To je zato što neće da čekaju u nedogled da im stoji auto na lageru i da im zauzima mesto na parkingu. Mene su isto na kraju naterali već posle tipa mesec dana da platim ceo auto po punoj ceni, a tek sam onda predao za subvenciju i čekao mesec dana da bi mi vratili 5.000€ i da bi preuzeo auto i registrovao ga.Meni su u BYD rekli da ako se za 60 dana ne dobije odobrenje da se smatra da je kupac odbijen i kreće se onda u prodaju auta po punoj ceni.
Traziste polovnjaka propada brzinom svetlosti i za SUS automobilie. Pogledajte broj tema na Redditu gde se ljudi zale da ne mogu da prodaju svoje polovnjake.Mene trenutno zanima npr. kako će, i kome, za 3-5-8-10 godina kupci kineskih BEV da prodaju svoja vozila u Srbiji, ne u Norveškoj.
I da onda obračunaju koliko su uštedeli, jer koliko vidim presudnu ulogu u kupovini takvih vozila ima Excel.
Ne mozemo da znamo sta ce biti za 10 godina. Mozda ce se destiti da onaj ko sada kupi nov SUS auto, za 10 godina nece imati kome da ga proda.Mene trenutno zanima npr. kako će, i kome, za 3-5-8-10 godina kupci kineskih BEV da prodaju svoja vozila u Srbiji, ne u Norveškoj.
I da onda obračunaju koliko su uštedeli, jer koliko vidim presudnu ulogu u kupovini takvih vozila ima Excel.
Sto se tice tih kineskih automobila, najsigurnija opcija je ono sto ne postoji kod nas - operativni lizing. Dakle renta, a ne kupovina.
Traziste polovnjaka propada brzinom svetlosti i za SUS automobilie. Pogledajte broj tema na Redditu gde se ljudi zale da ne mogu da prodaju svoje polovnjake.
Trend ce biti da se kupuju jeftinija vozila na relacijii 20-35k, koja se posle 5-7 godina prodaju za 40-50% cene.
Kao sto imamo fast fashion gde se kupuju krpice za jednu sezonu, tako ce se normalizovati i da se automobili menjaju za 5-7 godina.
Ako ni to ne upali, spomeni im BYD China 😀Pošalji im zvanično mailom da ti reše to što pre kako ne bi uključio i BYD Europe u prepisku (možda se onda malo ubrzaju) 🙂
electrek.co
Ali ne može da uđe u zabludu kada vidi da ljudi koji seli nisu u EV komentarišu koliko je to loše. 🙂Nije echo chamber grupa @GMT II. Posebno kada neko čita može da uđe u zabludu ako se samo entuzijasti jave sa svojom računicom.
Navike i generacije se menjaju. Deca rođena danas, neće imati nikakve emocije prema sus.
Bio jutros kod advokata i poslali smo im zvaničnu reklamaciju. ****** koje su napravili i za koje mogu da odgovaraju je mnogo veće jer su između ostalog podelili sa trećim licem moje privatne podatke, tako da ću verovatno obavestili Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.To je zato što neće da čekaju u nedogled da im stoji auto na lageru i da im zauzima mesto na parkingu. Mene su isto na kraju naterali već posle tipa mesec dana da platim ceo auto po punoj ceni, a tek sam onda predao za subvenciju i čekao mesec dana da bi mi vratili 5.000€ i da bi preuzeo auto i registrovao ga.
Slažem se da su ljudi koji rade generalno po svim tim salonima (konkretno Alpros, TDV i ACIS) polu retardirani u najmanju ruku da kažem. Na primer jedan dan dobiješ jednu informaciju, drugi dan on nekog drugog drugu itd. Ali dobro na kraju sam se srećom izborio sa svim tim i sad uživam 🙂
Evo kolega sa posla čeka Dolphin Surf već više od prvobitnih 75 dana od porudžbine (ogradili su se u ugovoru na još 30 dana za nepredviđene situacije) - TDV je u pitanju u njegovom slučaju.
To što su ti uradili je najblaže rečeno skandal. Meni je to totalno neshvatljivo. Ne znam kako su mogli toliko ranije da mu daju papire, ako auto još nije stigao u salon, a tad još pogotovo nije bio ni na carini pre mesec dana. Nešto opasno lažu i muljaju. Pošalji im zvanično mailom da ti reše to što pre kako ne bi uključio i BYD Europe u prepisku (možda se onda malo ubrzaju) 🙂
Problem je jedino sa trzistem polovnih EV, cena im se prepolovi za 2 godine, jer je potraznja slaba. Ima nekoliko modela koji se lakse prodaju (Tesla 3, Kona, ID3, od jeftinijih Leaf i Zoe), sve ostalo je problem.Ja ne vidi da je tržište polovnjaka u problemu. Da jeste, cene ne bi bile abnormalno visoke, tako da auto koji si kupio pre neku godinu maltene prodaš po istoj ceni...
Automatizacija vožnje i neke druge stvari kao što su pretplate na dodatnu opremu nemaju veze sa tipom pogona. Mada možda jesu EV to više forsirali nego SUS da bi se istakli.Pa gle, kao neko ko je sa automobilima od detinjstva (ćale mi je bio automehaničar) odgovorno tvrdim da su trenutni sus modeli odavno prešli pola puta između automobila 70 ih i donekle 80ih i ovih novih na baterije. Nit sam daješ gas, nit kad ga daš on to direktno prevodi nego ima svoje mape za sve živo, niti možeš da kočiš a da se abs ne napravi pametan, u krivini smanjuje snagu, koči točkove, ispravlja te.. Meh.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari