Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Meni stoji sada 3,01% kada odem u informacije o računu.

Juče sam otvorio novi i pisalo je 2,01% i kada sam otvarao i posle u informacijama o računu. Tako da je samo do prikaza i treba možda da prođe malo da se pojavi tačna kamata.

Elem, jedno drugo pitanje. Da li znate zašto jednom računu ne mogu da izvršim instant plaćanje? U pitanju je moja majka koja je isto u yettel banci. Kad god unesem njen račun, bilo to preko obrasca ili ručno, instant plaćanje opcija se zasivi i ne može da se uključi. Koji god drugi račun da probam radi normalno. Kada isto hoću da uradim preko raiffeisen banke radi i tu normalno instant plaćanje.

Edit: u stvari sad kad gledam, čim unesem 115 (dakle yettel banka) to polje se zasivi. Možda se podrazumeva da je unutar iste banke instant plaćanje, ali mi je konfuzno to što posle u detaljima plaćanja piše "Instant plaćanje NE". Jedino da testiram sa nekom manjom sumom i da vidim jel radi. Svakako jako glup prikaz ako instant plaćanje svakako radi.

Zato što plaćanje u okviru banke ide kroz interni sistem banke, a ne kroz IPS. Ne žele da ti daju opciju da biraš instant jer im je to nepotreban trošak. Pare će se preneti instant svakako

Evo sada, 24 h nakon otvaranja novog štednog avista dinarskog računa (zbog ponude u mejlu) piše u informacijams o računu:
Ukupna godišnja kamatna stopa 4.01%

Godišnja Bonus kamata 4.00 %

Ugovorena kamata 0.01%

Promenili su. Juče, nakon otvaranja računa i ceo taj dan je bilo 2.01/2.00/0.01 .

Jasno sad, hvala. Ali opet konfuzan način prikazivanja. U RF stoji instant opcija i ako se plaća interno, pa se to odradi kako treba u pozadini.

Evo i ja otvorio novi štedni račun pa ću videti sutra/prekosutra da li će se kamata promeniti sa 2.01% na 4.01%.

Требало је међу понудама штедњи да стоји додатна опција са ових 4% бонус камате, можда истакнута другом бојом са напоменом да важи 6 месеци од отварања. Ово је нешто смандрљано тек да се отаља посао и осим пар десетина људи на форуму нико то неће видети као повољнију опцију од постојеће

Требало је међу понудама штедњи да стоји додатна опција са ових 4% бонус камате, можда истакнута другом бојом са напоменом да важи 6 месеци од отварања. Ово је нешто смандрљано тек да се отаља посао и осим пар десетина људи на форуму нико то неће видети као повољнију опцију од постојеће
??? koje postojece 2.01%????

Ja sam sinoć otvorio i evo sad gledam i piše 4.01%. Dobio sam na mejl inače ponudu, dugo sam u banci, primam tu i platu...

Isti slučaj:
Primio sam mail, ali pri prijavi novog računa nije hteo da prikaže novu kamatu. Sinoć sam ipak aktivirao novu A vista štednju i prebacio novac na račun, a danas se pojavila 4,01% kamata.
Primam platu preko YB.

Isti slučaj:
Primio sam mail, ali pri prijavi novog računa nije hteo da prikaže novu kamatu. Sinoć sam ipak aktivirao novu A vista štednju i prebacio novac na račun, a danas se pojavila 4,01% kamata.
Primam platu preko YB.
I kod mene, primam deo plate preko Yettel banke, otvorio sam dodatni račun juče i od danas i piše 4.01. Ne znam samo kako da zatvorim stari. Piše "Molimo kontaktirajte kontakt centar ..." i tu ima potvrdi i ništa se ne dešava.

I kod mene, primam deo plate preko Yettel banke, otvorio sam dodatni račun juče i od danas i piše 4.01. Ne znam samo kako da zatvorim stari. Piše "Molimo kontaktirajte kontakt centar ..." i tu ima potvrdi i ništa se ne dešava.
Moras da im pises preko chata da ti ugase taj dodatni racun

Ček, kako/na koji način otvarate novi štedni račun? Preko mob aplikacije, weba, četa?

Ja sam preko mob aplikacije. Uvek sam tako.

Njima u dolaznim transakcijama u aplikaciji iznad broja računa platioca piše "račun primaoca". Tu bazičnu stvar dve godine ne mogu da isprave, a ti očekuješ da menjaju boje. 😁
Кад ми нуде да поднесем захтев за дозвољено прекорачење месецима ми стоји истакнуто белом бојом, иначе користим тамну позадину па одудара од свих осталих понуда. Кад је њима у интересу онда итекако може.

Ček, kako/na koji način otvarate novi štedni račun? Preko mob aplikacije, weba, četa?
Штедни рачун се отвара преко апликације на телефону, било да је у питању штедња по виђењу или орочена штедња. За 15 секунди буквално.

Ali je i tačno da se nekada mogao zatvoriti štedni račun u aplikaciji, nakon što se isprazni na 0,00 . Ja sam tako zatvorio nekoliko avista štednih dinarskih računa kroz aplikacije Telenor i Mobi banke, a čini mi se da je to moglo i u ovoj Yettelbank aplikaciji prošle godine.

Napisao sam ja baš da je ranije moglo, to je pomenuti odgovor sa prethodne stranice, ali preko nove (Yettelove) aplikacije nikada nije, sve vreme upućuje na kontakt centar.

Kada se u aplikaciji pritisne "+" pored štednje po viđenju dobije se poruka
"Create new account is not implemented yet" (ne mogu da uhvatim screenshot)
Tako da mora da se ide u Meni -> štednja po viđenju -> saznaj više -> Prijavi se -> Nastavi -> Kreiraj

Ja sam preko mob aplikacije. Uvek sam tako.
Штедни рачун се отвара преко апликације на телефону, било да је у питању штедња по виђењу или орочена штедња. За 15 секунди буквално.
Kada se u aplikaciji pritisne "+" pored štednje po viđenju dobije se poruka
"Create new account is not implemented yet" (ne mogu da uhvatim screenshot)
Tako da mora da se ide u Meni -> štednja po viđenju -> saznaj više -> Prijavi se -> Nastavi -> Kreiraj
Kod mene se nesto ubagovala aplikacija, kada dodjem do koraka "Prijavi se", ne mogu dalje, jednostavo kao da nisam ni kliknuo, zato sam pitao, rekoh verovatno gresim u koracima. 🙂

Jutros probao opet (po ko zna koji put) i proslo mi je. App bas uliva poverenje. 🤣

I meni sada piše ukupna godišnja stopa 4,01%. Pre otvaranja novog štednog računa sam ih pozvao da pitam zašto sam dobio mejl sa ponudom, a takve opcije nema, već piše 2,01%, rekli su da je email dokaz da će biti tako kako su napisali, a nemaju implementirano da se individualna ponuda prikaže pre otvaranja, budući da ne važi za sve korisnike.

Nazad
Vrh Dno