Moram reci da je ovo je prva igra koju sam preorderovao. Nikako nisam pobornik ove rabote, ali na GMG se dobijao 20% popust i cena je bila jos u $, pa reko', ko ce cekati sledeci popust, a i on verovatno nece biti nista bolji, bar ne u dogledno vreme. Cekam novu Gothic igru (koja je inace moja omiljena igra, serijal) vec sto godina. Rizikovao sam. Takodje, ovo je prva igra koju sam instalirao odmah po izlasku (obicno cekam bar godinu dana da legne neki popust).
Kao i mnogi drugi, koliko sam procitao na netu, odmah nakon introa sam popio exception i krah igre 😀 No, sledece pokretanje je bilo uspesno.
Uspeo da odigram par sati, trenutno se svrckam po Old Campu, zdrizio sam se sa Mud-om, ocekivano. Za sada su mi utisci dosta pozitivni, pre svega zbog atmosfere. Muzika je sjajna, a nocu arena izgleda prelepo. Gluma je sasvim na nivou. Neke dijaloge sam prepoznao iz originala. Stanovnici kampa se lepo druze nocu. Samo sto mi je, dok sam pricao sa nekim u neposrednoj blizini cajanke oko vatre, parao usi zvuk konstantnog tapsanja tokom veselja 😀 Ne znam, neki konstantni iritrajuci neprirodni zvuk pljeskanja ruku 😀 Sto se borbe tice, iskljucio sam onu opciju za automatsku asistenciju tokom vezivanja udaraca (ili tako nesto, kako se vec zvase u meniju), ne znam da li icemu sluzi, ali nisam hteo nikakvu pomoc, barem ne jos. Nemam jos neko specijalno misljenje o njoj, za sada nije losa, mozda u neku ruku ide bolje od ocekivanog 😀 Ne secam se da li sam i u originalu mogao olako da cepnem scavengere na pocetku igre. Dobro, nije da nisam ginuo, jer sam malo i srljao 🙂 Doduse, onog goblina na pocetku jos nisam pobedio 😀 mada istina, nisam koristio jos luk i strelu, kontam da je onda lakse. Ima dosta tastera za borbu, sto mi malo i smeta, jer mi je neprirodno da na F vrsim interakciju, a na CTRL da drzim blok? Gde je moj strafe levo-desno od ranije, da lepo kruzim oko neprijatelja? 🙁 Takodje, fali mi ono da se dok se povlacim, blokirm, krecem unazad, ali sa licem i macem okrenutim ka neprijatlju. Moza to vec postoji, a da nisam otkrio jos. Mada, ajd, za sad sam relativno zadovoljan sto se toga tice, videcemo za kasnije.
Sto se grafike tice, mislio sam da ce malo bolje ici na mojoj karti. Mislim, ide ok na 1440p u 75fps koliko sam ogranicio, ukljucio sam vertical sync, ali imam utisak kao da i dalje ne ide sasvim glatko (kad npr uporedim sa Horizon Forbidden West), iako mi igra ne koci i sl, ali ne znam...kontam da je to do UE5. Takodje, nekako zivuljke tesko uocavam, a pogotovo tog gobilna koji je jos bio malo u senci. Nekako se boje flore i faune utapaju, ne znam kako bih objasnio, kao da fali malo veci kontrast medju njima. A mozda sam i ja ocoravio. Mozda mi treba samo malo prakse 🙂
Sve u svemu, osim sto me malo igra tisti sa tehnicke strane, za sada sam bas zadovoljan kako izgleda i zvuci. Samo da jos nadjem vremena za nju..