Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

ne mogu da editujem post, u pitanju je vesela korpa online shop

Ko su sad pa ti!? Ljudi zašto se jednom ne pre kupovine ne zapita te da li je vredno radi neke verovatno minorne uštede kupovati kod nekih takvih prodavaca i kasnije zbog takve odluke imati brdo problema - a to se redovno dešava!?

Znate koliko ima tih "shopova", te Mango, te Papaja, te Giga, Miga, Pametna kupovina... svi rade po istom principu uvaljivanja loše kineske robe po 5x višim cenama nego na Temuu/AE...

sta je problem sto ima toliko tih "shopova"? jel oni rade nesto nelegalno? uvezli su gomilu proizvoda iz Kine kao i mnogi drugi i prodaju ovde po ceni kojoj su ljudi spremni da plate, daju fiskalni racun. kvalitet je ocekivan. uopste mi nije jasno zasto se to dovodi u pitanje.
Ja podrzavam, pogotovo kao neko ko se bavio dropshippingom na eBay-u i Amazonu.
PS. Verovatno bi kupio Ingco(vec imam par baterija) ili neki poznatiji brand/proizvod da znam da radi to sto meni treba.
Bas zato sto se problemi redovno desavaju s Temu/AE i oko povrata i zezanja, ovde si zasticeniji zar ne?

pa ako propadnu za vreme garantnog roka ne znam kako si zasticeniji. Temu nece propasti za 2 godine.

na temu imas povrat u roku od 60 ili 90dana tako nesto, posle toga mozes da se slikas. ocemo da se vratimo na temu(pun intended)?

Te manje "prodavnice", često jedna ili 2 osobe i polu legalni, pronalaze i prodaju predmete koje veliki i ozbiljni prodavci ne žele jer ne prave puno para na njima. Isplati se reskir za male pare, sigurno ne TV ili frižder itd.

Pozdrav, imam pitanje vezano za povrat. Uzeo sam neki fen za kola za skidanje vode, i stigao mi je polovan proizvod, kutija je otvarana sigurno, nikakve folije/kese da naznace da sam mozda ipak ja taj koji prvi otvara kutiju. Elem, zvao sam ih za povrati i rekao da zelim povrat, medjutim ono sto me buni je zasto prilikom dostave koju sam platio tipa 350-400rsd, mi to ne refundiraju. Naveli su da ce oni snositi trosak dostave nazad i da ce mi refundirati samo za iznos proizvoda. Mislim, naravno nije bitno tih 350-400rsd, ali se osecam prevareno, iako me ubedjuju da je nov proizvod, a fen je ocigledno koriscen i ima gomilu tragova koriscenja - samo me zanima koja su moja prava tu, da li imam prava na ceo povrat i da li ima smisla zaliti se nekom obzirom na losu praksu da salju proizvode reklamirane kao nove a zapravo su verovatno isto neki povrati...

Po zakonu kod odustanka troškove transporta vraćanja robe snosi kupac.

U suštini ti bi trebalo da platiš troškove vraćanja, a oni tebi da refundiraju troškove slanja.

Sve preko toga je samo dobra poslovna praksa.

Pročitaj ponovo, čovek se poziva na nesaobraznost.

U tom slučaju se mora proći kroz reklamacioni proces da se utvrdi da li nesaobrazost postoji i tek kada se utvrdi opravdanost iste, da se refundiraju troškovi slanja nazad prodavcu.

U poslednje vreme puno losih iskustava sa raznima... ponasaju se kao da zakon ne postoji, mozda su u pravu...

moze primer kakav?

Ananas - uplaceno 40k, kao kod kurira (AKS), prave se ludi i jedni drugi...
Ovaj Fonly sto sam vec pominjao, jednostavno neki divlji sajt, ali ajde kao nemaju vise proizvod, svejedno ponasanje 0
DijasporaShop - poruceno na popustu, kao nema na stanju, i dalje na sajtu akcija...
Kupujem Prodajem - cena u oglasu 250 evra, kada pitas 350 evra... nekad bili korektni ali kako je bezakonje uzelo maha ovi se ponasaju ko hajduci...

Fonly je pod A1 doo a Dijaspora pod Dot-om aka ex. romaingom tj. tehnilomanijom.

Gama alati iz Valjeva, već treću porudžbinu otkazujem jer im stoji da je nešto dostupno na sajtu/'isporuka odmah' a u realnosti me zove komercijalista 2 dana kasnije da ispriča tužnu priču kako im je zapeo uvoz, kako će biti ili sutra (petak) ili u ponedeljak na stanju (nešto što je poručeno u sredu) pa ni do sledeće srede ne pošalju ništa... preporuka za izbegavanje dotičnih, šta god da vam treba odande, ima još uvek trgovaca koji poseduju lager i pošalju naručeno istog ili sledećeg dana.

Dešava se kod svih, naročito kada su akcije u pitanju. Par puta sam poručivao od Gama Alati, i sve je prošlo OK.
@Envoy Fonly nije nikako "neki divlji sajt", već online prodaja kompanije A1.

Da ne bude kako se to dešava samo kod nas; skoro sam bio poručio LatteCrema Cool na nemačkom Amazonu za 78eur. Bio petak u pitanju. U ponedeljak dobijam refund uz napomenu da nemaju na stanju. Međutim, ponuda istog aparata uredno stoji, ali sada za 99 eur. U pitanju jedan isti prodavac - Delonghi.

Ne znam koliko često je to 'dešava se', ali eto meni se desilo 3x kada mi je trebao neki alat i nikada nije bila nikakva akcija, jednostavno im je samo stajalo 'isporuka odmah' pored artikla koji nemaju na stanju u tom trenutku.
Ajd' jednom da kažemo da se desi, drugi put je već problematično a treći neprihvatljivo. Uz sve to, da bar uzmu i da pozovu ili pošalju mail, izvinjavamo se, nemamo trenutno, greška je na sajtu, nego te još i zavlače nedelju dana...
Neka hvala, daleko im lepa kuća s takvim poslovanjem.

1782125126193.webp

Dešava se kod svih, naročito kada su akcije u pitanju. Par puta sam poručivao od Gama Alati, i sve je prošlo OK.
@Envoy Fonly nije nikako "neki divlji sajt", već online prodaja kompanije A1.

Da ne bude kako se to dešava samo kod nas; skoro sam bio poručio LatteCrema Cool na nemačkom Amazonu za 78eur. Bio petak u pitanju. U ponedeljak dobijam refund uz napomenu da nemaju na stanju. Međutim, ponuda istog aparata uredno stoji, ali sada za 99 eur. U pitanju jedan isti prodavac - Delonghi.
Mozda sam medju retkima ali imam losa iskustva sa A1 kao mobilnim operaterom i operaterom optickog interneta. Meni to uopste nije neki bedz kvaliteta...

Ne verujem da je mislio na kvalitet nego samo da ,iza tog sajta,stoji ozbiljna firma a ne neki pilicari.

samo me zanima koja su moja prava tu, da li imam prava na ceo povrat i da li ima smisla zaliti se nekom obzirom na losu praksu da salju proizvode reklamirane kao nove a zapravo su verovatno isto neki povrati...
tema za ovakva pitanja
Zar nije stupio na snagu zakon o trgovini u maju koji treba da reši dosta stvari?
izašao je predlog tj. nacrt tog zakona. o tome je bilo reči u malopre spomenutoj temi
izmena: usvojen je, stupa na snagu za mesec i po dana

Teško se tu šta može promeniti za neko kratko vreme naročito što to nije ni do prodavaca koliko se kvalitet srozao a problemi multiplicirali otprilike pre jedno desetak godina sa promenom vlasničke strukture.

Teško se tu šta može promeniti za neko kratko vreme naročito što to nije ni do prodavaca koliko se kvalitet srozao a problemi multiplicirali otprilike pre jedno desetak godina sa promenom vlasničke strukture.
Pa zna se ko je vlasnik tehno... i win wina_a. Znaci nista se nije promenilo,

Nazad
Vrh Dno