U vezi sa boračkim tarifama, na moj mejl sa zahtevom da mi tačno-zvanično odgovore, da li te tarife koriste 5g mrežu, umesto pisanog odgovora, javilo se neko devojče sa 064 789 pozivom na moj broj. Kaže, zove povodom mog mejla, ispriča mi sve ono što već znamo a za mrežu, kaže, da ove tarife za vojsku koriste "samo 4g mrežu". Ja joj kažem da pratim forume i društv. mreže i da praktično svako na tim tarifama, ko je tražio da mu se uključi 5g, to je i dobio. Ona se tu prilično zbunila, kaže, njoj tako piše u specifikacijama za te tarife, ali ako je 5g dostupna nije nemoguće da se neko i poveže preko 5g.
Tako da je to neki zvaničan "stav", verovatno ugovoren pre puštanja 5g, početkom 2025, pa su možda pustili i 5g za te tarife, samo ona to ne zna. Ili oni koji su uključivali onima koji su tražili, nisu znali da to ne smeju. 😁 Ali, tehnički, blokada za te sim kartice, koje su bile na 5g, a zatim prešle na vojnu tarifu, ne postoji.
Videću šta će biti kada ja podnesem zahtev, tj. kada mi dodele status borca. Evo čekam u opštini skoro mesec dana.
Ona ne zna da taj ugovor mts sa vojskom traje do maja 2027. i da nakon toga treba da se obnavlja na nivou ministarstva.
Ono za 3 broja na ime borca ostaje, kao i da se može bez ikakvih troškova preći sa komercijalne na boračku tarifu u bilo koje doba. Novost je jedino da se zahtev može poslati i mejlom , prilikom čega će oni dostaviti spisak potrebnih i skeniranih dokumenata, a kada zahtev reše, ugovor mogu poslati mejlom. Mislim da je ipak jednostavnije otići u poslovnicu.