Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Nije ni bio u bioskopima, pošto nisu imali troškove distribucije i reklamiranja mogli su da plate glumačka imena.
Nekada su postojali filmovi B produkcije koji su išli pravo na vhs ili dvd sada idu pravo na internet (striming servise)
Samo je velika razlika nekada je da su filmovi koji isli su direktno na tv , vhs, dvd, bili , kako i samo ime kaze, “B produkcija” i imali su nepoznate glumce i male budzete.
A danas filmovi, koji se rade samo za streaming servise( koji su maltene postalo dominantniji od bioskopa),imaju ogromne budzete i “A” list casting .

Ma koje domace serije... jedino sto sam gledao i to kada sam bio mali bili su Otpisani i kasnije Vruc vetar i Kamiondzije. Cini mi se da sam pratio i Kuda idu divlje svinje, i to je to. Od tada do danas nista domace. Gledam, sada je glavni baja za serije Rados Bajic i ne mogu da verujem da je to sadasnjost. Covek antitalenat koji zivi u nekom proslom veku i to jos onom debilnom, te mi nije jasno odakle taj covek tu i kako je do toga doslo. Nit dobar glumac, nit reziser, pa kako onda. To je za mene enigma i mozda bi trebali snimiti seriju o njemu, nesto kao, Uspon fantasticnog G-din.Radosa Bajica. Strasno.

Pa u Srbiji su takve serije ubedljivo najgledanije....Selo Gori,Seljaci,Kursadžije,Bela ladja itd,itd........opet zato što većina stanovištva može da se poistoveti sa likovima iz tih serija.....(u Srbiji od 6,5 miliona stanovnika skoro milion nema ni osnovnu školu a 1,5 milion samo osnovnu).....

Ali iskreno,meni su te priproste "narodne" komedije zanimljivije i gledljivije od onih domaćih serija gde sve pršti od kriminala,nasilja,ubistava,sivila beogradskog betona itd,itd....kao što su Južni vetar,Pet,Ubice mog oca,Besa,Meso....itd,itd.....ja bih ovu drugu kategoriju zakonom zabranio pošto direktno propagiraju i podstiču (svesno ili nesvesno) isto to nasilje,kriminal i glorifikuju tako neke kriminalne šabane....valjda duhovni "otac" takvih serija i filmova su "vidimo se u čitulji" iz 90tih...

A ostatak sveta čuva ovce u serijama? Mislim slažem se sa tobom ali prosto se nasilje dobro prodaje što i nekako daje do znanja na kom smo nivou razvoja kao bića a ne kao nacija jer jelte nije to samo kod nas slučaj.

Odgledao Normal juče koji je sve samo nijee Normal i baš to nasilja kilo. Nije loš malo apsurdan. Bob Odenkirk baca kao Boško Buha

Pa "problem" je što kod nas u 80% slučaja ili imaš te priproste komedije ili to glupo nasilje.....u svetu (naročito u USA) izbor je mnogo veći pa izmedju te dve krajnosti imaš i dosta drugih žanrova...SF,akcija,horora,raznoraznih trilera,istorijskih filmova itd....

Pa u Srbiji su takve serije ubedljivo najgledanije....Selo Gori,Seljaci,Kursadžije,Bela ladja itd,itd........opet zato što većina stanovištva može da se poistoveti sa likovima iz tih serija.....(u Srbiji od 6,5 miliona stanovnika skoro milion nema ni osnovnu školu a 1,5 milion samo osnovnu).....

Ali iskreno,meni su te priproste "narodne" komedije zanimljivije i gledljivije od onih domaćih serija gde sve pršti od kriminala,nasilja,ubistava,sivila beogradskog betona itd,itd....kao što su Južni vetar,Pet,Ubice mog oca,Besa,Meso....itd,itd.....ja bih ovu drugu kategoriju zakonom zabranio pošto direktno propagiraju i podstiču (svesno ili nesvesno) isto to nasilje,kriminal i glorifikuju tako neke kriminalne šabane....valjda duhovni "otac" takvih serija i filmova su "vidimo se u čitulji" iz 90tih...
Bela Ladja je odlična serija. Sarkastičan a ipak istinit prikaz naše političke scene u poslednjih 20 i kusur godina. Lik Srećka Šojića savršeno prikazuje sve naše političare. Što bi moj ćale rekao, možeš da je pogledaš jednom godišnje i svaki put da čuješ nešto što je aktuelno sada...
Generalno ne volim kada ljudi pljuju po domaćoj kinematografiji, da slažem se da je kvalitet slab ali ipak treba dati šansu. Može se naći neki kvalitet. Senke nad Balkanom su odlične, Besu uskoro planiram da gledam svi je hvale. Iskreno i sam slabo pratim šta se izbacuje sve ali ako je nešto na dobrom glasu, pogledaću.

Bela Ladja je odlična serija. Sarkastičan a ipak istinit prikaz naše političke scene u poslednjih 20 i kusur godina. Lik Srećka Šojića savršeno prikazuje sve naše političare. Što bi moj ćale rekao, možeš da je pogledaš jednom godišnje i svaki put da čuješ nešto što je aktuelno sada...
Generalno ne volim kada ljudi pljuju po domaćoj kinematografiji, da slažem se da je kvalitet slab ali ipak treba dati šansu. Može se naći neki kvalitet. Senke nad Balkanom su odlične, Besu uskoro planiram da gledam svi je hvale. Iskreno i sam slabo pratim šta se izbacuje sve ali ako je nešto na dobrom glasu, pogledaću.

Da senke nad balkanom se drze proverenog recepta: red istorije,red misticizma,red nasilja,red karanja... meni se ne dopada sto to karanje tako "nasilno" i vestacki ubacuju u seriju,tj vidi se da mu uglavnom tu nije mesto

A bela ladja je kao neka "karikatura" 4 dela Tesne Koze iz 80tih odakle su zapravo i proistekli likovi u beloj ladji....btw,meni je ta tesna koza i mnogo smesnija,zanimljivija i originalnija sa boljim glumcima....pa cak i onaj "legendarni" Bolji Zivot na neki duhovito sarkastican nacin prikazuje drustveno/socijalno/piliticku sliku naseg tadasnjeg (a i danasnjeg) drustva.....po meni sve posle toga je bzvz....ili vec vidjeno.....A zapravo onda su i dosle 90te sa erozijom morala i svega drugog,a koje traju i dan danas...

Torente kao i komedije brace Vajans iz mog ugla idu u isti kos, trash komedija.
Da nisu valjale madi narodq, ne bi se i dan danas pamtile a i reprizirale.

Od naših serija ja sam i dan danas slab na Odpisane o Balkan ekspres. Šta ćeš, ja sam među poslednjim generacijama pionira.

Kome je Torrente tu mač, ima Baby raindeer.
Meni ono, što je radio Taika Waititi, humora videlo nije, što ne znači da je loše jer mnogima se dopada. Ista priča i za Monti Pajton.

Od naših serija ja sam i dan danas slab na Odpisane o Balkan ekspres. Šta ćeš, ja sam među poslednjim generacijama pionira.

Poslednja generacija pionira su oni rodjeni 1979 ili 1980 🙂

A da se ovi komentari o serijama prebace u ogovarajucu temu. I ja sam ne gledajuci temu ispisao post o serijama, tako da bi bilo dobro sve te komentare prebaciti u temu o serijama.

Neka mi oproste oni koji se ne slažu sa mnom ali meni je ovo jedno od upečatljivih Kingovih dela (iako je koliko se sećam tu oko samo stotinak strana) i jedna od boljih ekranizacija istih koja u pravom smislu pokazuje istinska čudovišta i u oba slučaja kraj je ostavio upečatljiv utisak na mene, bez obzira što sam gledajući film već znao kako se on završava.
+1
Pre par godina, naletim na pesmu Host of Seraphim od Dead Can Dance-a, takva me jeza/panika uhvatila da nisam znao gde se nalazim.
Onda malo guglajući nađem da je to muzika u poslednjoj sceni i sve mi bi jasno. Slabo se sećam celog filma, ali kraj mi je ostao zabteoniran negde u mozgu, verovatno i zbog toga što sam gledao kao mlađani tinejdžer.

naletim na pesmu Host of Seraphim od Dead Can Dance-a, takva me jeza/panika uhvatila da nisam znao gde se nalazim.
Prvih minut i po se možda i ježiš ali od 1:45 se plače kao malo dete.

Takođe se iz filma sećam samo te završne scene zbog muzike.

Sad me Dead Can Dance podseti na bend Arcana i ovo:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno