Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Jesi gledao sa ženom The Affair?
Нисам, али хвала на препоруци. Мало сада обнављамо градиво што се тиче легендарних филмова али Мекнолти ускаче на листу.

Logično, bračni život traje jako dugo.

Završen Widow's Bay. KGB-ovac iz Amerikanaca izneo seriju. Utisci podeljeni, 7.5/10 od mene. Ali najača scena kad urađen od pečuraka čeka sina ispred kuće 🤣🤣

The Lincoln Lawyer: od 3 sezone svaka ima progresivno d*bilniju završnicu i "neočekivan tvist" i setup za sledeću sezonu.

Jel gleda neko FROM ?

Elgin: Now I am gonna surgically remove myself from the gene pool and entire human existence so efficiently, that it will belike I never existed at all, hold my beer

Covece, u gradu horora, najgorem mestu koje deluje gore nego pakao licno, ti pronadjes fotku ocigledno besmrtne osobe koja nema posla da bude tu
Kome odes da prijavis ? Pa naravno, licno besmrtnoj osobi!

Za From smo već konstatovali da mora čovek da isključi delove mozga da bi mogao da ga gleda, slično kao i za Lost nekada. Ali mi se bar čini da su u ovoj sezoni scenaristi bar dali malo više mesta zanimljivim likovima i smanjili prostor bezveznim likovima, gledanje malo manje iritira od prošle sezone koja je bila raspad.

Ovo good wife pa good fight zajedno 12 sezona sunce ti poljubim.
Kvalitet pozadinske priče u Good wife vremenom opada i propustili su priliku za neke očigledne stvari koje bi malo zakuvale radnju
npr. kad je postala državni tužilac, očekivao sam da će uslediti gomila slučajeva protiv svoje stare ekipe, ali su je brzo sklonili s te pozicije i praktično poništili celu sezonu
, ali su makar slučajevi oko kojih se epizode vrte uvek bili aktuelni. Sećam se gomile vesti koje sam pročitao, što sitnijih što krupnijih, koje su posle samo mesec-dva osvanule u seriji. Takođe, maestralne epizodne uloge Majkl Džej Foksa, kasnije i Metju Perija koji su pokazali kako klasični komičari mogu biti vrhunski negativci, ali ne dobijaju često takve uloge.

Posle duže pauze završih i Cobra Kai. 8/10 Od jedne od boljih fora iz HIMYM ispade vrlo dobra serija. Svi stari likovi i način kako ih polako uvode su odlično ispali, odigrali su na nostalgiju taman kako treba. Klinci sa druge strane nakon 2-3 sezone počinju da smaraju i tu se vidi malo jaz između ciljne publike. Sviđa mi se sam kraj, tj. rasplet cele serije je smisleno povezan sa početnom premisom, mada način na koji se došlo dotle je malo nespretno izveden. Borbe ne treba shvatati ozbiljno, idu iz jednog ekstrema u drugi, većina glumaca su naravno kompletni amateri, pa je to sve prilagođeno njima. Šteta što se Maćio i Zabka nisu malo ozbiljnije posvetili treninzima, baš deluju sporo i uštogljeno kad god su u nekoj akciji, ali to opet ima taj neki šmek starih filmova.

The Lincoln Lawyer: od 3 sezone svaka ima progresivno d*bilniju završnicu i "neočekivan tvist" i setup za sledeću sezonu.
I u drugoj sezoni se već vidi na hodniku sudnice kada azijat izlazi ko je u stvari burgijao. Mislim videću ostalo još 2 ep ali deluje više nego očigledno ko može biti.

Kvalitet pozadinske priče u Good wife vremenom opada i propustili su priliku za neke očigledne stvari koje bi malo zakuvale radnju
npr. kad je postala državni tužilac, očekivao sam da će uslediti gomila slučajeva protiv svoje stare ekipe, ali su je brzo sklonili s te pozicije i praktično poništili celu sezonu
, ali su makar slučajevi oko kojih se epizode vrte uvek bili aktuelni. Sećam se gomile vesti koje sam pročitao, što sitnijih što krupnijih, koje su posle samo mesec-dva osvanule u seriji. Takođe, maestralne epizodne uloge Majkl Džej Foksa, kasnije i Metju Perija koji su pokazali kako klasični komičari mogu biti vrhunski negativci, ali ne dobijaju često takve uloge.

Posle duže pauze završih i Cobra Kai. 8/10 Od jedne od boljih fora iz HIMYM ispade vrlo dobra serija. Svi stari likovi i način kako ih polako uvode su odlično ispali, odigrali su na nostalgiju taman kako treba. Klinci sa druge strane nakon 2-3 sezone počinju da smaraju i tu se vidi malo jaz između ciljne publike. Sviđa mi se sam kraj, tj. rasplet cele serije je smisleno povezan sa početnom premisom, mada način na koji se došlo dotle je malo nespretno izveden. Borbe ne treba shvatati ozbiljno, idu iz jednog ekstrema u drugi, većina glumaca su naravno kompletni amateri, pa je to sve prilagođeno njima. Šteta što se Maćio i Zabka nisu malo ozbiljnije posvetili treninzima, baš deluju sporo i uštogljeno kad god su u nekoj akciji, ali to opet ima taj neki šmek starih filmova.
Isto mišljenje Cobra Kai, očigledno kako ne očekuješ puno pa mi je ovo bilo ok.

Slično mi je bilo i sa ovom serijom, nastavkom popularnog filmskog serijala.

Koga su beše zamenili, ako se ne varam odgledao sam 1 ili 2 sezone pa su zamenili belca jel tako?

I u drugoj sezoni se već vidi na hodniku sudnice kada azijat izlazi ko je u stvari burgijao. Mislim videću ostalo još 2 ep ali deluje više nego očigledno ko može biti.
Da sam sebe citiram
Mislio sam da je namestio kolega kuvar u saradnji sa azijatom a ustvari ga je on video u restoranu.
Ipak nije tokiko očigledno 🙂

Poslednja izmena:
Da Clayne Crawforda, nisam ni ja gledao treću sezonu gledao, ove sa njim sasvim dosta. Lik ima neki svoj ranč živi na selu, bio je neki intervju sa njima dvojicom jedva su ga i za ovo nagovorili da snimi.

Jel gleda neko FROM ?

Elgin: Now I am gonna surgically remove myself from the gene pool and entire human existence so efficiently, that it will belike I never existed at all, hold my beer

Covece, u gradu horora, najgorem mestu koje deluje gore nego pakao licno, ti pronadjes fotku ocigledno besmrtne osobe koja nema posla da bude tu
Kome odes da prijavis ? Pa naravno, licno besmrtnoj osobi!
Meni je neverovatno da celu sezonu niko ne provaljuje
da imaju špijuna među njima.
Pogotvo posle one nesupele akcije kad je Keni umalo zaginuo kad su čudovišta blokirala sva vrata.
Boyd uopšte se nije zapitao kako je to moguće da je neko otkrio plan.

Količina gluposti u ovoj sezoni je prevazišla prethodne 3 sezone u samo 7 epiozoda.
Vređanje inteligencije na previše nivoa.

@NightCrawler kunem ti se, ja da zavrsim u onom gradicu

Kenny koji tackle-uje Smajlija, dakle cudovista ipak moraju da prate 2 njutnov zakon, iako su besmrtni, od mesa su, nisu aparacije i duhovi

Moj sledeci plan, pusti me sa Lore-om mesta, sta radi drvo, sta ovo ono, dakle cista hemija bro:

Mid-sekcija auspuha sa nekog veceg vozila (tu je cevka deblja nego tail-pipe). Imamo za sad cevku (barrel).

Zadihtuj jednu stranu, 2mm rupica ozgor sa dovoljno ostavljeno mesta za propelant mix, eto nama improvizovane bazuke sa Ignition rupicom 🙂

Propelant da bude barut, fosfor sa sibica, mix benzina iz auta, sta god da se natrpa u dovoljnoj razmeri da izazove eksploziju unutrasnje zadihtovanih gasova kako bi izazvalo jace / efikasnije guranje municije

Pronadji aluminijumsku kanticu (Hrana, sprej) slicnog precnika ko cevka: ovo bi bio najtezi zadatak, sto slicniji precnik, to efikasnija bazuka zbog pritiska u cevi

U kanticu natrpati srapnel (staklo, metal, eksere) zajedno iskombinovano sa benzinom, i fosforom sa sibica, eventualno barutom

Dizajnirati Pin (jedan ekser koji sluzi kao reaktivno zrno ujedno i stabilizator leta kante) tako da kad udari u cudoviste, vrati se nazad u kantu da izazove pritisak, koji ce trenjem i pritiskom da zapali fosfor i benzin

Proracun je da bi projektil leteo 100-120 kmh na sat

Svaku noc, po jedan hitac. Ionako one utvare setaju, ne trce. Smajlija prvo, direktno u lobanju. Bez glave ne moze da baulja po gradu, garant. Ne umire od pistolja ? E pa morace da umre od Bazuke

Za 20+ dana, ocistio sam From grad od cudovista. Iskopam koske natenane. Ankuji decica mogu u nebesa. Zuti lik ostao sam. End

Retrospektiva je fazon 4-5 minuta na HBO. Treba naći neki recap na youtube-u, sigurno ih ima milion. Jedan od boljih je man of recaps, mada bas brzo prica, pa nekome moze da bude problem.

Smajlija prvo, direktno u lobanju. Bez glave ne moze da baulja po gradu, garant. Ne umire od pistolja ? E pa morace da umre od Bazuke
Džaba, opet će da ga izrodi Fatima i ajd Jovo nanovo 🤣

Nazad
Vrh Dno