Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po slikama si dobio kod ugradnju ---> 1m, neka bude i 1.5m
A kada je premistio klimu ---> plafon da imas sada 70cm 🙂

Koji model je trenutno preporuka za kupovinu do 37. hiljada? Hvala.

Prelistacu ponudu TCL uredjaja. Ukoliko imas predlog za odredjeni model, bio bih ti zahvalan.

Poslednja izmena:
Do 37 samo imas model xa73is izgleda, nije nesto jaka klima, za koliko kvadrata? Imas li izolaciju? Kuca stan?
Ako ti ne smeta visoka modulacija imas i vox.
U pitanju je stan od 38m2. Za hladjenje moze da posluzi velika vecina, ali bilo bi dobro da bude upotrebljiva i za grejanje.
Provericu predlozeni model.

Procitacu. Zahvaljujem se.

Skupi više para pa uzmi bolju klimu

U pitanju je stan od 38m2. Za hladjenje moze da posluzi velika vecina, ali bilo bi dobro da bude upotrebljiva i za grejanje.
Provericu predlozeni model.

Procitacu. Zahvaljujem se.
Stan je druga prica, ako se barem greje poneki stan sa strane mozes taj tcl slobodno, ali ko sto kaze tambur malo dodaj ima puno boljih klima, mozes na ananasu da sacekas vaucer za aeri izadje ti 45.000 ali za tih 8.000 dobijas dosta bolju klimu, ja ih imam 3 komada.

Stan je druga prica, ako se barem greje poneki stan sa strane mozes taj tcl slobodno, ali ko sto kaze tambur malo dodaj ima puno boljih klima, mozes na ananasu da sacekas vaucer za aeri izadje ti 45.000 ali za tih 8.000 dobijas dosta bolju klimu, ja ih imam 3 komada.

Verovatno je velika razlika u kvalitetu i performansama izmedju AEGI+ i AERI(+).
Naravno, praticu redovno ponudu. Zahvaljujem se.

Ne uspevam na nađem koji USB wifi moduli odgovaraju za VIVAX ACP-18CH50AERI.
Monter je spominjao da može i Midea jer je jeftiniji, a ista je elektronika pa ako neko zna koji odgovara nek piše.

Da li moze na pm ako imate nekog normalnog majstoza u NS, nije hitno ne gori. Treba mi montaza 12 midea invertera.

Sinoc sedim pa racunam stigao racun za april tad klime nisu rafile pa sam sabirao razlike sa racuna...ukupno grejanje kuce od 90m2 sa dve daikin perfere sve zajedno od kraja oktobra do kraja marta 33 000 din.tako da eto da znaju ljudi dal se isplati ili ne.pozdrav

Trosoban stan. Potrebne su mi dve 12-ice i jedna 9-ka za dnevnu, vecu spavacu i kuhinju. Molim vas preporuke. U manju deciju sobu ne bih trpao klimu jer ce se grejati iz dnevne uperena ka toj sobi, a relativno je mala soba.
Budzet nije problem, ali ne bih preko 1000e po klimi davao.

1779110834453.png

Razmisljam o Midea Oasis 12 (dnevna), Haier Flexis Plus 12 (spavaca), Midea Ag 9 (kuhinja).

Razmisli da obeležiš koja je koja prostorija na crtežu, a ni kvadratura ne bi škodila, kao ni informacije o izolaciji i visini plafona...da ne gledamo u pasulj 😉🙃

Podrazumevajući izolaciju, i "standardnu" visinu (~2.6m +-0.2) -- za spavaću ti je Midea Breezless E 9-ka idealna - tiha i ima Breezless mod ako ne voliš duvanje na hlađenju. Za grejanje bi se izvesno izborila i ako nemaš izolaciju, mala je to kvadratura - a sa izolacijom provereno i uz odličnu kulturu rada 🙂

Midea AG bi trebalo da je Extreme (AG-12*****-WIK). Ako jeste imaj u vidu da nema motorizovano horizontalno krilce, tako da usmeravanje levo-desno možeš samo ručno podešavati. Inače je odlična klima.

Što se ostalog tiče...nastavak kad pojasniš da li je "4.55" blizu ulaza zid ili kotna linija? Tj. da li je dnevna soba 4.55x4.3 ili "open space" prema "gore" na crtežu?

Zgrada za sad nema izolaciju. Dupla cigla. Debeli su zidovi prilicno, ali stara zgrada. Centralna soba je dnevna (4.55x4.3). Soba sa krevetom je spavaca/radna (4.6x4). Prostorija pravo od ulaza u stan je kuhinja. Odvojene su sve prostorije zidovima. Kuhinja odvojena. Dnevna prolazna za dve spavace. Visina plafona (2.6-2.7m).

Breezless E 9-ke su ti najbolji "bang for the buck" za spavaću i kuhinju/ulaz.

Što se tiče dnevne, pomenuti Oasis i Flexis su na papiru top, a od proverenih (da posedujem) i Gree Airy bi ti završio posao odlično.
Ako prostor dozvoljava da je postaviš kao na crtežu - sve tri će ti grejati bez problema i sobu pored spavaće, a verovatno i samu spavaću (sem možda na baš debelom minusu).
S' tim rečenim, ako je kojim slučajem izolacija u planu u dogledno vreme, nakon postavke sve su šanse da klimu u spavaćoj nećeš ni paliti (ergo, razmisli u tom slučaju da li da je uopšte i kupuješ).

Nazad
Vrh Dno