Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Promenili su arhitekturu za te sve "napredne" funkcije uključujući sirene, bela svetla i sl neće raditi na dahua sistemima.

Sve to ne bi bilo strasno da IMOU nema baš krš software amaterskog nivoa u odnosu na Dahua

IMOU na Dahua radi sigurno samo AI prepoznavanje i klasika IR diode ali je zato aplikacija vrhunska.

Sve u svemu ne može i jare i pare neki kompromis mora da napravite.

Sebi sam evo već je prošla godina dana isto postavljao video nadzor ,samo sam ja postavio 3x Dahua IPC-HFW2249S-S-IL-0280B i jedna Imou IPC-K7CP-3H1WE i sve su sa sd karticama 64gb ( dahua ),isti Cudy poe svitch, i evo sve radi ko sat.

Pozdrav ljudi,

Imam 6 Hikvision kamera DS-2CE16H0T-IT3F i jedna od pre neki dan daje mutnu sliku, pa sam odlučio da je zamenim. Molim za preporuku koji model uzeti umesto nje i gde?

Hvala!

To bi trebalo prvo proveriti, najlakse zamenom mesta sa drugom kamerom. Desava se da i vlaga udje u kuciste kamere ili kabal.

Komsija ima nekoliko IP kamera na vikendici sa micro SD slotom na koje snimaju, imaju WiFi i PTZ - kineske (a koje nisu osim Axis).

Koristio je app Hisee SE, ali je ona prestala da radi. Da li moze neka druga aplikacija da se koristi?

Ja za te kung-fu kamere koristim iCSee.

To su bačene pare...

Nikako ne razumem koji je razlog da neko kupi no name kameru

Ja sam kupio više no name kamera. 10 komada (postavio sam 8 za sada). I to na Temu 😁

POE, metalno kućište, ima prepoznavanje pokreta i osoba, rtsp, ftp upload,... lepo ih koristim uz Dahua NVR i DMSS app na telefonu. Integrišu se lepo i u Home Assistant.
Trenutno mi bolje ne trebaju i nije bilo smisla da dajem 10 puta više para za neku koja može da vidi registraciju automobila koji u mraku projurio pored moje kuće. Ovde vidim šta se dešava oko kuće, u dvorištu, garaži, na ulazu...
1779978210595.webp

Nisu bačene pare. Čak ih preporučujem ako nekome treba jeftina kamera koja može da se podešava iz browsera i ne treba joj aplikacija da bi radila. Naravno, za nezahtevne korisnike, kao što sam ja.

WD Purple. Vidiš koja ti veličina treba, pa onda bilo koja prodavnica, gde je u tom trenutku najjeftinije. Menja se situacija, ali manje više su približne cene gde god da kupiš.
Ja sam svoj kupio na anasas, a ima na jakov, kliklak, bigbang pa biraj...
obično prvo bacim pogled na eponuda pa nabrzinu uporedim gde šta ima povoljno u tom trenutku.
Isto kao i kad bilo šta drugo kupuješ. HDD za NVR nije izuzetak.

Jel vam hdd snima non stop ili samo na pokret? Moj snima 24/7, bilo je kao namestiću kasnije i od tada prošlo 7 godina. 😆

Jel vam hdd snima non stop ili samo na pokret? Moj snima 24/7, bilo je kao namestiću kasnije i od tada prošlo 7 godina. 😆
Takođe i kod mene u NVR-u dva WD101PURP diska od po 10TB na koje se snima 24/7... samo što sam ja to podesio s namerom! 😉

Jel ima neko da ima podešenu sekundarnu lokaciju za video snimke? super je NVR dok lopovi ne uzmu i njega 🙂

Jel ima neko da ima podešenu sekundarnu lokaciju za video snimke? super je NVR dok lopovi ne uzmu i njega 🙂
NVR mozes i sakriti, a mozes ga izmestiti kod komsije. Za licne potrebe su sve vise u upotrebi kamere sa sd memorijama, a mnoge mogu da salju i slike sa alarma na mail, sto je dosta zgodna opcija. Sve zavisi od maste i koliko dugo ti je potrebno da cuvas snimke. Meni se najefikasnijom pokazala jedna jeftina skrivena pinhole kamera koja radi na pokret i koju niko i ne primecuje.

NVR ne treba na stoji na istoj lokaciji gde su kamere, to nema smisla.

Ne možete slati snimke na mail,
Tj možete dok vam provajder ne blokira uslugu zbog zloupotrebe.

Verujem da je tu problem,kao što si verovatno pročitao nikako se ne preporučuje za stalno korišćenje.Pretpostavljam da je u tim trenucima zauzeće cpu preveliko pa ne uspe da odradi detekciju.Meni je na i5 6400 i Google TPU,nemam tih problema,bar da sam provalio.
Šta te zeza da ne možeš da namestiš gpu?
Meni je neko kratko vreme bio na i3 10110u i odlično je radio.
Pretpostavljam da je sve oko detekcija podešeno kako treba?
Tu TPU preuzme dobar deo posla. Mada mislim da ni njemu ne bi trebalo da je do CPU zauzeca. Moralo bi da radi.

Uzeo sam da uradim rekonstrukciju jednog video nadzora. U sustini se svodi na to da ocistim i prestelujem spoljne kamere hikvision 5mpix tvi (analogne) i zamenim DVR. Iz nekog razloga dvr prikazuje no video na svim kanalima, pokvario se. To je definitivna dijagnoza jer drugi dvr daje sliku sa istih kamera. E, a kad se to vec radi, da prepakujem i napajanje i balune, jer su u potpunom haosu. Baluni koji sada rade vise zezaju nego sto rade. Oni konektori na njima su na neki feder, princip stezaljke, vecina ih je iskocila i kontakt je jako slab. Obzirom da je UTP kabl dovucen, plan je da uradim utp konektore na svakom kraju i stavim nove balune. Time bih znacajno poboljsao kvalitet kontakta i stabilnost signala. Nema nigde vise od 70m od dvr do kamere, ali bih ipak stavio najkvalitetnije balune koje mogu naci. Dajte preporuku iz iskustva koje da stavim i gde da kupim. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno