Kupljena Bosch WGG244Z2BY na 6 rata (bez kamate) za 62k. Nadam se da se nisam zaHeb'o. Javljam utiske za koji dan.Pozdrav narode. Šta kupiti od mašina za pranje veša za ~60k? Nisam dugo pratio ovu temu.
Ja ne vidim razliku sem u dizajnuMeni je majstor rekao da kupim bilo koju Bosh exlusive seriju, valjda su najkvalitetnije, tako da sam kupio obje mašine pranje i sušenje serije 4 Exlusiv:
WAN28293BY. Nešto su skuplje od "običnih" serije 6.
Imamo da kazem slicnu masinu.Ja sam pre dva meseca kupio haier hw100-b14387u1-s i kod prvog pranja odmah sam stavio ves i pustio je da pere.I za sada pere odlicno.Dosta bolje od stare candy koju sam do skoro koristio.U odnosu na staru candy ova haier je dosta tisa u radu.I ja uvek centrifugu stavljam na 1400 obrtaja.
Masina je skoro uvek dobro napunjena.Prvi put mi je dosta tresla na centrifugi dok nisam odvnuo ona 4 srafa sa nogicama ispod masine,prvo njih popustio pa je tek onda nivelisao.I od tada nema vibracija.Stara candy je primala 7kg a ova 10kg.Dosta veci bubanj nego kod candy masine i tamo je bila centrifuga na 1000 obrtaja i dosta se vise cula buka kad radi centrifuga nego kad ovu haier stavim na 1400 obrtaja.
Jednom mi se za ova dva meseca desilo da sam prepunio masinu.Unutra je bio jorgan i jedno cebe i gomila vesa i kad je zavrsila ves nije bio dobro iscedjen.Pretpostavljam da nije ni htela da uradi centrifugu jer je bila prepunjena.Kad sam odvadio malo vesa onda je odradila centrifugu bez problema.Pretpostavljam da postoji neki senzor i kad ne moze da iznivelise ves u bubnju onda i ne radi centrifugu.
Drugar mi kaze da mi je problem pravilo to sto sam bas pretrpao masinu sa kabastim stvarima koje upiju dosta vode i da nije mogla da iznivelise balans.
Aplikacija nije losa ali zna dosta puta da brljavi.Stavim srpski jezik i ona sama promeni na engleski i onda opet kroz par dana vrati na srpski.
Ali nju bas slabo i koristim.
I ja za sada koristim persil ali nisam to primetio.Mislim mozda se to desava i kod mene ali nisam obratio paznju.Ja za sada nemam zamerki isto...
Ali sam i provalio sta je onaj zvuk kad izbacuje vodu. Grudva se prasak pa se cuje kao da idu kamencici kroz crevo....
Nisam siguran zasto, ali svakako ubacio sam persil, a inace koristim Ariel koji je svakako preporucen za ovu masinu, pa cemo da vidimo.
Za garanciju serviser izlazi na teren i između ostalog gleda da li je ista montirana po specifikacijama.Za buku mi kažu koji su skinuli da nema razlike. Što se garancije tiče, što kaže post iznad, to su dva šrafa i lako se vrati. Što se hlađenja tiče, kada se gornji deo skine, dobija se lagano par cm. Zalepi u preko alu ili pvc foliju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari