Šta je novo?

Veš mašine

Naravno, ali Candy pokriva budžet segment.

Candy original ako mozes da nadjes, odmah na keca, bilo koji model 🙂

Dobra je mada je pustila samo tri puta do sada, u odnosu na prethodnu beko ima više funkcija. Javiću kasnije kada je bude više koristila.
Ako mogu da te zamolim, naravno ako imas mogucnost i to zelis, da podignes poklopac od masine da vidis da li zaista ima srafove na kazanu, eventualno napravis sliku unutrasnjosti. Mislim da bi bilo zahvalno dosta ljudi za takvu informaciju.

Kazan nije jedino "osiguranje" za proizvođače. Kazan će otići brzo nakon garancije, a brzo posle njega i elektronika.
Tako da to planiranje da se krpe lageri i sl., mislim da nema neke logike. Mašine za veš koštaju nikad jeftinije i samim tim ni nisu zamišljene da traju nešto mnogo.

Ako hocete da traje, onda kupite Mileta ( Miele ).

Samo da napisem da moja nova Bosch Series 6 WGG242Z3BY tandrce sa centrifugom, kao da ima neka slobodna plastika ili slicno koja landara unutar zadnjeg dela masine.

Van toga je svemirski brod u odnosu na prethodnu LG 8 godina staru, bar sto se tice user interfacea.

Ta serija 6 nesme da tandrče. Ili nije podjednako na sve četiri nogice ili je ostalo nešto unutar nje posle deblokade pa lupa.

Ta serija 6 nesme da tandrče. Ili nije podjednako na sve četiri nogice ili je ostalo nešto unutar nje posle deblokade pa lupa.
Masina je centrirana po obe ose, deblokada je uradjena kako treba (nije mi prva), jednostavno neka plastika ili nesto slicno unutra dodiruje nesto drugo.

Nije to nista strasno kako zvuci napisano, niti su to neki zvuci, ali ko gleda u sitna crevca moze da primeti.

Verujem da je do specificnog primerka kod mene.

Van toga je ekstra kako radi.

Selektor programa je bio labav, plastika na panelu ne baš najbolje uklopljena, otvaranje vrata je zahtevalo malo više snage...
dobro, mogu da se složim da se vrata malo teže otvaraju za moj ukus, ali kontam da je to zbog nedostatka kvake - možda se vremenom to malo "razradi"
selektor programa.. paa, hmm.. cima se malo u stranu, ali ako ne ispadne i precizno obavi posao izabira programa.. bolje da ljulja nego da žulja 😛
za plastiku ne mogu da kažem da se ne uklapa, ali ja mogu da je poredim sa starom Indesit koja nije u toj klasi, ni cenovno ni kvalitetom, a pre toga sa nekom Samsung, koja je bila model od pre 15 godina pa tek ona nije uporediva
a i ovaj moj model je tu negde sa cenom, mada sam je ja dobio na nekom ludom popustu od skoro 20%, ni sam ne znam kako.. 🤓

ono što mi je, za sada, upalo u oko je to crno ravno staklo na vratima - 'em ne njemu ostaju jako vidljivi otisci i kapljice (mašina je odmah do WC šolje), 'em nema mesta za koleno da se ljudski "raširim" na WC šolji 😎
a ne znam ni čemu realno služi, pored te "estetike", osim eventualno kao termalna izolacija kad se koriste programi za iskuvavanje na 95°C pošto se mašina više zagreje na gornjoj površini iznad displeja nego na vratima

ostalo je sve bolje nego stara (i kad je bila ispravna), centrifuga može da radi i sa otvorenim vratima od kupatila u sred noći koliko se manje čuje
naravno, nije nečujna, ali osetno manje buke ova mašina generalno pravi - pogotovo se pumpe za vodu manje čuju, a tu mogu slobodno da kažem i - ne čuju

Masina je centrirana po obe ose, deblokada je uradjena kako treba (nije mi prva), jednostavno neka plastika ili nesto slicno unutra dodiruje nesto drugo.

Nije to nista strasno kako zvuci napisano, niti su to neki zvuci, ali ko gleda u sitna crevca moze da primeti.

Verujem da je do specificnog primerka kod mene.

Van toga je ekstra kako radi.
Ja bih ipak zvao servis, nova mašina, garancija. Prvo snimiš video i audio.

Ma ja sam u tom stanu 20 dana godisnje, tako da nemam vremena da se mlatim oko toga, a i svako cudo za 3 dana....

Primetio sam da moja skoro nova BOSCH WGG244Z5BY veš mašina ispusti malo vode u bubanj, uz staklo vrata, odozgo levo, kada otvrim ladicu za deterdžent.
Svaki put kad povučem (otvorim) ladicu za prašak, bilo da su zatvorena ili otvorena vrata mašine (nakon što je završila pranje) voda mako curne dole.
Šta je to?
Kao da neki vakum drzi negde vodu gore i kad se otvori (povuce) ladica odguši se i ispusti vodu.
Nije da smeta nesto narocito bez obzira da li ode voda na opran veš ili u prazan bubanj (na gumu vrata u stvari) ali mi cudno da se to desava...
Ako neko zna šta je ili ima smisleno objašnjenje neka javi.

Pozdrav forumasi...

Udjoh ovde ne bih li video neki komentar savet i ostadoh jos vise zbunjen haha.

Generalno nakon 18 godina crkao mi je motor na Gorenje ves masini i sad trebam kupiti novu.

Budzet je do 100000, ali caka je u tome sto ide na rate pa gledamo onu visu cenu, ne maloprodajnu (I ako je u pitanju kreditna kartica gde odmah dobijaju kes a ja se oduzujem banci na rate jel).

Svakako imam Candy kuhinju i bas je dobra, pa sam gledao i neke njihove ves masine (generalno nisu ni jeftine od 60000 na gore), pa Bosch seriju 6. I onda udjem ovde vidim Candy je smece, serija 6 ima problema..

I sad ne znam sta mi je uzeti.

Izbor je ogroman, na papiru generalno sve deluje identicno manje vise, da li gledao Vox, Bosch, Candy, Hisense, Beko, Gorenje, sve imaju iste specifikacije, sve ove malo skuplje imaju A ocenu za energetsku efikasnost (generalno mi je ta oznaka i vodilja za trud i komponente koje su korsicene u izradi masina)...

Gledao sam Heier jer sam cuo mnogo hvalospeva, ali sve su preko 100000 tako da to ne dolazi u obzir.

Treba mi masina relativno brzo, jer nemam bas gde da perem ves, dajte neki generalni savet sta da gledam, a marka kao marka manje bitna, svakako sve dolaze sa 5 godina garancije + 10 na motor (U slucaju Candy masina daju 11 godina garancije na inverterski motor)...

candy-masina-za-pranje-vesa-csws-485twme1-s

Ova cepa već par godina bez problema. Vidim da je skoro i nema više, ima samo neki cool shop na stanju. Verovatno ima mnogo novijih modela, nisam pratio posle kupovine.

Candy mašina za pranje i sušenje veša CSWS 485TWME/1-S

Kapacitet: 8 KG PRANJE / 5 KG SUŠENJE, Centrifuga do 1400 obr/min, E/C klasa, WiFi+Bluetooth, ACTIVE MOTION sistem pranja, VODENA PARA, 7 brzih programa

ACTIVE MOTION SYSTEM (pojačava efikasnost pranja tako što povećava brzinu okretanja u raziličitim intervalima pranja)
EASY IRON tretmani vodenom parom (program koji osvežava veš i smanjuje gužvanje – do 80% manje prevoja nakon tretmana)

AUTO pranje i sušenje (mogućnost pranja i sušenja do 5 kg veša odjednom, u ciklusu bez prekida)
WOOLMARK certifikat (certifikovan program nežnog sušenja vune)

TXT DISPLAY – Za maksimalnu jasnoću prilikom izbora programa, display prikazuje opise izabranih programa. Dostupno na 20 jezika, uključujući i Srpski.

SIMPLY-FI – Mogućnost kontrole putem Wi-Fi i Bluetooth mreže
Smart Checkup napredna autodijagnostika mašine putem aplikacije
Interaktivni izbor idealnog programa pranja putem aplikacije

7 BRZIH PROGRAMA:
Speed 49 min. (savršeni rezultati pranja, do pola kapaciteta)
Mix 59 min. (brzo pranje na 40°C, do 8 kg odjednom)
Perfect pamuk 59 min. (brzo pranje za zaprljan obojen pamuk)
Delikatni 59 min. (za osetljivi pamuk, sintetiku i mešane materijale)
ECO 14-30-44 min. (3 štedljiva programa, za manje zaprljan veš)

STANDARDNI PROGRAMI:
Standardni programi za Pamuk i Sintetiku
Beli veš (pamuk do 90°C)
Pamuk sa pretpranjem
3 PROGRAMA SUŠENJA za Pamuk, Sintetiku i Vunu (senzorski ili vremenski program)
AutoClean program za automatsko čišćenje bubnja
Više od 30 dodatnih programa se može preuzeti putem SIMPLY-FI aplikacije

DODATNE FUNKCIJE:
Senzorsko sušenje (automatski prekida sušenje prema nivou vlage u bubnju)
Vremenski programi sušenja (30 - 120 min.)
AUTO pranje i sušenje u jednom ciklusu
KG Detector – Automatsko smanjenje potrošnje struje, vode i vremena pranja prema stavljenoj količini veša (od 1 kg do punog kapaciteta)
Taster za regulaciju brzine centrifuge
Taster za regulaciju temperature
Taster “Time manager” za skraćivanje vremena pranja, čak i na programu 90°C
Odloženi start do 24h
Zaštita od izlivanja pene
Senzor stabilnosti tokom centrifuge

DIMENZIJE (VxŠxD) – 85x60x52 cm
Specifikacija proizvoda:

Candy mašina za pranje i sušenje veša CSWS 485TWME/1-S
Samostojeća mašina za pranje i sušenje
Boja: bela
Širina: 60 cm
Kapacitet pranja: 8 kg
Kapacitet sušenja: 5 kg
Brzina centrifuge: do 1400 obr/min
Buka pranje/sušenje/centrifuga: 51/56/77 dB
Energetska klasa: A+++
Potrošnja energije: 5,44 kWh/cik
Način punjenja: napred
7 brzih programa:
  • Refresh 39 minuta - osvežavanje veša uz dodir vodene pare
  • Mix 59 minuta - brzo pranje na 40°C, do 8 kg odjednom
  • Perfect pamuk 59 minuta - brzo pranje za zaprljan obojen pamuk
  • Delikatni 59 minuta - za osetljivi pamuk, sintetiku i mešane materijale
  • Eco 14-30-44 minuta - 3 štedljiva programa, za manje zaprljan veš
Standardni programi:
  • Standardni programi za pamuk i sintetiku
  • Beli veš - pamuk do 90°C
  • Delikatni program za vunu i svilu
  • 3 programa sušenja:
  • Za pamuk, sintetiku i vunu - senzorski ili vremenski program
  • AutoClean program za automatsko čišćenje bubnja
Inventer motor
Quick & Clean tehnologija - koncentrovanu mešavinu vode i deterdženta ubrizgava direktno na veš, čime pojačava efikasnost čak i kod pranja na nižim temperaturama
Active motion system - pojačava efikasnost pranja tako što povećava brzinu okretanja u raziličitim intervalima pranja
Easy iron - tretmani vodenom parom, rastresa veš nakon centrifuge - do 80% manje prevoja nakon tretmana
Senzorsko sušenje - automatski prekida sušenje prema nivou vlage u bubnju
Vremenski programi sušenja od 30 minuta do 120 minuta
Auto pranje i sušenje u jednom ciklusu, mogućnost pranja i sušenja do 5 kg veša odjednom, u ciklusu bez prekida
Woolmark certifikat - certifikovan program nežnog sušenja vune
KG detector - automatsko smanjenje potrošnje struje, vode i vremena pranja prema stavljenoj količini veša, od 1 kg do punog kapaciteta
Simply-Fi - saveti i trikovi za pranje veša i održavanje mašine
Smart touch autodijagnostika putem NFC mreže
Dostupno samo za Android telefone sa kompatibilnom NFC fun
Veća i viša vrata za lakše punjenje i pražnjenje bubnja
Taster za regulaciju brzine centrifuge
Taster za regulaciju temperature
Taster "Time manager" za skraćivanje vremena pranja, čak i na programu 90 °C
Dodatne opcije: Pretpranje, viši nivo vode, hygiene
Zaštita od izlivanja pene
Senzor stabilnosti tokom centrifuge
Dimenzije (ŠxVxD): 60 x 85 x 52 cm
Težina neto/bruto: 63/65 kg

Budzet je do 100000, ali caka je u tome sto ide na rate pa gledamo onu visu cenu, ne maloprodajnu (I ako je u pitanju kreditna kartica gde odmah dobijaju kes a ja se oduzujem banci na rate jel).
Ako plaćaš kreditnom karticom, gde prodavac odmah dobija novac, onda plaćaš onu nižu cenu. Cenu za "gotovnisko plaćanje". Stalno tako kupujem.

Kod komšija u Hr su dosta zastupljene AEG/Electrolux i hvale ih. Kakva su kod nas iskustva? Pre svega zbog servisne mreže i pouzdanosti? Ili se bolje držati koliko toliko proverenog Boscha?

Primetio sam da moja skoro nova BOSCH WGG244Z5BY veš mašina ispusti malo vode u bubanj, uz staklo vrata, odozgo levo, kada otvrim ladicu za deterdžent.
Svaki put kad povučem (otvorim) ladicu za prašak, bilo da su zatvorena ili otvorena vrata mašine (nakon što je završila pranje) voda mako curne dole.
Šta je to?
Kao da neki vakum drzi negde vodu gore i kad se otvori (povuce) ladica odguši se i ispusti vodu.
Nije da smeta nesto narocito bez obzira da li ode voda na opran veš ili u prazan bubanj (na gumu vrata u stvari) ali mi cudno da se to desava...
Ako neko zna šta je ili ima smisleno objašnjenje neka javi.
Evo kako curi kad se otvori ladica za prašak nakon pranja...

Prilozi

Pozdrav forumasi...

Udjoh ovde ne bih li video neki komentar savet i ostadoh jos vise zbunjen haha.

Generalno nakon 18 godina crkao mi je motor na Gorenje ves masini i sad trebam kupiti novu.

Svakako imam Candy kuhinju i bas je dobra, pa sam gledao i neke njihove ves masine (generalno nisu ni jeftine od 60000 na gore), pa Bosch seriju 6. I onda udjem ovde vidim Candy je smece, serija 6 ima problema..

I sad ne znam sta mi je uzeti.

Izbor je ogroman, na papiru generalno sve deluje identicno manje vise, da li gledao Vox, Bosch, Candy, Hisense, Beko, Gorenje, sve imaju iste specifikacije, sve ove malo skuplje imaju A ocenu za energetsku efikasnost (generalno mi je ta oznaka i vodilja za trud i komponente koje su korsicene u izradi masina)...

Gledao sam Heier jer sam cuo mnogo hvalospeva, ali sve su preko 100000 tako da to ne dolazi u obzir.

Treba mi masina relativno brzo, jer nemam bas gde da perem ves, dajte neki generalni savet sta da gledam, a marka kao marka manje bitna, svakako sve dolaze sa 5 godina garancije + 10 na motor (U slucaju Candy masina daju 11 godina garancije na inverterski motor)...
Koji je to Hajer preko 100k? Možda samo kombinovane mašine...

Evo kako curi kad se otvori ladica za prašak nakon pranja...
Čista voda koja verovatno ostane u fioci pre centrifuge, jer neke mašine isperu staklo na vratima pre završne centrifuge.

Meni na Bosch WGG ostane nakon zavrsetka pranja voda u fioci ako koristim praskasti deterdzent, ako stavim tecni, bude prazna. Na programu tamnog vesa nekad ne iscedi lepo ves pa moram nakandno ukljuciti centrifugu da odradi. U dovodnom crevu na svakih par nedelja moram cistiti od sitnog peska koji se iz vodovoda nakupi u filteru na ulasku u masinu, toga bude jako malo, ali smeta masini u radu. Jako je osetljiva, cim nije idealno prohodno, u toku pranja izbacuje cesmicu na displeju (slab pritisak). Ocekivao sam vise od Bosch serije 6

Nazad
Vrh Dno