Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ne moraju da se fokusiraju na igre, dosta mi je njihovih propalih i polu-propalih GaaS naslova. I na kraju krajeva ne prave samo oni igre za PS.

Igre kako tako ce se prodati same, aa ovo furaju konstantno i to bgm sa finim cijenama, razne boje i dodaci u odnosu na obični aa ne toliko bitno za odredjene igre

Apropo patenta za ps6 kontroler za otpor dugmića..Dovoljno je na računar spojiti ps5 dualsense i otići na sajt https://ds.daidr.me/ i tu se uveriti da igre ne koriste ni pola ovih imersivnih funkcija na žalost.

Beginning tomorrow, those who own any PS4 version or the digital Xbox One version of Grand Theft Auto V will be able to upgrade to the PS5 or Xbox Series X|S versions at no additional cost, and experience the best versions of GTAV and GTA Online ahead of the launch of The Kortz Center Heist.

Naredna generacija nema šanse da startuje ispod 1100-1200e.

Imam problem sa sledećim igrama na ps5 slim modelu: nba 2k26 i ac valhalla povremeno znaju da dropuju frame rate. Probao sam sve moguće, uključio performance mode, ali povremeno imam ovaj problem. Ostale igre rade odlično. Čudi me da se javlja frame drop kad je tv 1080p... Konzola je inače nova. Da li neko ima savet šta raditi? Čistio sam cache i uradio rebuilt database u safe modu.

Nisam uspeo da nadjem sav info za PlayStation Portal, odnosno, kako naterati portal da radi sa mobile hotspot-om? Koliko vidim mts 5G je NAT 3 i Portal se ne može povezati sa PS5 kod kuće. Postoji li neko rešenje za ovaj zez?

Statička IP adresa

Nisam uspeo da nadjem sav info za PlayStation Portal, odnosno, kako naterati portal da radi sa mobile hotspot-om? Koliko vidim mts 5G je NAT 3 i Portal se ne može povezati sa PS5 kod kuće. Postoji li neko rešenje za ovaj zez?

Na mts 4G (telefon) zasigurno radi, probao na poslu X puta. Za 5G ne znam.

Ja sam probao dok je nakačen na 5G, nisam uspeo da se konektujem. Probaću 4G danas 🙂
Koliko sam primetio dosta ljudi je uzelo Portal, ali na kraju je ostao da skuplja prašinu kod kuće jer nisu uspeli da ga povežu van kućnog WiFi-a. Meni konkretno treba kad odem u vikendicu gde nemam adsl/optiku da odigram neku partiju, pa bi za to poslužio mobile hotspot.

ne bi verovao koliko roditelja se upecalo na portal misleći da je sonijev pandan switchu pa je onda, kada su skontali šta je zapravo, masa njih stavila na oglase, jedno vreme je KP bio preplavljen portalima starim par dana do par meseci. I sada se dešava, samo malo ređe nego u početku

Teška priča bez statičke. Najednodtavnije poneseš i PS5 na vikendicu pa ga samo uštekaš u struju i ruter. Gubi poentu ali radi posao ako ti nije cimanje. Lično sam prešao dobar deo RE4 nannjemu dok sam igrao i Dead Space mada u poslednje vreme ne igram. Klinac pika na njemu redovno. Malo mu je trebalo da se prebaci sa svog tv gde je remote play nakačen qli sada samo na njemu pika. Ukratko uredjaj za igranje po kući kada je tv gfe je soni zauzet ili ta prostorija pa ne može tu da se igra.

Probao sam da rešim i sa Tailscale i subnet routingom ali ne može. Jedino statina ip rešava igru van kuće.

Samo statička soni spašava 🙂

Da da, skontao sam da su ljudi mislili da je konzola, a ne remote player samo pa zato prodavali. 🙂

U vikendici nema nikakav net, nisam nikad uvodio jer nisam hteo cele godine da plaćam zbog par vikenda provedenih tamo, pa pomislih da može preko mobile hotspot-a da se premosti.
Probam danas kad dodjem kući 4G hotspot, ako ne bude radili, ostaje kao zezancija po kući kad je TV zauzet 🙂

Kupiš još jedan kabl za napajanje popularnu osmicu iščupaš soni i utakneš na vikednici. Soni i portal spojiš na hotspot od telefona i cepaj. Ne treba ti net već samo routing.

Nazad
Vrh Dno