Posle citanja 60 strana (da, 60) odlucio sam nesto i da napisem
🙂
Pre nekih 7.5 godina sam kupio svoj prvi dron, kao i vecina ovde verovatno, porucio Kineza da vidim "sta to cudo moze" i bio jako zadovoljan tada sa odnosom ulozeno/dobijeno bez da me je tada odrala nasa carina ili nesto, a narucen je bio sa Gearbest-a.
Sta me je potpalilo da ponovo prelistam ovu temu ? Pa naravno akcija koja mi se namesta ispred nosa.... Mini 3
(nePro) FMC sa RC-om sa ekranom, za taj paket cena je 399e. Secanjem na prosle dane pomislih dobra je ponuda jer sam pratio DJi jedno vreme pomno, ali onda shvatis da je izasao i 5 Mini pa Lito pa novi Mavic-i i Air verzije i covek samo upadne u vecu zabunu.
Po secanju znam da mi se pri izlasku dopao Mini 4 Pro, ali sam i tada odustao kada sam video koliko ce kostati i tu se neko moje interesovanje pauziralo na ovu temu. Shodno nekim novim aktivnostima u zivotu javila se zelja da se vratim u ovaj svet, vise puta godisnje ce biti prilika za upotrebu, bez da racunam godisnje odmore i putovanja.
Takodje uz to neki ljudi iz okruzenja su se aktivirali pa pazarili na primer Neo seriju (svako u svoje doba), ali mislim da ona mene ne zanima, zelim dron sa kojim mogu i da se zaigram, znaci RC je obavezan. Najvise upotrebe ce biti naravno za neko cinematic snimanje i fotografisanje iz vazduha kao sto i vecina koristi. Kriterijum broj 1 mislim da mi je baterija i njeno trajanje, vidim da je predstavljena i Lito serija, ali nisam jos poceo oko nje da se 'majem' pa bi bilo kakvo misljenje i iskustvo bilo pozeljno kao pocetna tacka
🙂
Malo je duzi post i izvinjavam se onima kojima to smeta, ja sam inace istrazivacka dusa kako u prirodi, tako i u kupovini u kojoj uzivam pa volim da razmotrim za skoro svaku stvar koje su mi opcije. Moja finalna pitanja su :
- Ima li smisla uzimati nesto starije od Mini 4 Pro ?
- Koliko je eventualno bolji Mini 5 obzirom da su cene za oba jake iako su relativno stariji modeli..... ?
- Da li razmatrati starije Air i Mavic modele ili se drzati magicne granice od 249g ?
- Da li je Lito serija zapravo trenutno najbolji izbor za ono sto trazim ?
Ne mogu da kazem da mi nije bitna kompaktnost i prenosivost drona zbog lokacija po kojima se krecem i gde ce biti u upotrebi...
Unapred hvala svima 🙂