Šta je novo?

TV prenosi

Тако ти је када човек нема појма шта у листама има од канала 😁. Синоћ после 11 шаље ми другар да "претресем" неку листу јер у њој имају BBC UHD, FOX UHD... И док се комп бавио са тим, узмем да видим да ли ја негде већ имам те канале и видим да, наравно, имам.
BBC UHD иде 4K HLG, FOX UHD је HDR10@60fps. Поредивши са Fussball 1 и 2 UHD који су HLG, слика на FOX-у је боља. Некако је сам HDR10 динамички опсег доста лепши за око од HLG.

17529.webp
IMG_20260624_231627.webp
Нисам усликао када се покреће канал и како се пали динамички опсег, али ако је то некоме потребно могу послати. А за све остале информације око листи стојим на услузи на ПП.

Poslednja izmena:
Uzeh i ja neku listu gore pominjanu sa 4k kanalima. Radi to dobro, vidi se da je slika oštrija ali mi nije nekako velika razlika u odnosu na arenu i rts. Recimo kad prebacima na netflix, prime, dazn itd. slika je kao avion a na ovome nije taj nivo iako je 4k

Uzeh i ja neku listu gore pominjanu sa 4k kanalima. Radi to dobro, vidi se da je slika oštrija ali mi nije nekako velika razlika u odnosu na arenu i rts. Recimo kad prebacima na netflix, prime, dazn itd. slika je kao avion a na ovome nije taj nivo iako je 4k
Proveri da li dobru grupu kanala gledaš jer ima par grupa koje su oznecene 4K a fullhd se. Ona koja ima prave 4K kanale je avion za arenu i rts.

Na mts-u je solidna. Maltene ista kao na rts. Može to bolje naravno ali nisam toliko razočaran. Kad slušam vas sa yetela i a1 razmišljam da li je to problem

Naravno da nema veze sa operaterom nego od trenutka do trenutka. Meni je na A1 solidna odnosno knakva kakva 1080p moze da bude. Bilo je trenutaka kada je lošija ali tada je kod svih bilo tako. Ono štucanje kad je zabadala tada nisam gledao na Areni ali ortaci su moji kukali koji su na sbb a i oo netu sam video da se zale i sa ostalih operatera tako da je iskljucivo do Arenine tehnike.

Koju listu si uzeo i koje kanale gledas? Nije dovoljno da ti u imenu kanala pise 4k(nisu svi ) nego kad pustis vidis u info .Strong listu koristim ,ima nekolko kanala pravih 4k ,vec su pominjani. Razlika je ocigledna u odnosu na ove nase ,cak i da si corav 🙂

Što se tiče tamne slike na HDR kanalima kod mene se rešava opcijom HDR tone mapping da bude poželjna je svetlina a ne omo drugo gradacija. Napravio sam dva settinga jedan je za non HDR 4K kanale i za jedan od HDR kanala gadjaju se svetlina, kontrast pa odgovara ali za Fox imam poseban setting gde je kontrast malo drugačiji. Prosto svaki kanal može da se našteluje da izgleda kao biko koji drugi 4K HDR ali kad promeniš kanal onda nije isto pa zato imam 2 štelovanja mada može i više štelovanja da bude ali ne mora se toliko sitničariti. Suština je da kanali izbacuju drugačije naštelovan HDR kao i ostale postavke vezano za sliku.

Nazad
Vrh Dno