Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Project.Hail.Mary.2026

Onako, nisam nista ocekivao i nisam bio razocaran.
Film nije ni priblizno naucan kao recimo Interstellar, niti su efekti nesto da ti pamet stane, mada jesu dobri i film je poprilican eye candy.
Rajan Gosling je dobar ali me sam film dosta podseca na ad astra i martian, gde jedan lik vecinu filma prica sa kamerom.
Situaciju a i film vadi njegov kompanjon, da ne otkrivam previse, zbog koga film i gubi tu naucnu notu i dobija drugu , zabavniju dimenziju.
Verovatno da bi bio zanimljiviji deci sa roditeljima, mada su stvari malo komplikovanije.
Nema neke ne znam kakve plot twistove kao recimo Life iz 2017, ali je zadovoljavajuci za jedno poslepodne.

Nije ni blizu kvaliteta i pometnje kakvu je napravio interstellar, ali je tu negde sa martian, mozda cak i malo ispod njega.
7/10 od mene.

Isti covek je napisao Martian i Poject Hail Mary... dok sam ga gledao izmamio mi je par osmeha.
pride je asistent/naucnik na filmu bio covek od integriteta... film je morao takav da bude, jer je to mozda i najbolji pristup klasicnom gledaocu TV/Tik-toka/Insta/Shajta... sta god

ALi najveci osmeh je bio, ah shit, moram stavim u spojler (nemojte ga nikako otvarati ako niste gledali film)
Adriane & Rocky
Interstellar ne bih poredio sa ovim filmom, jer je to vec Kjubrik kategorija, a koju ni Nolan nije uspeo da dosegne, sa istim,
da dosegne ni posle 46 godina!!!
2001: A Space Odyssey (1968)
Interstellar (2014)

Odiseja 2001 je bolji film od interstellara, po svim merilima.

Poslednja izmena:
Mel Gibson je tata zanata.

Koji jos glumac iza sebe, kao odlican glumac... ima 3 vrh filma, kao reziser?

(osim Clint Eastwooda)
Ben Afleck

Gone baby gone
Argo
Town
Air

Project.Hail.Mary.2026

Film nije ni priblizno naucan kao recimo Interstellar, niti su efekti nesto da ti pamet stane, mada jesu dobri i film je poprilican eye candy.
Rajan Gosling je dobar ali me sam film dosta podseca na ad astra i martian, gde jedan lik vecinu filma prica sa kamerom.
Situaciju a i film vadi njegov kompanjon, da ne otkrivam previse, zbog koga film i gubi tu naucnu notu i dobija drugu , zabavniju dimenziju.
Verovatno da bi bio zanimljiviji deci sa roditeljima, mada su stvari malo komplikovanije.
Nema neke ne znam kakve plot twistove kao recimo Life iz 2017, ali je zadovoljavajuci za jedno poslepodne.

Nije ni blizu kvaliteta i pometnje kakvu je napravio interstellar, ali je tu negde sa martian, mozda cak i malo ispod njega.
7/10 od mene.
Meni je Martian mnogo bolji i ozbiljniji film od Project Hail Mary, mada sam ga gledao kad se tek pojavio, uskoro cu ga reprizirati

Mortal Kombat 2 8/10

Osim nerazumljivo lošeg Raidena i jezivo epizodnih uloga za Shang Tsunga i Quan Chija, film je poprilično dobra ekranizacija igre. Borbe su dobre, fatalitiji takvi da mogu
glat da budu DLC za igru i bez problema bih ga pogledao ponovo.

Jedino...
Ne razumem kako posle 30 godina raznih inkarnacija napraviti onakav promašaj od zuba na Baraki?!?

I postoji li beskorisnija moć od Liu Kangove vatre? Pištolj na vodu da su mu dali, pa bi napravio neku štetu 😂
Kontam da ih čuvaju za part 3. Nadam se da će tad i Cyborgs da ulete u priču. Slažem se za Fatalities.

Kung Lao brutalan. Liu Kang 6x u filmu govori “I am Kung Lao”. Krindžara 😀

I ja bih mogao komotno opet.

Prilikom šaltanja kanala (zapingovanja) juce naletim na

1778572989352.png

I naravno,morao sam ponovo po ko zna koji put da ga odgledam.....ovaj film nekako ima "magijski" uticaj na mene jos od kad sam bio klinac pa kao deca se igrali nekakvih kauboja.....meni je jos tada bio uzor Lee (Robert Vaughn) iz sedam velicnastvenih (mislim da sam zbog tog filma naučio kako se pušta VHS kaseta na videu).....imao sam metalni revolver igracku (na kapisle) sa belom drskom kao i on u filmu 🤣

Ali stvarno,kakva legenda od filma (bar meni) pa to je neverovatno....od same (jednostavne) radnje,preko maestralnih glumaca,odlične muzičke podloge,akcije,fotografije....

Po meni 9/10....a 9 samo zato sto mi je nemoguće da pratim druge dogovštine sedmorice veličanstvenih....naročito kako je Lee konačno pronašao (i verovatno likvidirao) braću Johnson 😁

Znam da postoje nastavci (u jednom čak glumi Yul Brynner),ali nijedan nisam gledao jer nekao mislim da mi to ne bi bilo to bez Steve McQueena,Charles Bronsona i meni omiljenog Robert Vaughna 😊

Poslednja izmena:
Project.Hail.Mary.2026

7/10 od mene.
Mislim da je prvi cut filma bio oko 3 sata i 40min da bi sto vernije bilo priblizno kao u knjizi ali studio je odbio tu minutazu., pa na kraju izgleda da je ubrzano u nekim delovim i onako nabacano. Na kraju je bilo preko 2000 vfx kadrova i mislim da super izgleda. Mi u studiju smo razvijali izgled Rocky-a😂.

Ееееее, мој Роки Балбоа... Нашта си ти спао 😒 🙄

Odiseja 2001 je bolji film od interstellara, po svim merilima.
Odiseja je filmska umetnost a Interstelar je odličan zanatski blokbaster (ima ponešto kolateralne umetnosti ali je sporedna).
Jer Kjubrik je ludi umetnik a Nolan vrhunski zanatlija.

Mislim da je prvi cut filma bio oko 3 sata i 40min da bi sto vernije bilo priblizno kao u knjizi ali studio je odbio tu minutazu., pa na kraju izgleda da je ubrzano u nekim delovim i onako nabacano. Na kraju je bilo preko 2000 vfx kadrova i mislim da super izgleda. Mi u studiju smo razvijali izgled Rocky-a😂.
Koji studio je u pitanju i koliko nasih je radilo na filmu? 😁

The Rip 7/10

Па ово је изнбенађујуће добар филм. Свака част реално, тосе нисам надо од Нетфликса.

Odiseja je filmska umetnost a Interstelar je odličan zanatski blokbaster (ima ponešto kolateralne umetnosti ali je sporedna).
Jer Kjubrik je ludi umetnik a Nolan vrhunski zanatlija.
S obzirom da je za mene 2001 najbolji film koji sam u svojih 55 godina gledao, a Kjubrik jedan od 2 najbolja režisera ikada (drugi je Sem Pekimpo), 1000% se slažem sa tobom.
Ne znam da li ste upoznati, evo jedne trivije vezane za 2001. Na početku filma, kada Dr Hejvud putuje na Mesec, postoji jedna scena gde čita uputstvo za korišćenje toaleta u bestežinskom stanju - zero gravity toilet. Iako se u filmu pojavljuje na par sekundi, samo uputstvo je napisano prilično detaljno, ima itekako smisla, a navodno je ovo uputstvo korišćeno kao osnova za razvoj toaleta koji je dizajniran za međunarodnu svemirsku stanicu (ovo nikada nije potvrđeno, pa je više urbana legenda).
Čisto kao primer kakav je lik bio Kjubrik.

Prilozi

• dak69869ytib1.jpg
    dak69869ytib1.jpg
    251.9 KB · Pregleda: 37
Brale, ovo dok pročitaš ode u gaće sve.

Nazad
Vrh Dno