Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Proradio je stari link sa ove teme, nesto je do cache na Chrome app vrlo verovatno, kad sam obrisao isti normalizovalo se.

Panika zbog temu-a? Ahahaha
Postoji ogroman broj ljudi muskaraca i zena koji se uspanice kada vide nesto potpuno bezazleno, tipa misa, pauka, belousku ili nesto slicno.
Panika nije racionalno psiholosko stanje vec iracionalno. Tako da se moze javiti i zbog totalno nevaznih stvari, ima ljudi koje hvata panika od zatvorenog prostora, od visine, od voznje liftom ili avionom i kojesta Zilion situacija. Ono sto je meni ili tebi smesna situacija nekome nije.
To ne znaci da je opsta pojava ali da postoji.
Sto se tice Temu-a verovatno postoje kupoholicari koji mogu da se uspanice i zbog manjih stvari nego sto su naplata PDV-a i/ili carine !

Koliko treba u proseku da se spakuje i pošalje porudžbina?Poručio sam 4 maske za fon 10. i dalje stoji samo ordered.

Ako u porudzbini ima "priorder" predmeta onda Temu to posebno naglasi u mejlu koji posalje da je porudzbina prihvacena. Nije to bas cesto ali sada od 8 predmeta dva najgabaritnija su mi narandzastim slovima oznaceni kao priorder.
Tako da oni onda cekaju da se sve nakupi pa tek onda salju.
Mada znaju da posalju i posle 7 dana i kada nista nije oznaceno kao priorder.

Ove price o dodatnim porezima, carinama izgledaju samo kao panika ili neki Bug u sistemu. Na netu bukvalno svaka 2 meseca idu takve price. Pogledam Google pretraga mi prikaze temu sa Reddita bukvalno pise "naplatili mi porez za kupljenu robu sa Temu-a" ? Tekst takodje, kaze covek kupio sam 3 sitnice 940 dinara i odmah je svakom bilo jasno da nije Temu u pitanju ! Ali on nastavlja verovatno Izbezumljen sto je platio PDV zbog 3 sitnice sa Alija. Tek u poslednjoj recenici pise da je sa Alija, valjda je tada malo dosao svesti ? Ali se nije trudio da ispravi sve lupanje pre toga.
Danas sam porucio kupio dosta stvari sve standardno, nikakvi zahtevi za dodatnim placanjem bilo cega, jos sam dobio i dobre cene, malo bolje nego inace ?
Nema panike, a nema ni buga. Počela je država da naplaćuje porez na sve porudžbine u iznosu od 20%, unapred obračunato. Kome još uvek nije krenula naplata biće u narednih 10 dana. Odgovor iz carine je da se uvodi postepeno i trajaće 15 dana, a počeli su 03.06. Na pitanje šta je sa carinom nisu dali odgovor.

Ne treba panicariti zbog poreza, primetio sam da su se neke sitnice sa Temu-a pocele prodavati u lokalnim kineskim prodavnicama za sitne pare.
Bio sam iznenadjen kada sam u lokalnoj kineskoj prodavnici video pletene USB kablove po ceni od 189 dinara i bas su kvalitetni, punjace za 600-700 dinara itd... bas imaju dosta sitnica istih ili pribliznih cena kao na Temu.
Ocekujem da ce biti jos toga.

Nazad
Vrh Dno