Šta je novo?

Quadcopteri (dronovi) za snimanje iz vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lol
awkward-smile-nod.gif

• Like
Reagovanja: M J
Jako bitno je da se ovo zna:

Onda znaš gde možeš da pogrešiš i kako izbegneš nevolju.
U jednom razgovoru sa inspektorom civilnog vazduhoplovstva saznao sam da će zakon sve strožiji biti.
UK skinuo granicu na 100 grama, od januara.
To će biti blagovremeno praksa u EU.

Ovo je fotografija od neki dan. Teretni vojni avion iznad Rume. Išao je baš nisko.
I sad kupi dron u gigatronu ili sl. digni ga neoprezno na softwerski limitiranih 500m...
Pazite da vas hobi ne "zakuca" za života 😉

Prilozi

• Screenshot_20260505_165513_com_hihonor_photos_GalleryMain.jpg
    Screenshot_20260505_165513_com_hihonor_photos_GalleryMain.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Kinezi, ako sam dobro razumeo Kapetana, su zaustavili prodaju/proizvodnju FPV i RC dronova preko 250g (ne znam za DJI) dok ne prebace na modele sa remote ID

Mislim da će moći još par godina da uživamo a posle će toliko da se zakomplikuje da će se drndanje isplatiti samo profi korisnicima.

Kad dodje to vreme kao u kini bi ce kraj ovom hobiju.
Trenutno podatke o letu dron salje Dji serveru u kini.Ako tvoj telefon koji koristis za upravljanje dronom,nije povezan na internet ,ne salje nista.
Kad budemo obavezni da kacimo ID emiter na dronove kao u USA ,Tada ce organi reda imati uvid u nase letenje.

Opustite se malo i uzivajte u zivotu...

Naravno ,samo da vidimo odakle preti opasnost.Volim letenje,kamera mi sluzi da upravljam.

Tek kad ovo sve znate možete se opustiti jer onda uz iskustvo gospodarite letelicom i situacijom.
Meni najviše i prijaju fpv letelice do 100g, volim da se provlačim i nisko letim, ovako:

Mada, 5 inča dron je zver brža od F1 i njega voziti je poseban osećaj...posebno iznad vode, ovako:

Ovo su ekstremni uslovi sa Dji Osmo 6 na sebi i vetrom preko 50km/h

Poslednja izmena:
Prodao sam svoj skrseni mini 2 SE jer je popravka bila neisplativa. Dobro me je i sluzio dve ipo godine, slava mu. Kontaktirao sam sve u zemlji koji se bave popravkom dronova i trazili su mi od 90-200 eura. Pa sam gledao koliko bi me kostalo da sam popravim sa narucenih delova sa alija i ispalo bi malo jeftinije ali nemam lemiclicu ni fluks pa sam batalio tu opciju iako ima dobrih tutorijala na youtube i ne deluje mnogo komplikovano
Pa sam narucio i stigao mi je Lito 1 zbog 4k i svesmernih senzora za sudare da ne brinem vise. Nisam jos leteo s njim, ali mogu reci da je sama izrada kvalitetnija od prethodnog. Kontroler je fizicki isti. Deluje kao veliki upgrade u odnosu na mini 2 se
IMG_20260525_153742.webp

Poslednja izmena:
Lito serija deluje jako zanimljivo posebno X1 verzija. Mnogi kazu da je prakticno jedina razlika u odnosu na Mini 5 Pro kamera. Ipak izgleda ima jos po koja razlika. Mislim da je ovo prilicno realno poredjenje

Ono sto je jos zanimljivo, je da se Plus verzija baterije moze regularno kupiti u EU, a i kod nas na trzistu.

Koliko sam ispratio, jedini veliki nedostatak Lito 1 serije je "lacks a true native vertical shooting mode because the camera gimbal cannot physically rotate 90 degrees."
Za one kojima je to bitno.

Lito serija deluje jako zanimljivo posebno X1 verzija. Mnogi kazu da je prakticno jedina razlika u odnosu na Mini 5 Pro kamera. Ipak izgleda ima jos po koja razlika. Mislim da je ovo prilicno realno poredjenje

Ono sto je jos zanimljivo, je da se Plus verzija baterije moze regularno kupiti u EU, a i kod nas na trzistu.

Kolko para tolko muzike. Kad bi sve nasvirali do panja u najjeftinije modele niko ne bi kupovao one skuplje. Licno nikad ne bi dao vise od 40.000 jer ne zaradjujem od toga

Pozamio sam i skršio dron 🤣. Pretpostavljam da mogu da kupim samo novi dron a da ostalo (kontroler i baterije) iskoristim od starog? U pitanju je 4k mini

Ali ko prodaje samo dron bez kontrolera i baterije? Jedino neko ko je nasao ili ukrao dron

Ma ima po kp za 200, da l izvade iz kutije preprodavci, pa prodaju nekom samo dron, nekom bateriju, nekom kontroler. Mada evo ima akcija za 250 u radnji sa baterijom i kontrolerom...

A na kraju je tako i bilo, dao sam njemu nov, a probacu da popravim ovaj. Nisam bas planirao da kupim dron, tj. planirao sam neki sto moze i horizontalno da snima, al’ sta da se radi. 😢

Nazad
Vrh Dno