782469967836.webp

Po meni sada treba uraditi ZOOM OUT

6 milijardi likvidacija u junu!
Veliki jure male Ai firme, kripto sada nije u prvom planu. Zato treba biti pametan i ZOOM OUT

Ovaj vol u sredini je bio kada je binance stavo 0% fee pa je zato poludeo.

Ode Binance iz EU… Sreca pa nismo u EU da ne moram da prebacujem sve negde drugde 🙂

aj po somića da od ovoga nema nista… moze? koliko vec krajem godine ili max u q1 sledece godine ide neki boom i hajp 😉
Verovatno ce se vratiti kasnije, ali za sada je gotovo sigurno da ce otici iz EU. Oterali su ih iz Kanade odavno i nisu uspeli ili nisu hteli da se vrate.
Neko će fino da se omasti u EU.
Crypto.com mi deluje kao da ce ozbiljno da profitira od ovoga. A oni deru sa feejevima.

Nazad
Vrh Dno