Šta je novo?

iOS 26

Izvinjavam se administratorima ako nisam pogodio podforum.
Ne koristim iPhone telefone, pa ne znam da li i na njima postoji kao na Android telefonima način da se pomoću dns.adguard.com blokiraju reklame? Ako može gde se nalazi opcija za upis?

Imas sve na sajtu od Adguard objašnjeno, opcija br.2 skines profil odes u settings i instaliras.
1782129381082.webp

Nije moj telefon i nije mi dostupan da bih ja to radio, a vlasnik telefona kaže da te opcije "još veza" nema na iOs-u?

Ideš na adresu https://adguard-dns.io/en/public-dns.html
Ideš na Option 2
Otvoriš iOS sekciju
Prebaciš sa Default na Family protection server
Klikneš na Download configuration profile
Ispratiš resto postupka sa slika ispod ovog Download dugmeta, odnosno ideš na Allow kad te pita za download, pa na Close za obavještenje
Onda ideš u Settings, ispod iCloud naloga, a iznad General, treba da stoji Profile Downloaded, klikeš na to, otvori ti profil, klikneš na Install
Vratiš se na Settings, pa General, pa VPN and Device management, pa DNS i tu prebaciš sa Automatic na AdGuard DNS - Family protection

Ovako je za iOS26, na iOS <=18 je možda nešto malo drugačije, ali je to uglavnom to…

Koristim Brave umesto Safarija i nisam video ni jednu reklamu do sada. YouTube takodje koristim preko Brave i blokira mi sve neželjene Reels i ostale ponuđene gluposti od fensi dama ispod plavog mosta.

Da li ovo podešavanje adguard blokira sve reklame u Safariju?

Dok sam koristio Safari imao sam ad block plus plug-in i on je radio blokiranje reklama nego činilo mi se da previše razmišlja i od kako koristim Brave više ne razmišljam o tome.

Ako si na novijem sistemu (macOS 13+), onda uBlockOrigin Lite za Safari i vozi dalje. Sve ostalo je (po meni) lošije rješenje - od ne blokiranja svega, preko većeg opterećenja procesora i usporavanja rada.

EDIT: Izvinjavam se za gore pomenuti macOS (počeo sam malo da bagujem), ali je rezultat isti što se tiče besplatnih rješenja na iOS (opet, po meni). Mnogi sa foruma hvale plaćeni AdGuard i još neke, ali meni uBO lite radi posao kako treba.

A: Blokira većinu, što promaši možeš da dodaš u filtere u uBO LIte.

Poslednja izmena:
Danas bez blokera reklama ne može da se koristi browser. Znam gomilu ljudi kojima i kad kažeš da postoji bloker ne preduzimaju ništa već im sve vreme iskaču pop up I ostale gluposti.

Tužno, uzeo sam od supruge 14PM nešto da vidim. Reklame samo iskaču,sa svih strana. Za koju godinu imaćemo bilbord sa opcijama telefona

NextDNS + Adguard
Blokira reklame i u pretraživaču i u većini aplikacija. Bez ovog i yt premiuma, ne bih mogao da koristim ios.

Prilozi

• IMG_2694.webp
    IMG_2694.webp
    71 KB · Pregleda: 21
Ja koristim adblock, krenem da uparim sa nextDNS medjutim trazi mi da ugasim VPN prek okog radi adblock..

Takođe ne mogu da zamislim korišćenje telefona bez adguard dns. Jedino mi stvara problem A1 alikacija koja neće da se otvori putem A1 interneta kad je dns uključen. Mada to nema veze sa iOS.

Nazad
Vrh Dno