Ja imam isti (bar izgleda isto) Radar senzor sa PIR, koristim MiMH baterije i traju mi oko 6 meseci. Senzor imam vise od godinu dana, i samo sam dva puta punio baterije.Samo da upozorim ostale, veliki red flag za:
![]()
Iako nisam bio tu cesto, pojelo je gold vartu 2*AAA, za nepunih mesec dana.
Bacio sam senzor u djubre i trazim alt. koji radi na usb, ako moze neki predlog, a da radi ili na wifi ili na zigbee
... i da nije radar, jer sam u kontejneru (gde bi radar refleksije sevale samo tako).
Znaci, ako moze predlog za obican PIR senzor, ali da radi na USB dumb napajanju, nikako na baterije?
Ja koristim ove Moes PIR senzore:Samo da upozorim ostale, veliki red flag za:
![]()
Iako nisam bio tu cesto, pojelo je gold vartu 2*AAA, za nepunih mesec dana.
Bacio sam senzor u djubre i trazim alt. koji radi na usb, ako moze neki predlog, a da radi ili na wifi ili na zigbee
... i da nije radar, jer sam u kontejneru (gde bi radar refleksije sevale samo tako).
Znaci, ako moze predlog za obican PIR senzor, ali da radi na USB dumb napajanju, nikako na baterije?
Zavisi koliko kompleksan sistem zelis.HA je uglavnom za zahtevne korisnike i nikako nije za pocetnike.Na njemu ces da zavrsis ako otkrijes da se ideje i potrebna resenja sire.HA moze da preraste u opsesiju pa ces vise da bdijes u podesavanja i telefon, nego sto ces da koristis automatizaciju🙂.Razmišljam da ‚‚krenem‚‚ sa pametnom kućom...
Koju marku proizvoda preporučujete? Da li da krenem sa zigbee (ima ga na temu i aliexpress) proizvodima ili imate neku drugu preporuku?
Da, to je to... stavio sam litijumske sada pa cu da pratim bas..@srkiller
Ako je WiFi onda si našao razlog zašto srče bateriju. Još ako su bile neke starije baterije...
PIR senzori bi trebalo da troše baš malo. Mislim da imam neke koje sam kupio pre više od 2 godine i kojima još uvek nisam zamenio baterije (mislim da su u njima AAA Eneloop punjive).
Da li koristiš Tuya iz mobilne aplikacije ili Home Assistant?
Porucio sam upravo sledece:Pošto koristiš HA, nema razloga da ne pređeš na primer na Zigbee. Samo sledeći put kad kupuješ, nemoj WiFi. Meni su PIR-ovi jedni od pouzdanijih senzora. Sa njima bar nema iznenađenja.
Prekidači kao prekidači su ok ali je rešenje za nulu preko tog kondezatora problematinčno. Nekad rade jedan period dobro pa pregore. Nekad iz prve počinju da zuje ili da sijalica treperi. Promenio sam ih sigurno desetak. Nekad ode taj kondenzator nekad i sam prekidač. Mnogo bolji su zigbee prekidači kojima ne treba kondezator(ako nemaš nulu). Jedini uslov je da potrošač(sijalica ili plafonjera) bude preko 7w. Ispoda valjda ne može da radiPogledajte prilog 542054
Je l su ok ovi wifi tuya prekidači na tač?
Stavio bih u skoro celom stanu ove prekidače, takodje i utičnice...
Pogledajte prilog 542055
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari