Šta je novo?

Tomb Raider: Legacy of Atlantis

mare037

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2011
Poena
455
Moja oprema  
Monitor
Hisense 55U7QF
Ostale periferije
PS5 Slim Digital Edi
Tablet
iPad Pro 11" M2
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 5 44mm
Steam
PSN: mare037
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Eroq4Yl.png

Kako stvari stoje iz leak-ovanog videa koji je Amazon skinuo pred TGA Show, novi TR je remake originalnog dela kojim će naredne godine proslaviti 30 godina od izlaska. U njemu se vide nivoi iz poznatog originala, kao i čuveni T-Rex.

It appears that details about the return of Lara Croft have leaked ahead of tonight’s reported reveal at The Game Awards. Earlier this week, various Tomb Raider-related social media accounts sent out hints that the lady of Croft Manor was preparing to embark upon her latest expedition, while clues about a new game in the 30-year series also showed up on a Fortnite island dedicated to the TGA event. Now, various accounts have let slip what could be the name, cover art, and some extremely blurry footage of the game in motion. And it seems to suggest a remake of the very first Tomb Raider.

Platforme: PC, PS5, Xbox Series X|S

Takođe nakon ovog dela dolazi i najava naredne igre za 2027-u, Tomb Raider: Catalyst koja se odvija u državama Severne Indije.

Evo i najave

Znam na to sam i mislio. Nadovezao sam se na poslednju rečenicu iz prvog posta. Eto ispade kad zabuna 🙂

Sa ovih screenshotova najvise me podseca na Anniversary.

Iskreno, dosta dobro izgleda. Steta sto je odlozena za sledecu godinu, ali s' obzirom sta sve uskoro izlazi, mozda je tako i bolje.

Sa ovih screenshotova najvise me podseca na Anniversary
Anniversary je bila moderna obrada originalnog Tomb Raidera, A LoA je još modernija obrada prve, originalne igre. Svi likovi su tu, počev od Natle preko Larsona koji se mogu videti u trejleru. I, naravno, T Rex i velosiraptori koji su bili, takođe, samo u originalnoj igri iz 1996.

Kao neko, ko je u ono vreme odigrao prvih pet orignalnih nastavaka i kome je TR1 i dalje najbolja igra u serijalu, a i jedna od najboljih svih vremena, mogu da kažem da i pored uglačane grafike, nikad nisam uspeo da se naviknem i uživam na isti način u ovim Crystal Dynamic franšizama.
Zato sam se mnogo više obradovao, kada su izašle Remastered verzije, jer nemam ništa protiv bolje grafike, ali onaj filing i atmosfera, istraživački momenat, sikreti i fenomenalna muzika, to ove rimejk varijante jednostavno ne donose na pravi način.
Kada se pojavio anniversary, osim što su promenili (tj. pokvarili) radnju u većini originalnih nivoa, izgubio sam onaj osećaj kontrole i preciznosti u svakom Larinom koraku, jednostavno više nisam mogao da se fokusiram na igru, jer su me kretanje i skriptovane sekvence žestoko frustrirale, tako da je nikad nisam završio.
Kasnije se CD popravio na tom planu sa poslednjom trilogijom i posle mnogo godina je Tomb Raider zaličio na ono kako bi moderna Lara trebalo da izgleda, tako da očekujem da ovaj novi rimejk svakako bude bolji.
Inače, za one koji ne znaju Core Design je takođe krenuo da radi svoju jubilarnu 10th anniversary verziju i skoro je potpuno završio, ali je Eidos na kraju odlučio da obustavi projekat 2006-e i posao na žalost poveri Crystal Dynamic-u.
Srećom neki nivoi su ugledali svetlo dana i iako nije sve potpuno završeno izgleda bolje i vernije originalu od CD verzije iz 2007-e.

Uglavnom, imam nameru da isprobam ovaj najnoviji jubilarni rimejk, ali mi je ipak zanimljivije da vidim novu modernu verziju, koja bi trebalo da nastavi tamo gde je stao odlični Rise of Tomb Rider.
Stare verzije ću radije da pokrenem na emulatoru ili ove remastered, nego da igram nečiju viziju igre, koja je za mene već bila savršenstvo, onako kako je pamtim od kad sam je prvi put pokrenuo na PS1 davne 1997 godine.

Nisam igrao prvih 5 delova jer tada nisam bio ni u planu, ali slobodno mogu reci da je prva trilogija (Legend, Anniversary i Underworld) miljama bolja od ove poslednje. SoTR je jos i bio okej, ali prva dva dela su bila cisto napucavanje bez trunke nekog istrazivanja. I na kraju LAU trilogiju obrnem barem jednom u 2 godine, ove poslednje tri igre sam odigrao jednaput i nemam zelju da ih igram ponovo. Remaster prvih 6 delova planiram da odigram cim uhvatim vremena. Mada donekle razumem o cemu pricas. Kao veliki fan Halo-a ovom novom remake-u prvog dela nalazim hiljadu i jednu manu koju nova generacija igraca verovatno nece ni primetiti kao sto ni ja nisam nasao nista lose sa Anniversary TR-om.

Bez obzira na razliku u godinama, savršeno te razumem, svako vreme nosi svoje, ima tu dosta i do nostalgije itd.
Zato mi je posebno drago što postoje ove remastered verzije, sumnjam da bi mlađa publika mogla da svari onu originalnu grafiku iz 1996-e. 🙂
Ipak, veruj mi na reč, kada sam prvi put stavio cd u playstation sa prvim Tomb Raiderom, to je bio kvantni skok, igra me je potpuno upila i ništa više nije postojalo dok je nisam završio.
Od svih kvaliteta, atmosfera je bila neverovatna, nije bilo besomučnog napucavanja, ljudskih protivnika je bilo malo, ostalo su uglavnom bile divlje životinje, razne zamke, ali taj istraživački deo, osećaj samoće, neprevaziđena muzika i zvučni efekti su učinili doživljaj nestvarnim.
Svi kasniji nastavci su ipak bili razrada onoga što smo videli u prvom delu, a sa promenom developera došli su i novi trendovi, u modi je bio Uncharted i onda je i Lara otišla u tom pravcu.
Ali tako je valjda moralo da bude, Core je uprskao sa Angel of Darkness, iako je tu bilo sasvim dobrih ideja, došla je druga ekipa i postavila druge standarde, koji mi uopšte nisu prijali.
Što se mene tiče, od druge trilogije odigrao sam samo Legend, Underworld mi nije legao, a u trećoj kao što rekoh Rise of Tomb Raider.
Na kraju, ako bih se usudio da pravim neku top listu od svega što sam igrao u TR serijalu, onda bi to bilo:
TR1
TR4
TR2
Rise of Tomb Raider
Tomb Raider
Legend
Shadow of Tomb Raider
TR3
TR5
Aniversary
Underworld
Angel of Darkness
Stari TR3 i TR5 nastavak nisu bili toliko loši, ali je priča bila tanka, a osim pvog dela, moram da pomenem i četvrti, koji se ceo odigrava u Egiptu, sa mnogo dubljom i mračnijom pričom, gejmlejom prepunim zamršenih mozgalica i neočekivanim završetkom.
To je svakako bio najobimniji i najteži TR u celom opusu koji je radio Core Design, prava poslastica za ljubitelje avanturističkih igara. 🙂

This shiieat is beautiful! 😍
tr.webp

Nazad
Vrh Dno