Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Одишн сам гледао, на вашу препоруку, није ми било добро од филма, неке сцене ми се и дан данас мотају по глави. Одличан!
Кјур нисам гледао. Можда је и боље 😅

A što misliš da je đubre? Glupo što pitam, ali me baš zanima. Ako voliš FF, ne vidim šta te je tu bilo toliko loše. Film je svakako postao kult. Da nije, verovatno te ne bih ni pitao.
Pa realno je glup malo, u nekoj sumi klinci, niti se vidi ko napada, samo trce, kamera se drma ne vidi se nista i kraj. Da ne gresim dusu na momente je strasan, ako se udubis ( ne znam u sta) Neko je pomenuo isto male budzete za Halloween i Texas chainsaw massacre ipak su to kultni horor klasici i nisu u istoj ravni sa vesticom Iz Blera.

Poslednja izmena:
Pa realno je glup malo, u nekoj sumi klinci, niti se vidi ko napada, samo trce, kamera se drma ne vidi se nista i kraj. Da ne gresim dusu na momente je strasan, ako se udubis ( ne znam u sta) Neko je pomenuo isto male budzete za Halloween i Texas chainsaw massacre ipak su to kultni horor klasici i nisu u istoj ravni sa vesticom Iz Blera.
Skoro svaki je u premisi glup ili banalizovan sa pričom, ali ovo što si nabrojao u prvoj rečenici je upravo srž found footage podžanra koji ima svoj obrazac i kao takav je postao kult u tom domenu.
Ja sam se čak oduševio sa Willow Creek-om kod jednog kadra od 20-ak minuta gde se apsolutno ništa ne dešava, ali meni je to bio vrhunac filma.
Halloween (pričam samo za keca) i Texas su druga dimenzija i ne mogu se porediti sa Vešticom osim da su sva tri obeležili neko vreme i kroz sve ove godine postali to što su danas. Neprevaziđeni, svaki na svoj način.

Nisu imali štofa, ambiciju (a ni budžet) da naprave još jedan Arrival ili Contact i to mu dođe ukratko to.
87 minuta trajanje je plus a opšti utisak mlak, ali dobro, dobacili su koliko su mogli. Makar nema sistematskog ispiranja mozga sa woke, dei i ostalim modernim trendovima.
Signal One

Podseti me sa tim Cure na jedan bolestan film od pre 10-ak godina koji mi se dopao - A Cure For Wellness.
Prilično je teško za gledati pojedine scene, zato mislim da će neki biti oduševljeni, nekima će biti dosadan, a treći neće biti u stanju da pogledaju čitav zbog teške atmosfere i vrste body horora. Ipak, prilično je originalan po meni.

Film sam originalno gledao u bioskopu kad je izašao, znam da nam je svima bio jeziv, pogotovo kad je trebalo mračnim ulicama ići kući. 🤣

Pre par godina naleteh na jutjubu video sa teorijom šta se ustvari desilo u filmu, pa sam ga ponovo pogledao i zaista se dobije druga perspektiva, ali se usput gubi i to malo horora što vreme nije pregazilo.
Navodno, prava radnja filma je da su ta dva lika od samog početka skovali zaveru da ubiju devojku, što objašnjava neke njihove glupe poteze kao što je namerno bacanje mape da bi duže ostali "izgubljeni" u šumi. Samim tim i oni "ljudski" ostaci koje nađu ujutru to nisu, a na samom kraju je jasno da devojku šetaju po onoj napuštenoj kući da bi je drugi zaskočio s leđa. Sam snimak pretpostavljam da bi trebalo da bude "dokaz" da ih je sve ubila veštica, a da su njih dvojica zapalili odatle i da ih niko neće tražiti.

Scary movie 6 valjda, koji vec po redu...

Izgubio opkladu pa morao.. da glumim drustvo.
Ispade i ne toliko los, ako zanemarimo forsiranu glumu, fore, pucanje na staru slavu (celu staru postavu su okupili) i dodali ove neke nove genz (onu Wednesday Adams glumicu goticarku i jos neke).
Bilo mozda 6 fora koje su bile bas da se smejes, ostalo...samo se desavale stvari da bi se desavale. U fazonu mix parodija skorasnjih horora (weapons, novi Halloween ...), pa cak i John wicka.

6 od 10, iz respekta kako se dobro drze stari glumci, i zbog tih par fora koje su i mene baksuza naterale na smeh.

Obsesn bato ! Gledao negde do pola jer sam morao da palim ali ne deluje lose. Freaky Niki je malo krindzara, malo tugica. Ne deluje mi kao film da se ide u bioskop, za nekih mesec ce u VOD pa moz se pogleda.
Svakako dobar film za klinca od 25 i maleni budzet. Universal mu je dao 15mili za film i sad krljaju lovu na skoro 180mil, prodace se mali bolje sledeci put.

Wrong Turn (2003)
Obnovio ga nakon ne znam ni ja koliko vremena.
Okej za ubiti sat i po vremena.
5/10

One Battle After Another 5/10
Meni je ovo gomila ničega. Jako glup zaplet i likovi, bez neke poente, moglo se makar malo skratiti. U stvari, žao mi je što centralni lik nije Benisio/karate sensei, on je jedini gledljiv. Čak nisam do pola filma provalio da je onaj vojnik Šon Pen, je l' mu se to glava smanjila ili je samo ranije delovala veća na konto frizure? 😅

Mercy 5/10
Zanimljiva postavka, ali loša izvedba. Uvek mi bode oči kad AI avatari ili roboti u filmovima imaju previše ljudske reakcije/gestove gde za time realno nema potrebe, npr. kad se AI zbuni da li će stvarno da koristi animaciju sa nekim sitnim tikovima/pokretima očiju/usana? Verujem da ne.

Dark City 6/10
Ovo sam originalno gledao u bioskopu, ali sam skroz zaboravio o čemu se radilo. Iz današnjeg ugla priča ne deluje ništa posebno, ali je dovoljno zanimljivo da se odgleda do kraja. Najviše mi smeta kako je nezgrapno režirano/montirano, likovi su baš tanki i kao da fale neke scene da malo bolje povežu radnju. I ne znam da li je do mene, ali ne mogu Rufusa da gledam u ulozi pozitivca, prosto mu ne leži.

Sto? Jel potpuno drugi film u pitanju ako se gleda sad neki cut? 😊

Ne mogu da sudim za Dark City, ali recimo za Kingdom of Heaven jeste, dalkooo smisleniji film u produženoj verziji.

Često kao da jeste neki drugi film jer obično ne bude produžen filer scenama već su tu scene koje znaju da razjasne, pojačaju i učine smislenijom i zaokruženijom priču umesto kao što u bioskopskoj verziji izgleda kao da je nešto u bi palo sa neba i pitaš se često "Otkud sad ovo"...

Fallen

Pogledao ponovo, neverovatno je da ima samo ocenu 7

Toliko i zaslužuje. Dobar film, ali ništa da padneš na dupe. Glumci su dobro odradili posao, ali scenario je naprosto osrednji. Dobar scenario ne bio imao završetak naišla mačka i propao plan, dobar scenario nema nasumičnih događaja, sve što se u filmu značajno dešava treba da bude kontrolisano i unapred naznačeno gledaocu, pa da kad se desi gledalac pomisli "aha", a ne "wtf".

Занимљив овај Dark City.
Док нису поменули да је стално ноћ, нисам ни обраћао пажњу на то. Мало матрикс елемената и плус за крај предивна равна земља за љубитеље исте теорије 😁

One Battle After Another 5/10
Meni je ovo gomila ničega. Jako glup zaplet i likovi, bez neke poente, moglo se makar malo skratiti. U stvari, žao mi je što centralni lik nije Benisio/karate sensei, on je jedini gledljiv. Čak nisam do pola filma provalio da je onaj vojnik Šon Pen, je l' mu se to glava smanjila ili je samo ranije delovala veća na konto frizure? 😅

Mercy 5/10
Zanimljiva postavka, ali loša izvedba. Uvek mi bode oči kad AI avatari ili roboti u filmovima imaju previše ljudske reakcije/gestove gde za time realno nema potrebe, npr. kad se AI zbuni da li će stvarno da koristi animaciju sa nekim sitnim tikovima/pokretima očiju/usana? Verujem da ne.

Dark City 6/10
Ovo sam originalno gledao u bioskopu, ali sam skroz zaboravio o čemu se radilo. Iz današnjeg ugla priča ne deluje ništa posebno, ali je dovoljno zanimljivo da se odgleda do kraja. Najviše mi smeta kako je nezgrapno režirano/montirano, likovi su baš tanki i kao da fale neke scene da malo bolje povežu radnju. I ne znam da li je do mene, ali ne mogu Rufusa da gledam u ulozi pozitivca, prosto mu ne leži.
Prvi i treći su remek-dela. Ne znam kako se drugi uopšte našao u njihovom društvu.

The tree of life (2011)

Уживао сам у филму, али мислим да сам промашио поенту.
Доста је спор, и практично се ништа не дешава, а уствари, доста се тога дешава. Урађен је у неким деловима као уметнички филм, а иначе је филозофска драма. Ја бих рекао.
Шон Пен ово мало што је имао лепо одиграо. Ту је још личио на човека, у новој улози се набилдовао и изобличио до непрепознатљивости.
Рецимо да бих дао седмицу.

Nazad
Vrh Dno