Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Sto ovo ode u Nis kad je NBG destinacija? 😸

123.jpg

ja popunim, a kurir ne dođe uopšte. a u aplikaciji ne vidiš da li je otkazano, zašto nije došao, da li će ikada doći, nema nikakvog statusa tako da je aplikacija kao takva skoro pa beskorisna
Ako ti je kurir za tvoj reon na g. odmoru i nemaju zamenu neće doći a i ti nećeš dobiti obaveštenje o ne dolasku.

@Sirius9 koristim je redovno. Registracija nije komplikovana i taj digitalni novčanik nije obavezan da se koristi.
Jel može, kao na staroj aplikaciji, da se samo zapamte moji podaci kako ih ne bi svaki put iznova unosio i onda samo da unesem podatke primaoca (i ostalo što je potrebno za slanje paketa) kako bi dobio broj pošiljke (ne broj za praćenje već onaj njihov interni broj) koji posle samo izdiktiram u pošti kad odnesem paket, službenica unese taj broj, odštampa nalepnicu i meni onu prijemnicu, sve bude gotovo za 30 sekundi! Tako sam radio sa starom app.
I naravno posle da mogu da vidim status te pošiljke u aplikaciji kao što je to moglo/radilo u staroj!

Duze vreme nisam primao nikakve paketa i pre neki dan porucim nesto, danas mi stigne kao CC paket u mogu reci da su cene dostave otisle u %^&**$ (da ne napisem nesto drugo)
Otkupni CC paket, mase 6kg, postarina 790 dinara
Izracunam na kalkulatoru koliko bi me izasao Post Express, kalkulator kaze oko 950 dinara
Lepo su oni podigli te cene.

Postexpres postaje sve gori i gori. Paket sa Temua stavili danas u 11h. u paketomat a rok za preuzimanje do sutra u 18h. A ono vikend i šta da sam otišo negde. A stavili u paketomat naravno nekoliko km. daleko od mene a omiljeni paketomat koji sam i naznačio mi 300 metara od kuće, ali štaću oni stave gde njima odgovara a ne meni.
Ranije je rok za preuzimanje bio i do 5 dana, sada sve više skraćuju termin.

Dajte preporuku za kurirsku službu preko koje bi poslao dušek veličine 190*90 ,dušek ne može da se savije i urola .
Dušek šaljem iz Beograda

Postexpres postaje sve gori i gori. Paket sa Temua stavili danas u 11h. u paketomat a rok za preuzimanje do sutra u 18h. A ono vikend i šta da sam otišo negde. A stavili u paketomat naravno nekoliko km. daleko od mene a omiljeni paketomat koji sam i naznačio mi 300 metara od kuće, ali štaću oni stave gde njima odgovara a ne meni.
Ranije je rok za preuzimanje bio i do 5 dana, sada sve više skraćuju termin.
To je i M one kriv Milšped One d.o.o. oni daju sigurno nalog posti da li da stavi u paketomat ili da se isporuci posiljka..

Dobijem poruku od poste na viber da posiljku mogu podici iz paketomata u sledeca 2 dana.
15 minuta kasnije dobijam poruku da tu istu posiljku mogu preusmeriti na paketomat do 17 h.
Paketomat je najblizi posti normalno.

Kada stigne poruka na viberu iz pošte da ako želim da pošiljku preusmerim na paketomat i ako to uradim i preusmerim je na željeni paketomat da li oni pošiljku ostave u željeni paketomat ili pošiljku ostave u paketomat koji njima odgovara.
Ranije ako ne uradiš preusmerenje pošiljku ti dostave kući, a sada ako ne uradiš preusmerenje ostave je u bilo koji paketomat.
Baš su se ubezobrazili, a šta ako pošiljku treba da primi primaoc koji se otežano kreće, to njih baš briga. Bitno je da oni što manje rade i što manje ih košta dostava.
Ako ikad doživim da pošta propadne vrtim prase, toliko su mi odvratni.

Poslednja izmena:
Meni povremeno promene poštu u koju ostave, ali, sasvim slučajno, ta druga pošta mi je izmedju posla i kuće, pa ispadne čak i lakše. Osim što ona prva, bliža adresi, generalno ima manje gužve.

Poručio sam nešto, ide City express-om, šta im znači ovaj poslednji status, jel parcel shop neka usputna stanica?
19.05.2026 15:37 - CE Beograd:Isporučeno u ParcelShop
19.05.2026 13:01 - CE Beograd:Utovareno za dostavu
18.05.2026 21:12 - CE Beograd:Pošiljka uneta u sistem
18.05.2026 15:32 - CE BeogradKum.:Pošiljka preuzeta
18.05.2026 09:33 - CE BeogradKum.:Preuzimanje na drugoj adresi na ruti

Naručio nešto, treba da donese Bex. Stiže poruka sa cenom, da očekujem robu u toku dana. Oko 15 h stiže poruka da je isporuka neuspešna i da se preusmerava u magacin. Niti je ko dolazio, niti je ko zvao.
Greškom pozovem drugu lokaciju (obe su na Bežanijskoj kosi) i oni mi uzvrate poziv. Kad sam im rekao da hoću da idem u Megarsku sve im je bilo jasno.
Ako neće da isporuče i to je u redu, ali reci, da znam. Da ne čekam, da ne gubim vreme, da izbegavam Bex.
Sad moram da zovem magacin koji radi od 8. Ko mi garantuje da "opet neće" uspeti da isporuče?

Poručio sam nešto, ide City express-om, šta im znači ovaj poslednji status, jel parcel shop neka usputna stanica?
19.05.2026 15:37 - CE Beograd:Isporučeno u ParcelShop

Razrešena situacija danas, samo došla poruka na viber od City-ja da su paket ostavili u mom gradu na paketomatu koji nisam ni znao da postoju u ulici za koju nisam znao gde se nalazi ali, igrom slučaja ispalo je da mi je usput kad idem s posla.

Ne mogu da verujem da mi je glupi korejanac sa ebay poslao cpu od 70$ fedex iako pise da salji sa Economy International Shipping, jel sad jos naplacuju spediciju jer ako da sve cu da vratim nazad???

Sad mi je javio da korejanska posta ne salje za srbiju i on je sam odlucio da plati slanje fedex i kao stavio je nizu cenu od 20$... pa se nadam da ce sve proci ok, generalno da mi je javio bolje da je odbio slanje jer isti procesor sam mogao uzet i iz kine

Može li neko da mi pojasni po kom osnovu mi je Pošta uzela 7950 RSD na tri polovne knjige poslate DHLom?
Dobio sam ih na poklon ali je osoba koja je slala stavila punu vrijednost novih knjiga kad je slala, plus 30 eur je do 5Kg iz Njemačke, sve ukupno 159 eur čak i da su nove.
Na isti način sam sad skoro dobio paket knjiga iz Njemačke od druge osobe, još veće vrijednosti, i samo je prošlo.,

Nisam znao da to postoji, kaže da nije pronađena u sistemu na osnovu podataka.

Hmm, gledam sad nečija iskustva, znači 20% PDV, 10% carina, ispadne 47 evra na punu cijenu na paketu plus onda mora da je "usluga" carinjenja, tj. uništavanja pošiljke i kucanja po kalkulatoru 20 evra? Znači bukvalno jezivo. Kapiram da ih mrzi da se cimaju pa puste da prođe, i u nekom momentu bude "aha, ovaj često nešto dobija knjige, sad ćemo po zakonu..." pa kako se kome zalomi.

Kad carine po skracenom postupku ide 32% (carina+PDV) na procenjenu vrednost , carinik ne mora da prihvati cenu sa ambalaze . Invoice bi morao da prihvati.

Nisam znao da to postoji, kaže da nije pronađena u sistemu na osnovu podataka.
Probaj bez naših slova ili obrnuto. Tu bi trebalo da je ono što se vidi na praćenju naše pošte u koloni Potpisnik. Meni je jednom upao u to i deo adrese pa nije mogla da se vidi na sajtu carine. Bez tog obračuna ne vredi da nagađamo šta se desilo.

Kad carine po skracenom postupku ide 32% (carina+PDV) na procenjenu vrednost , carinik ne mora da prihvati cenu sa ambalaze . Invoice bi morao da prihvati.
Džaba piše poklon kad nikome ne vjeruju... Nego sam ja glup pa ne znam propise...
1779403506673.png
Trebalo je da znam da joj kažem da bude ispod 70 evra, polovne knjige na poklon.
Probaj bez naših slova ili obrnuto. Tu bi trebalo da je ono što se vidi na praćenju naše pošte u koloni Potpisnik. Meni je jednom upao u to i deo adrese pa nije mogla da se vidi na sajtu carine. Bez tog obračuna ne vredi da nagađamo šta se desilo.
Ovo je bilo na kraju, dodali su broj stana uz ime. Vidim iz obračuna da su recimo uzeli za jednu knjigu veću cijenu jer je valjda u DHL kad su unosili neko stavio skuplje pa prekrižio hemijskom i upisao istu cijenu kao druge dvije knjige, i naravno obračunali su na to 1200 RSD više... Mislim da ću da se žalim, ako ništa drugo za tih deset evra, pošto imam dokaz da je ispravljena cijena prava. E pa ludilo.

Nazad
Vrh Dno