Šta je novo?

Tekuci racun u bankama

Saglasan sam sa predlozima, samo bih napomenuo dve stvari. Prvo, kako i prethodna poruka navodi, čak i sa odvojenom potrošnjom će proći dinarska plaćanja u inostranstvu (sa dinarskog računa umesto deviznog), pa to nažalost nije sasvim pouzdana zaštita sredstava. Drugo, Raiffeisen uzima 1% provizije za plaćanja u inostranstvu. Tako da ipak držim palčeve da članu koji je pitao bude uspešno aktiviran Bank MAX u Yettelu, jer bi tamo lakše kontrolisao potrošnju (po kanalima i slično) i plaćao bez ikakve naknade.

Update, bio sam danas u poslovnici - zakazali mi u Zorana Djindjica. Pre toga mi zakazivali 2 puta isto tu, pa me ta zena zvala iz banke da mi otkaze.
Treci put zakazali kod neke druge zene.
Danas dodjem tamo, kaze ona - a pa ne, ne radimo mi ovde sa pravnim licima hahaha. Zvao sam call centar 10 puta pre toga, izgubio danas sat vremena da odem do njih i da se vratim za vreme radnog vremena. Neprofesionalizam par ekselans.
Update, 2 hahahha, ova teta u banci mi se izvinjavala i rekla kako joj je jako neprijatno. Pokusala je da dobije nekoga na telefon ali se nije javljao. Onda je zapisala moj br i rekla zovem vas cim ih dobijem. Ja odem kuci, naravno nikad nije zvala.
Sutradan zovem call centar OPET i kazem sve sta se desilo, kaze teta zovem vas cim pre. Reko' to su mi rekli i u banci pa me niko nije zvao - kaze ne brinite nista, zovem vas 100% samo da proverim.
Ne treba da pogadjate, nikad me nije zvala.

Ja ne znam dal mene neko zaj3bava.
U svakom slucaju sad sam zvao Intesu, ne pada mi na pamet da idem vise kod ovih majmuna neprofesionalnih.
Bude li me neko zvao na kraju ima da im se nacestitam nove godine.

Mogu samo da zamislim sta bi bilo da je neka komplikovanija stvar, a ne otvaranje racuna!!!

Hvala svima na predlozima. Volim diverzifikaciju, tako da oslobađanje iRačuna u RFB nije opcija. Nego juče sam se prijavio za onaj Max račun u Yettel, piše da će me zvati, pa ih čekam. U međuvremenu što više čiitam šta piše na njihovim sajtoveima sve mi je manje jasno. Očigledno im baš nisu usklađeni tekstovi... Nikako da odgonetnem da li Max može potpuno besplatno bez prenošenja plat, bez 30k potrošnje i slično, samo uz Yettel post paid broj ili ne. Ne zanimaju me ostali benefiti iz Yettel sve. E sad, imam Yettel Mobile L paket koji je bio na nekoj promociji, navodno samo za mene kroz aplikaciju su mi ponudili tako da ne znam da li jedno drugo isključuje ili ne ... mnogo su zakomplikovali

Piše da će me zvati, pa ih čekam.
U svakom slučaju, nije neophodno na taj način, već da postupak otvaranja pokreneš preko aplikacije i potpisivanje dokumentacije dovršiš u poslovnici.
Nikako da odgonetnem da li Max može potpuno besplatno bez prenošenja plat, bez 30k potrošnje i slično, samo uz Yettel post paid broj ili ne.
Kada se ode u odeljak Tarifnik, po osnovu kartične potrošnje zvanično je do 30.6. za sve klijente banke. Da li će produžiti promociju, još uvek nije poznato. Ono što je sigurno jeste da Yettel postpaid korisnici koji se kvalifikuju za Yettel Sve, a žele da budu oslobođeni održavanja narednih godinu dana, dužni su da potpišu dokumentaciju, da bi im to, kako pretpostavljam, važilo bez uslova (obavezna potrošnja ili prenos zarade).
Imam Yettel Mobile L paket
Minimalni uslov je Mobile M za ostvarenje Yettel Sve pogodnosti.

Pozdrav! Potrebno mi je rešenje za plaćanje u inostranstvu platnom karticom bez provizije i normalan kurs za kupovinu deviza. Zaradu primam u raiffeisen i ne mogu da pređem zbog kredita.

Imam 26 godina tako da omladinski racuni nisu opcija, i u yettelu mobile m paket ali sa popustom tako da ispadam iz yettel sve.

Da li imate neki predlog?

Otvoriš https://altabanka.rs/stanovnistvo/racuni-za-vas/racun-sa-osnovnim-uslugama/ i https://altabanka.rs/stanovnistvo/racuni-za-vas/devizni-racun/. Potpišeš izjavu da nemaš otvoren račun u drugoj banci (iako imaš, ne proveravaju). Pitaš da li umesto Visa Classic koja se navodi uz devizni račun možeš da dobiješ Visa Gold koja je isto besplatna (meni su dali Visa Gold uz ovu kombinaciju računa u ekspozituri u Južnom bulevaru). Uz Visa Gold ide srednji kurs evra, tako da ne moraš ništa da menjaš u evre, već samo da imaš dinare na računu. Ako ti ne daju Visa Gold, nego Visa Classic onda menjaš po kursu koji je sada dosta bolji nego ranije.

1781784618858.webp

Realno najbolji predlog, a napomenuo bih da ti ne treba Yettel sve da bi koristio paket Bank MAX. Održavanje se u krajnjem slučaju može i plaćati (mada nije 595 dinara malo), a skoro sigurno će produžiti akciju da se ne naplaćuje ukoliko se debitnim karticama potroši 30k mesečno, što nije mnogo. Ne znam, doduše, da li će menjati taj iznos, ali do mene je došla nezvanična informacija da akcija ostaje, pa i da planiraju da osposobe da se potrošnja prikazuje u realnom vremenu (umesto dan kasnije), ali o tom potom. Nevezano za sve to, trebalo bi da na osnovu same činjenice da imaš Yettelov postpejd paket (sa kakvim god popustom) možeš da budeš oslobođen od održavanja. Za desetak dana ćemo znati radi li to stvarno, ali neki su se već prijavili, o čemu sam koliko juče pisao i na temi o banci, konkretno ovde (linkujem, da ne citiram na sto mesta), pa isto to citirao na temi o operateru.

Potrebno mi je rešenje za plaćanje u inostranstvu platnom karticom bez provizije i normalan kurs za kupovinu deviza. Imam 26 godina tako da omladinski racuni nisu opcija
Preostaje ti studentski račun Poštanske štedionice ili kombinacija dinarske i devizne Visa internet kartice (imaju magnetnu traku, čip i beskontaktno, samo si osuđen na šaltere ili kupoprodaju deviza preko elektronske menjačnice, a jedino kod njih je to iole povoljnije).
i u yettelu mobile m paket ali sa popustom tako da ispadam iz yettel sve.
Mobile M i jeste minimalni paket po kome ispunjavaš uslove, ali na bolji kupoprodajni kurs osim kada budeš imao 5000€ ili u dinarskoj protivvrednosti na računu pa da im se obratiš da ti odobre bolji (u proseku 117/117.60), ne računaj, jer je i dalje fiksiran na 115.9225/118.8573
Izaberi Yettel Mobile M, L ili XL paket. Ukoliko već koristiš neki drugi paket možeš da ga promeniš lako putem Yettel aplikacije.

Kaže da ima popust, otud ne ispunjava uslov. No eto, to se može prevazići, ali ostaje problem lošeg kursa, pa zato rekoh da je predlog sa Altom realno najbolji.

Preostaje ti studentski račun Poštanske štedionice ili kombinacija dinarske i devizne Visa internet kartice (imaju magnetnu traku, čip i beskontaktno, samo si osuđen na šaltere ili kupoprodaju deviza preko elektronske menjačnice, a jedino kod njih je to iole povoljnije).

U BPŠ je lošiji prodajni kurs već mesecima (trenutno 118,5638). Ne deluje da će se vratiti na bolji kurs koji su imali ranije.

Realno najbolji predlog

Jedina mana kod njih do sad je što često sitne rezervacije za registrovanje kartica na sajtove / aplikacije često ostaju zaglavljene. Ali dovoljno je poslati mejl i obrišu ih u roku od pola sata maks.

Potpisivanjem dokumentacije u poslovnici koja će omogućiti promociju Yettel Sve na godinu dana.

To je čak prednost. I oni sami navodno insistiraju na promeni paketa umesto otvaranju MAX-a od nule. Moguće je da je i to potrebno da bi se promocija realizovala kako treba, ali eto, neko je (kao potpuno novi klijent) baš napisao (na nekoj od više tema gde to pominjemo) da su mu namerno u poslovnici otvorili Lite, pa da je tek onda prešao na MAX.

• Like
Reagovanja: uji
Yettel sve ne možeš, to stoji, tako da nemoj očekivati dodatne gigabajte za roming i slično. Ipak, trebalo bi da ovu promociju sa besplatnim održavanjem za sve postpejd korisnike možeš. Svakako, loše su to objasnili na sajtu, ne znam zašto je tako šturo, mada me ni ne čudi previše. Moglo bi se ispostaviti i da stvarno ne možeš, jer zvanične informacije nema, sve se realno svodi na lično mišljenje zaposlenog sa kim pričaš, bilo u kontakt centru, bilo u prodavnicama. Znaćemo više za desetak dana, kada budemo videli da li je naplaćeno održavanje onima koji su se već prijavili. To jest, tad ćemo stvarno znati kako sistem funkcioniše, jer se kod banaka (ne samo Yettela) dosta toga sazna tek iz prakse, dok je teorija klimava i neizvesna.

U intesi placam 899 racun.
U OTP ~600 (ako potrosim 60k onda 0rsd)
Yettel - 0RSD za potrosnju od 30k.

Da nemam 2 kredita u 2 OTP i Intesa, samo bi yettel koristio, sve sam zavrsio, veoma zadovoljan.
Jedino dodatno kome treba kratko da oroci novac, Intesa preko aplikacije ima investiranje pa kaplje kamata od ~4% na RSD.

Da nemam 2 kredita u 2 OTP i Intesa, samo bi yettel koristio, sve sam zavrsio, veoma zadovoljan.
Jedino dodatno kome treba kratko da oroci novac, Intesa preko aplikacije ima investiranje pa kaplje kamata od ~4% na RSD.
900 dinara odrzavanje rqcuna, nisu normalni majke mi au.

I to vec duze, (2020 je bilo 599).
OSIM, nude virtuelne kartice, sto ne znam da li neko nudi? Napravim karticu, limit, istek, okacim na sajt. Ne mislim da li ce neko da ukrade podatke. Cudi me da nema vise price o toj opciji, mislim da to nudi samo jos 1 banka

Da, nudi intesa virtuelne kartice

ima i otp, u svakom slucaju smanji racun

Koja je to štednja u intesi, preko investicionih fondova?
Ja trenutno imam ovnovni račun 220 din/m i jedino što koristim su te virtuelne kartice za plaćanja.
Mislim da ću uskoro da se prebacim na sledeći sistem i potpuno izbegnem globu banaka:

Za sva plaćanja u zemlji ću koristiti iRačun, IPS skeniraj gde god mogu.
Za neku potencijalnu štednju ću ostaviti Yettel lite račun (možda se prebacim i na max uz 30k potrošnje, ali mi nešto yettel ne uliva poverenje da mi bude glavna banka).
Za sve ino plaćanja ću ostaviti Intesa devizni račun i Visa classic karticu, zgodna je uplata/isplata na bankomatima i samo ću na kraju meseca isprazniti račun da ne plaćam 120 din naknade.

Virtuelne kartice vrede.
Intesa invest RSD - oko 4% je kamata (nije garantovao), placa se porez 15% na dobit (ali se placa ako ti je dobit preko inflacije), sto znaci ako je inflacija 4% ne placa se nista (moguce da mora da se prijavi). Razlika u odnosu na stednju je sto ovo radi u roku od 1-2 dana, nije fixno oroceno.
Da imam fix oroceno - druga banka.

@zuleyu pročitaj ugovore o kreditima da li si uslovljen paket računima. U OTP najverovatnije da jesi i mislim da ćeš morati da držiš Praktik do otplate.

Auh, ko zna gde je, kredit je podignut u Alfa banci 2012, pa onda SoGe kupila ALfu, pa OTP kupila SoGe. Jos imam i stari preduzenticki racun tu u sklopu. 🙂

Auh, ko zna gde je, kredit je podignut u Alfa banci 2012, pa onda SoGe kupila Alfu
Zapravo, SoGe je kupila kredite, a AIK samu banku i vratila ime Jubanka, te nije isključivo da ako nisi reagovao, sada nakon integracije imaš račun i kod njih. Ista situacija je bila i na relaciji KBC - SoGe krediti, a banka Telenor. Jedino u slučaju ProCredit - Intesa je jedna drugoj samo prodala kredite i nastavila poslovanje.

Yettel bank savetnik mi je rekao da postoji dva yettela sve: 1) sa svim pogodnostima ukljucujuci putno i gb u romingu koje nije dostupno za pakete sa popustima 2) manji yettel sve sa besplatnim odrzavanjem racuna koji aktiviraju oni u poslovnici koji je dosupan svim yettel postpaid korisnicima tako da sam prešao na njega iz app a ona mi je aktivirala yettel sve u sistemu

Yettel bank savetnik mi je rekao da postoji dva yettela sve
Znači tako su koncipirali, hahah. Yettel sve je zvanično (za javnost) samo prva stvar, pa sam ti otud rekao da na to nemaš pravo, što je, dakle, istina.

tako da sam prešao na njega iz app a ona mi je aktivirala yettel sve u sistemu
Šta si tačno uradio u aplikaciji? Samo prešao na Bank MAX? Ili si se prijavio na Yettel sve (prvi/veliki, ujedno i jedini koji ima tu), samo da bi bio odbijen (dobiješ ispis da ne ispunjavaš uslove)? Ako je ovo drugo, onda se uklapa u ranije prijavljena iskustva, gde ta prijava u suštini služi kao ad hoc rešenje da operater i banka razmene tvoje podatke.

Dakle postoji yettel sve i yettel skoro sve 😀
Šta skoro, nema ničega u ovom drugom sem besplatnog održavanja. 😀 A i kod ovog prvog besplatno održavanje nije do samog programa (ne dobija se bezuslovno) nego do ispunjavanja bankarskog uslova prijema zarade ili potrošnje 30k debitnim karticama (to te nezavisno oslobodi). S tim u vezi, ostaje jedno zanimljivo pitanje: da li sada za pr(a)vi/veliki Yettel sve više ne mora da se ispuni pomenuti bankarski uslov ili to ipak ostaje, po principu da ne može i jare i pare, odnosno oba programa istovremeno.

Nazad
Vrh Dno