Jesi probao preko neke druge aplikacije? Inna ili neku drugu?Malopre sam prikacio eksterni HDD na Air. Hteo sam da gledam klipove sa letovanja. Nemogu da ih otvorim preko VLC plejera pise mi da imaju malwer i da obrisem kllip. A kad otvorim plejer i dodam video mogu da ga pogledam. Kako mogu da stavim defoltni plejer VLC a da mi ne prijavljuje malver?
/

I onda se čak dešava da drlja swap i da za par nedelja se istroši storage TBW kao da je laptop radio godinu dana normalno.
@Martin Mystere kako bi izgledao primer takvog placanja ako bi menjao svake god?
ima li neko rijesenje za dual monitor setup za Macbook Pro m2(cist m2, nije m2 pro)?
hardwerski su mu ogranicili da moze 1 monitor i njegov ugradjeni i to je to, a navikoh se na matorom mekbuku iz 2016 na 2 monitora... 🙂
bila odlicna kupovina, 24gb -> 650e
Onda je prljav, iako je i9. Bar ga produvaj malo sa kompresorom…Intel - ne vrti ništa, mašina je u idle-u...
Onda je prljav, iako je i9. Bar ga produvaj malo sa kompresorom…
Intel platforma poslednje generacije koja je ugrađivana u Mac mašine je prosto neuporediva sa ARM arhitekturom po svim parametrima, ko je prešao na ARM to jako dobro zna.Čist je kao suza, ali takav je kakav je, nisu bez veze prešli na ARM. Vodim računa o svojim mašinama, čak mi je i MacPro redovno očišćen od prašine. Nije to tako jednostavno, da se malo pročisti kompresorom i Intel Core i9 odjednom postane M5 Max 😀
Problem je što je ta poslednja generacija Intel procesora koja se ugrađivala u Apple mašine poznata po lošem radu i pregrevanju.
Šteta, jer sama mašina je super u delu koji je do Apple-a (touch ID, odlični 6x zvučnici, odličan ekran, Apple Pay, tastatura, izrada...).
Supruga je ranije imala MacBook Air sa Core i3. To je tek užas, prosto neverovatno koliko joj bolje radi MacBook Air sa M3.
Imam isti taj samo sa i7/5300m i kada sam ga propisno isprašio, ohladio se za dobrih 10-15 stepeni, a uzet je nov novcat pred kraj 2022. Planiram i pastu da zamjenim, jer je još fabrička, a u iStatMenus sam napravio custom profile za ventilatore. Sad mi je na leru sa nekoliko aplikacija i jedno 50-60 tabova u Safariju oko 45-50 stepeni, pa i niže… Takođe, nagnut je ka meni, tako da ima i prirodno strujanje zraka ispod.
@RingeRaja Srki, ne sporim, samo kažem da je možda vrijeme za čišćenje i/ili zamjenu paste. Ne bi trebao u leru da bude na 75+ stepeni iako je i9. Ništa više. Imam i 13/i7 2020 i sa Sonomom mi je spustio temp za 10+ stepeni. Just saying.
Intel Core i9-9880HK MacBooks are notorious for running incredibly hot. At idle, typical temperatures hover between 50 to 65C Because the aluminum chassis acts as a giant heatsink, this heat is often felt directly.
O ovome ti pričam, tebi je u leru na 78 stepeni. Ali ako ti kažeš da je čist - onda je tako.At idle, typical temperatures hover between 50 to 65C.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari