Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Ljude mrzi da se cimaju i uzimaju u firmi potvrde, znam i ja dosta takvih slučajeva. Ali nisam znao da Yettel to opet masovno traži, jedno vreme su im dovoljni bili izvodi i njihova interna provera preko javnih registara, a svakako im se u okviru podnošenja zahteva daje saglasnost da povuku izveštaje sa sto mesta, uključujući MUP, CRS, CROSO... Kad razmislim, čak i ne vidim konkretan razlog zbog kog im treba ta potvrda. Da je administrativna zabrana, pa hajde, to bi im bilo sredstvo obezbeđenja, ali ovako baš slabo šta dodatno tu mogu da vide.

Pitao sam na chatu zasto traze dodatno i Potvrdu, odgovor je bio da se ponekad na izvodu ne vidi sifra uplate pa da zato kolege traze...Sto je istina u mom slucaju, ne vidi se sifra, ali zato ogromnim slovima pise Neto zarada za taj i taj mesec, i firma od koje stize uplata. A stoji na kraju i neka Ref. oznaka "000DOPR2605815S7"

Poslednja izmena:
Fer objašnjenje na prvi pogled, ali ta informacija retko gde ima. Prvo kod njih ne piše, hahah, a ne piše ni u Addiku, Aiku, Halku i Raiffeisenu, mada kod poslednje piše račun sa kog je novac stigao, pa bi kao mogli da provere da je stvarno firma. Tačna šifra plaćanja piše u BPŠ i UniCredit-u. Toliko od meni trenutno dostupnih informacija, ali moram naglasiti da znam i jednog klijenta koji prima platu u Halku, a nisu mu tražili potvrdu iz firme, tako da nema pravila. Svakako, ostaje da sve što ih zanima mogu sami da provere u javnim registrima.

Yettel to detaljno objašnjava na ovoj stranici. Navode da dokumentaciju treba dostaviti ako je propisana. Međutim, ništa ne treba za priliv od drugih fizičkih lica do 10k evra (to je isto objašnjeno na stranici), tako da zaključujem da nema šta da im dostavljaš. Postoji izjava o prilivu, ali ona nije dokument (poput ugovora, vize i sličnog), više služi da puste/odobre SWIFT uplatu, kako je ranije bilo, pa ne verujem da ima potrebe da im je šalješ. Svakako, možeš ih u krajnjem slučaju pitati preko četa, na kom se brzo javljaju.
Tako sam i mislio. Pitao sam i chat juče rekli su mi u mom slučaju da će mi stići u aplikaciji da odaberemo osnov priliva neće trebati ništa drugo ali eto samo su legle. Više me nervira što nije bilo obavještenja o prilivu.

Kreditnu sam uzeo na visinu plate, nisu mi ništa tražili ali platu primam preko yettela svakako. Korisno je ako išta zbog osiguranja i podjele na rate iako 5% nije malo ali ako zatreba.. skoro sam naočare uzeo pa podijelio na 6 rata čisto da olakšam i testiram, jedino što je tu glupavo što mora preko sajta pa moraš na računaru da se uloguješ kada transakcija predje sa čekanja u izvršene i tek tada podijeliš 🙂

Manijaci su me izlogovali iz aplikacije isad ne mogu da reaktiviram aplikaciju zato što SMS ne stiže. Ne mogu ni na web bez aplikacije.

Bukvalno su mi uskratili pristup novcu. Podrška - beskorisna.

Ako si na iOS, meni je to uradio update na 26.5.1 i nije jedina aplikacija koja se izlogovala.
Uspela mi je ponovna aktivacija juče doduše i stiglo mi obaveštenje kao da sam aktivirao na novom telefonu.

Ako si na iOS, meni je to uradio update na 26.5.1 i nije jedina aplikacija koja se izlogovala.
Uspela mi je ponovna aktivacija juče doduše i stiglo mi obaveštenje kao da sam aktivirao na novom telefonu.
Nema veze sa update-om iOS-a nego sa update-om same Yettel aplikacije. Jer ja nisam update-ovao iOS nego samo Yettel app i opet me je izlogovalo.

Onda se verovatno samo poklopilo, ali mi se isto desilo i sa App Store, poslali mi mejlom obaveštenje da sam instalirao app na novom uređaju, što naravno nije tačno.

Ako se ne varam, u Globaltelu si. Danas imaju neke opšte smetnje, a vidim da se pre neki minut požalio još jedan član upravo na temi o Globaltelu.
Meni je proradilo oko 11. Globaltel + Yettel banka ubitačan miks 😂

Да ли у оквиру МАХ рачуна који је вишевалутни могу да се шаљу еври на други исти такав рачун. Конкретно ме занима да ли особа А може особи Б да пошаље 100 евра, а да особа Б добије евре. тј. да их банка успут не замени у динаре (оба рачуна су Yettel МАХ).

Naplašili ste me sa ovim apdejtom, držim Yettelbank app neažuriranu već danima. Nemam živce da ponovo sve povezujem. U RF sam ugasio račun samo zato što svaki put kad promenim telefon moram da zovem njihov CC da malo ćaskamo, da bi mi poslali kod za aktivaciju. I sve zarad moje bezbednosti, tek kad im kažem zadnje 3 cifre jmbg, onda su sigurni da sam to ja. Smejurija

Како онда људи купују станове којима се цена увек истиче у еврима? Не носе ваљда кеш у торбама.
Po srednji kurs evra placaju u dinarima elektronski na primer 😐

To je već druga problematika, ali Yettel konkretno podržava devizne naloge sa Srbijom kao zemljom odredišta. Čak je odabir zemlje deo popunjavanja, a Srbija je posebna opcija. Kako to funkcioniše u praksi, stvarno ne znam, ali očigledno su voljni da se bave i time. Valjda je dovoljno priložiti adekvantnu dokumentaciju, npr. dokaz da si vlasnik tog drugog računa.

Bio sam u Turskoj, placao karticom u eur, sad gledam na svakoj transakciji imam i drugo zaduzenje u rsd (otprilike 1-20rsd) gde pise kurs 122, moze li neko pojasnjenje? I sto je najbizarnije to mi ,,nevidljivo" skida sa deviznog, tipa 24 centi pa 8 i tako, vise me nervira sto nije zaokruzen iznos pa moram da stalno da dopunjujem
mislio sam da je kurs 122 samo kad placam sa dinarskog - sto nisam radio imao sam eure i skidalo je sa eur

Jesi li na Bank Max računu?

Tamo si valjda plaćao u turskim lirama (TRY), ne u evrima (EUR). Kurs je nestabilan i menja se između rezervacije i knjiženja, pa verujem da se u tome krije odgovor na tvoje pitanje. Zato nije bilo dovoljno da na deviznoj partiji obezbediš tačan iznos u trenutku autorizacije, jer se on kasnije promeni. Ta razlika ti se skidala sa dinarske partije u nedostatku deviza.

Jesi li na Bank Max računu?
Zapravo je okej i Bank Lite, kao i platni račun sa osnovnim uslugama. Naknada se naplaćuje samo na paketu Bank Start. To im je malo čudna politka, ali takva je prosto. Čak i ako neko sa paketa Bank Start pređe na npr. Bank Lite, opet neće imati naknadu za plaćanje u inostranstvu, tj. primenjivaće se tarifni stavovi za Bank MAX, iako na njemu nikad nije bio.

Izgleda opet "poteskoce". Posaljem uplatu, pise na cekanju. Par sati kasnije, nestaje sa spiska transakcija, racun nije zaduzen. Pustim drugoj osobi drugu transakciju. Pise na cekanju, covek kaze stigao mu novac...

U temi tekući računi je pisano. Problem je sa IPS plaćanjima u svim bankama danas.

Ne radi se o IPS. Klasicna transakcija sa racuna na racun.

Pa to je IPS plaćanje.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno