Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Prilozi

• Screenshot_20260608_075631_Temu.webp
    Screenshot_20260608_075631_Temu.webp
    81.6 KB · Pregleda: 57
Jutros mi drugar šalje screenshot sa 20% dodatnih dažbina...ne znam da li je kupovao gluposti, ali izgleda da je počelo naplaćivanje...

To znači da si preterivao sa vraćanjem.
Nisam nikad ništa vratio, imam jedne pantalone možda za vraćanje ali se razmišljam.
@marantz dobijao sam kredit da kupim jedan proizvod i dobijem kredit od 35000 podeljenih na manje iznose i uz odredjenu visinu korpe. Kao 1000 din. za korpu od 2200 din. To je upotrebljivo. A bilo je i 5000 na korpu od 25000.

Poslednja izmena:
Nisam nikad ništa vratio, imam jedne pantalone možda za vraćanje ali se razmišljam.
@marantz dobijao sam kredit da kupim jedan proizvod i dobijem kredit od 35000 podeljenih na manje iznose i uz odredjenu visinu korpe. Kao 1000 din. za korpu od 2200 din. To je upotrebljivo. A bilo je i 5000 na korpu od 25000.

To nije kredit, to su kuponi. Kucaš Rebate100 u search. Ja njih iskoristim kada trošim kredit sa claimcredit (2500/6400 i sl.)

Pa 300 do 400 dinara nije strasno za carinu samo da postar na vrata ne trazi jos toliko , bolje unapred im dati to. Svakako bi u Srbiji bila postarina oko 500 dinara da narucujes slicne stvari

bolje unapred im dati to
I ja se slazem da je bolje unapred da napisu koliko treba da se plati, ne samo za jeftinije predmete nego i za skuplje jer ako je cena sa dazbinama ista ili priblizna za isti predmet kod lokalnih prodavaca onda cu isto radije uzeti ovde kod nas kod lokalnih prodavaca.
A ne kao na aliexpress-u, ne znam da li jos uvek to rade ali znam da su radili, kinezi posalju predmet kao poklon, a nasa carina iz nekog kataloga izvlaci cene i na osnovu toga naplacuje pdv, pa sam ja tako za sesir od 3,5e platio 360 dinara pdv + uslugu otpakivanja jer su oni procenili da sesir kosta 10 dolara.
Bolje da pise sve unapred.

Upravo sam sada napravio porudžbinu i nemam nikakvih dodatnih 20% u vidu pdv-a.

Verovatno zavidi od proizvoda do proizvoda , moze da se desi i 15 artikala da stavis a da ne trazi a na 3 da trazi. Zavisi kako potrefis verovatno.

@dejca

Od sledeceg ponedeljka bice u Lidlu verovatno kvalitetnija meteostanica, pise da ima casovnik koji se sam navija preko radio signala za 2.000 din.
Koliko kosta ta kod Temu-a ? Verovatno nije jeftinija a ja sam na Temu uzeo neki digitalni sat sto meri temp i vlaznost nema veze sa tacnoscu.

@Milew takvu kao što će biti u Lidlu sličnu imam.
Ovu sam hteo kupiti ali neide, i danas opet otkaz porudžbine, zvaće me ovi iz banke da pitaju šta više mućkam, svaki dan uplata na Temu pa refundacija sa Temua.
https://share.temu.com/qD5psTOFxcB

Napravi novi profil i probaj drugi internet , nemoj od kablovskog operatera i proci ce porudzbina

Neće, probao sam i preko mobilnog interneta, i naručivao preko kompa i neide. Izgleda da ću morati drugi nalog i da se odreknem ovih povoljnosti koje sada imam sa ovim nalogom i završim sa ovim u nerešivim problemom.

I ja danas napravio dve porudzbine - bez ikakvih dazbina. U jednoj ima bas dosta itema, i vrlo komplikovan model postojeceg kredita, kupona, neka nova "igra" gde biras 5 artikala po povoljnijim cenama, ali moras da kupis jos nesto preko 2900din itd.. Sve skinuto sa postojeceg kredita.

Opet ja sa mojim ne rešivim problemom otkazivanja porudžbina. Juče su oni ponovo ažurirali aktivan tiket sa novim odgovorom tj. kao rešenjem koje ponavljaju već nekoliko puta. Oni pišu vidi se na slici da trebam završavati porudžbine i potvrdjivati isporuke. Ne znam šta to još tremam uraditi kada kreiram porudžinu, stavim proizvod u korpu, to platim, stigne meil o ptvrdi ostvarene porudžbine i potvrdim adresu u app i to je to. Paketima od ranije po prijemu bi pritisnuo dugme "bilo je sjajno".
Sve je to započelo otkazivanjem porudžbine gde je bila i ultimativna nagrada iz kalendara. Zbog tog otkazivanja dobio sam kredit od 4600 i sada pri kupovini to koristim. U medju vremenu sam napravio dve manje kupovine za pokretanje novog kalendara i dobijanja kupona, to sam morao platiti novcem sa kartice i te dve porudžbine su prošle a ove sa kreditom i kuponima ne prolaze, ispada da to njihovi zaposleni odrade otkazivanje porudžbine. Jer u statusu praćenja porudžbine dodje do koraka (zadatak prikupljanja je dodeljen i vaša porudžbina čeka na red za prikupljanje) dodje do tog koraka i tu sledi otkazivanje.
Probao sam sve moguće kombinacije, sa doplatom od 5000 za skuplji proizvod, menjao proizvide, naručivao u vrednosti samo sa njihovim kreditom i ništa ne prolazi.
I na reditu se ljudi žale na iste probleme i rešenja nema, neko piše da je otvarao i nove naloge pa je i na njima bio blokiran.
Znači bito mi je ovo podvučeno sa prve slike, šta oni to predlažu da uradim prilikom porudžbine a ja nisam uradio?
Izvinjavam se na dužem postu.

Prilozi

• Screenshot_20260609_220613_Temu~2.webp
    Screenshot_20260609_220613_Temu~2.webp
    62.3 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20260610_075445_Temu.webp
    Screenshot_20260610_075445_Temu.webp
    43.3 KB · Pregleda: 32
Opet ja sa mojim ne rešivim problemom otkazivanja porudžbina. Juče su oni ponovo ažurirali aktivan tiket sa novim odgovorom tj. kao rešenjem koje ponavljaju već nekoliko puta. Oni pišu vidi se na slici da trebam završavati porudžbine i potvrdjivati isporuke. Ne znam šta to još tremam uraditi kada kreiram porudžinu, stavim proizvod u korpu, to platim, stigne meil o ptvrdi ostvarene porudžbine i potvrdim adresu u app i to je to. Paketima od ranije po prijemu bi pritisnuo dugme "bilo je sjajno".
Sve je to započelo otkazivanjem porudžbine gde je bila i ultimativna nagrada iz kalendara. Zbog tog otkazivanja dobio sam kredit od 4600 i sada pri kupovini to koristim. U medju vremenu sam napravio dve manje kupovine za pokretanje novog kalendara i dobijanja kupona, to sam morao platiti novcem sa kartice i te dve porudžbine su prošle a ove sa kreditom i kuponima ne prolaze, ispada da to njihovi zaposleni odrade otkazivanje porudžbine. Jer u statusu praćenja porudžbine dodje do koraka (zadatak prikupljanja je dodeljen i vaša porudžbina čeka na red za prikupljanje) dodje do tog koraka i tu sledi otkazivanje.
Probao sam sve moguće kombinacije, sa doplatom od 5000 za skuplji proizvod, menjao proizvide, naručivao u vrednosti samo sa njihovim kreditom i ništa ne prolazi.
I na reditu se ljudi žale na iste probleme i rešenja nema, neko piše da je otvarao i nove naloge pa je i na njima bio blokiran.
Znači bito mi je ovo podvučeno sa prve slike, šta oni to predlažu da uradim prilikom porudžbine a ja nisam uradio?
Izvinjavam se na dužem postu.
Ako ti je toliko stalo to te stanice vidi da ti naruci neko na benchmark forumu , ali nemoj svakom da uplacujes pare , samo provereni clanovi sa dosta staza i poruka.

• Like
Reagovanja: M J
Ako ti je toliko stalo to te stanice vidi da ti naruci neko na benchmark forumu , ali nemoj svakom da uplacujes pare , samo provereni clanovi sa dosta staza i poruka.
Ma napravio sam drugi nalog i malopre napravio jednu probnu porudžbinu i ako prodje sve kako treba kupujem i meteo stanicu. Sigurno imaju evidenciju da sam to ja pa zato reko da vidim kako će proći ova porudžbina. Broj tel. koristim isti, kartica ista, adresa ista.
A kredit i kuponi na starom nalogu ostaće ne iskoriščeni, i tako to je Temu, izvinjamam se svima što sam vas opterećivao mojim problemom. Hvala svakom ko je pokušao da pomogne.

Da li je neko uzimao set za čišćenje klime? Kako su se pokazali?
Mislim na onu "kesu" što se okači ispod klime i skuplja vodu prilikom pranja.

Ove price o dodatnim porezima, carinama izgledaju samo kao panika ili neki Bug u sistemu. Na netu bukvalno svaka 2 meseca idu takve price. Pogledam Google pretraga mi prikaze temu sa Reddita bukvalno pise "naplatili mi porez za kupljenu robu sa Temu-a" ? Tekst takodje, kaze covek kupio sam 3 sitnice 940 dinara i odmah je svakom bilo jasno da nije Temu u pitanju ! Ali on nastavlja verovatno Izbezumljen sto je platio PDV zbog 3 sitnice sa Alija. Tek u poslednjoj recenici pise da je sa Alija, valjda je tada malo dosao svesti ? Ali se nije trudio da ispravi sve lupanje pre toga.
Danas sam porucio kupio dosta stvari sve standardno, nikakvi zahtevi za dodatnim placanjem bilo cega, jos sam dobio i dobre cene, malo bolje nego inace ?

Nazad
Vrh Dno