Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I na verziji 169 je zoom 200x.

Supruga na moju preporuku malopre naručila Honor Magic 8 Pro i nakon mnogo premišljanja konačno se odlučila za Sunset Gold boju mada je još uvek u dilemi da li je trebala nju ili Midnight Black (samo te dve su bile u ponudi).

Mada malo je plaši kakav je telefon za nošenje bez maske, tj. da nije klizav, naročito što nigde nije uspela da ga pogleda a da nije bio vezan za alarm...

Supruga na moju preporuku malopre naručila Honor Magic 8 Pro i nakon mnogo premišljanja konačno se odlučila za Sunset Gold boju mada je još uvek u dilemi da li je trebala nju ili Midnight Black (samo te dve su bile u ponudi).

Mada malo je plaši kakav je telefon za nošenje bez maske, tj. da nije klizav, naročito što nigde nije uspela da ga pogleda a da nije bio vezan za alarm...
Ukoliko se sjetite mozete li javiti kakv je mob za nositi u svakodnevnoj upotrebi. Planiram uzeti hm8p i jedini stvar zbog koje se mislim je dizajn kamere. U trgovini sa alrmom se čini bas nezgodan.

Meni dizajn kamera ne smeta, čak mogu reći da mi lepo nalegne na kažiprst. Što se tiče nošenja bez maske, dosta mi je klizav tako da sam odmah uzeo neku masku...

Ja sam uzeo u 3g Store-u u TC Big na Karaburmi. Tražio sam ovakvu što je otvorena kod kamera, da mogu lakše da obriše ako ima potrebe i ova je bila jedina takva... One što prekrivaju kamere pa da rupama za njih, bilo je bar 7-8 modela.

5507.webp

One što štite kameru i imaju kružiće oko kamera dosta kvare sliku po danu.
Ja trenutno koristim nillkin camshield, jedino što mi je smetalo dok je nisam "prepravio" je to da malo teže klizi ovaj cam shield
7506.webp

Licno sam testirao ea li maska utice na kamere, i po danu apsolutno NE...ali zato sa uljucenim blicem NOCU da, stvara se neki odsjaj,hologram i sl...govorim za masku sa 4 rupice za kamere...bez maske nema tog odsjaja...

Ne znači da neće nikome uticati (mozda može biti i do maskice da nisu iste) i zavisno od polozaja i samog sunca. Na Magic 5 pro sam primetio noću i zamenio maskicu. Na osmici igrom slučaja dobio takvu istu masku i preko dana zavisi kako pada sunčeva svetlost na kameru zna da zeza. Testirao sa i bez.

A kakva su vam iskustva sa onim stakloma i ringovima sto prekrivaju i štite sočiva? Da li (mnogo) kvare kvalitet fotografije?

A kakva su vam iskustva sa onim stakloma i ringovima sto prekrivaju i štite sočiva? Da li (mnogo) kvare kvalitet fotografije?
Staklo mnogo iskvari kameru jer je to plastika, sigurno postoje bolje i skuplje verzije, ali nisam nesto posebno istrazivao.

Ringovi su dobri sto se tice zastite, ali toliko napada prasine oko njega da nije moguce ocistiti socivo kamere, koristio sam ga 3 dana i skinuo.

Kako si prepravio? Imam isti problem. Trenutno je ne zatvorim do kraja
Imaš u kanalima gde klizi na obe strane kao dve tačkice izlivene plastike, kad uradi ono "Klik", predje preko toga i dosta jako drži.
Sa nečim oštrim da skines taj deo ili da ga bar smanjis. Eventualno istopis ako imaš sa čim da priđeš.

Imaš u kanalima gde klizi na obe strane kao dve tačkice izlivene plastike, kad uradi ono "Klik", predje preko toga i dosta jako drži.
Sa nečim oštrim da skines taj deo ili da ga bar smanjis. Eventualno istopis ako imaš sa čim da priđeš.
Hvala. Ja sam prvo cistio sa sapunom i vodom, kratko radi kako treba i onda opet sve teze i teze se zatvara.

Imam na m7p staklo na kameri, nikakve razlike ja ne primećujem a evo već godinu dana je na telefonu i ne cimam se nikad da će nešto da se desi kada odlažem telefon 🙂

Kako se pokazao Magic 8 Pro nakon nekoliko mjeseci od izlaska? Najviše me zanima softver i kamere. Kasne li notifikacije i općenito ima li nekih bugova baš ono nepodnošljivih? Ako se nekome da nek se slobodno raspiše 😁

Kako se pokazao Magic 8 Pro nakon nekoliko mjeseci od izlaska? Najviše me zanima softver i kamere. Kasne li notifikacije i općenito ima li nekih bugova baš ono nepodnošljivih? Ako se nekome da nek se slobodno raspiše 😁
Telefon se greje dosta više nego 7 pro, posebno u predelu ekrana koji zna cesto biti vreo. 8 pro ima primetno bolji bas kod zvuka i nešto oštriju kameru. Da sada biram 7 pro ili 8 pro uz bilo kakvu razliku u ceni uzeo bi 7 pro jer mi je nekako komforniji za korištenje i težina je bolje izbalansirana zbog manje grbe na kameri.

Neke velike bagove nisam primetio, ali dešavalo mi se da secne ili zakoči na tren. Softver je OK, ali daleko iza Xiaomija, po mom mišljenju. Zato je baterija daleko ispred! 😀 Ovo mi je prvi flagship telefon, pa sam imao velika očekivanja. Nisam oduševljen i sada da uzimam telefon, uzeo bih 400 pro ili neki u toj klasi. Osim kamera, ne vidim neku razliku između njega i srednje klase u svakodnevnom radu. Kamere su odlične, ali se mnogo oslanjaju na AI. Zum do 20x je perfektan, a i 50x često bude odličan. Naravno, 100x i 200x nisu ni prići po kvalitetu, ali mislim da su u rangu 15x ili 20x na telefonom srednje klase. Baterija meni izvuče dan, što je fantastično. To grejanje nisam primetio. To je neko moje iskustvo.

Ne znam kako da rešim onaj problem što se tiče pozivanja. Mislim na to, kada u istoriju poziva kliknem na osobu koju želim da pozovem, on poziva 65xxxx ili 64xxxx, a ne 065xxxx i 064xxxx. Svašta sam pokušavao i za sada mi nije rešilo ovaj mali problem koji ume ponekada da iznervira.

Bez nule. Format je +38165xxx ili 0038165xxxx.
Izmenio sam pa ću videti. To mi se samo dešavalo kad odem u istoriju poziva i svejedno je da li je primljen poziv ili sam ja zvao, kada hoću ponovo da nazovem, on mi išao varijantom 65xxxx i kaže nešto poput da broj nije u funkciji.

Telefon se greje dosta više nego 7 pro, posebno u predelu ekrana koji zna cesto biti vreo. 8 pro ima primetno bolji bas kod zvuka i nešto oštriju kameru. Da sada biram 7 pro ili 8 pro uz bilo kakvu razliku u ceni uzeo bi 7 pro jer mi je nekako komforniji za korištenje i težina je bolje izbalansirana zbog manje grbe na kameri.

Neke velike bagove nisam primetio, ali dešavalo mi se da secne ili zakoči na tren. Softver je OK, ali daleko iza Xiaomija, po mom mišljenju. Zato je baterija daleko ispred! 😀 Ovo mi je prvi flagship telefon, pa sam imao velika očekivanja. Nisam oduševljen i sada da uzimam telefon, uzeo bih 400 pro ili neki u toj klasi. Osim kamera, ne vidim neku razliku između njega i srednje klase u svakodnevnom radu. Kamere su odlične, ali se mnogo oslanjaju na AI. Zum do 20x je perfektan, a i 50x često bude odličan. Naravno, 100x i 200x nisu ni prići po kvalitetu, ali mislim da su u rangu 15x ili 20x na telefonom srednje klase. Baterija meni izvuče dan, što je fantastično. To grejanje nisam primetio. To je neko moje iskustvo.
Za zagrijavanje me ne čudi, ipak je SD čip. Ali ne razumijem kako se zakoči na tren? Na Magic 7 Pro toga nije bilo.

Za zagrijavanje me ne čudi, ipak je SD čip. Ali ne razumijem kako se zakoči na tren? Na Magic 7 Pro toga nije bilo.
Desilo se par puta. Zato nisam ni napisao da je neki bag, ali sam napomenuo. Ekran ne reaguje dok ga ne isključim i uključim (sako ekran, ne telefon). Možda je bio i bag neke aplikacije.

6111.webp

Na kinesku eSim...

Nazad
Vrh Dno