Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Ljude mrzi da se cimaju i uzimaju u firmi potvrde, znam i ja dosta takvih slučajeva. Ali nisam znao da Yettel to opet masovno traži, jedno vreme su im dovoljni bili izvodi i njihova interna provera preko javnih registara, a svakako im se u okviru podnošenja zahteva daje saglasnost da povuku izveštaje sa sto mesta, uključujući MUP, CRS, CROSO... Kad razmislim, čak i ne vidim konkretan razlog zbog kog im treba ta potvrda. Da je administrativna zabrana, pa hajde, to bi im bilo sredstvo obezbeđenja, ali ovako baš slabo šta dodatno tu mogu da vide.

Pitao sam na chatu zasto traze dodatno i Potvrdu, odgovor je bio da se ponekad na izvodu ne vidi sifra uplate pa da zato kolege traze...Sto je istina u mom slucaju, ne vidi se sifra, ali zato ogromnim slovima pise Neto zarada za taj i taj mesec, i firma od koje stize uplata. A stoji na kraju i neka Ref. oznaka "000DOPR2605815S7"

Poslednja izmena:
Fer objašnjenje na prvi pogled, ali ta informacija retko gde ima. Prvo kod njih ne piše, hahah, a ne piše ni u Addiku, Aiku, Halku i Raiffeisenu, mada kod poslednje piše račun sa kog je novac stigao, pa bi kao mogli da provere da je stvarno firma. Tačna šifra plaćanja piše u BPŠ i UniCredit-u. Toliko od meni trenutno dostupnih informacija, ali moram naglasiti da znam i jednog klijenta koji prima platu u Halku, a nisu mu tražili potvrdu iz firme, tako da nema pravila. Svakako, ostaje da sve što ih zanima mogu sami da provere u javnim registrima.

Yettel to detaljno objašnjava na ovoj stranici. Navode da dokumentaciju treba dostaviti ako je propisana. Međutim, ništa ne treba za priliv od drugih fizičkih lica do 10k evra (to je isto objašnjeno na stranici), tako da zaključujem da nema šta da im dostavljaš. Postoji izjava o prilivu, ali ona nije dokument (poput ugovora, vize i sličnog), više služi da puste/odobre SWIFT uplatu, kako je ranije bilo, pa ne verujem da ima potrebe da im je šalješ. Svakako, možeš ih u krajnjem slučaju pitati preko četa, na kom se brzo javljaju.
Tako sam i mislio. Pitao sam i chat juče rekli su mi u mom slučaju da će mi stići u aplikaciji da odaberemo osnov priliva neće trebati ništa drugo ali eto samo su legle. Više me nervira što nije bilo obavještenja o prilivu.

Kreditnu sam uzeo na visinu plate, nisu mi ništa tražili ali platu primam preko yettela svakako. Korisno je ako išta zbog osiguranja i podjele na rate iako 5% nije malo ali ako zatreba.. skoro sam naočare uzeo pa podijelio na 6 rata čisto da olakšam i testiram, jedino što je tu glupavo što mora preko sajta pa moraš na računaru da se uloguješ kada transakcija predje sa čekanja u izvršene i tek tada podijeliš 🙂

Manijaci su me izlogovali iz aplikacije isad ne mogu da reaktiviram aplikaciju zato što SMS ne stiže. Ne mogu ni na web bez aplikacije.

Bukvalno su mi uskratili pristup novcu. Podrška - beskorisna.

Ako si na iOS, meni je to uradio update na 26.5.1 i nije jedina aplikacija koja se izlogovala.
Uspela mi je ponovna aktivacija juče doduše i stiglo mi obaveštenje kao da sam aktivirao na novom telefonu.

Ako si na iOS, meni je to uradio update na 26.5.1 i nije jedina aplikacija koja se izlogovala.
Uspela mi je ponovna aktivacija juče doduše i stiglo mi obaveštenje kao da sam aktivirao na novom telefonu.
Nema veze sa update-om iOS-a nego sa update-om same Yettel aplikacije. Jer ja nisam update-ovao iOS nego samo Yettel app i opet me je izlogovalo.

Onda se verovatno samo poklopilo, ali mi se isto desilo i sa App Store, poslali mi mejlom obaveštenje da sam instalirao app na novom uređaju, što naravno nije tačno.

Ako se ne varam, u Globaltelu si. Danas imaju neke opšte smetnje, a vidim da se pre neki minut požalio još jedan član upravo na temi o Globaltelu.
Meni je proradilo oko 11. Globaltel + Yettel banka ubitačan miks 😂

Nazad
Vrh Dno