Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Iskreno, smorio sam se tražeći film a obzirom da jako volim Rebeccu Hall odlučio da repriziram

The Gift (2015)
Ozbiljan horor triler. Neki bi rekli da nije horor ali ne bih se složio. Gluma odlična.
Stvarno odličan film i ocena koju ima na velikim sajtovima apsolutno zaslužuna.

8/10

Malignant (2021)

Dobaaar. Na drugo gledanje još bolji. James Wan. Gluma brutalna.

7/10

Danas ću reprizirati "The Awakening" od Rebecce a kasnije od Nicole Kidman legendarni i mogu da kažem kultni film "The Others".

Poslednja izmena:
Apex tragicno los.
Negativac gradjen kao Chupa Chups. Sarliza ako bi kinula u njegovom pravcu oduvala bi ga kao maslacak.
Vidi se da nije htela ni clove hitch da nauci da veze koliko i nju boli uvo za ovaj film.
Ima isti ovakav film ali bolji, tu su i nasi ratni zlocinci, koji zapravo i nisu negativci...

"The Others" (2001)
Kao što "Majstor i Margarita" i "Braća Karamazovi" stoje iznad svih klasika tako i "The Others" suvereno stoji sam na vrhu kad je reč o ghost hororima. Najbolji horor o duhovima. Nijedan mu nije ni blizu. Ni blizu.
U Top 20 apsolutno a vrlo verovatno u Top 10 najboljih horora svih vremena.
Film koji takođe govori o najjačoj sili i najjačoj ljubavi koja postoji- majka.
MASTERPIECE u svakom smislu. REMEK DELO.
11/10

Samo što je main plot twist ukrao od Šjamalana. 😀 Ali jes' dobar.

Meh, 6/10. Može da se gleda, al ne vidim što su se nešto naložili na taj film. Ceo taj serijal je baš mlak i slabačak.
Uzas, ne znam cemu hajp za drugi deo, kad je po meni losiji od prilicnog loseg prvog dela. Ne bih mu ni prelaznu dao ali ajde zbog Duran Duran i Mejdena 😀

Nek ide u spoiler iako nije o radnji filma.
13821.jpg

In the Lord of the Rings films, most of the Riders of Rohan were actually women with fake beards because when the production put out a call for local New Zealand experienced riders, a lot of women showed up with their own horses.
These scenes are most commonly found in The Two Towers during the battle sequences, and they are now considered a popular "secret" among Lord of the Rings fans.

Peaky Blinders: The Immortal Man... da sam glumac, bilo bi me sramota da glumim u ovakvoj gluposti. Sve je greska, apsolutno sve. Muzika, usporeni snimci (koji su jedino dozvoljeni Pekinpou), kacketi spusteni preko ociju, ponasanje, potezi... sve je foliranje. Setih se Top liste i eto Šahbaza!

Three Billboards Outside of Ebbington, Missouri, danas sam ga prvi put odgledao. Odlican. Zasto? Nemam pojma ali uzivao sam u svakoj sekundi filma.

"The Others" (2001)
Kao što "Majstor i Margarita" i "Braća Karamazovi" stoje iznad svih klasika tako i "The Others" suvereno stoji sam na vrhu kad je reč o ghost hororima. Najbolji horor o duhovima. Nijedan mu nije ni blizu. Ni blizu.
U Top 20 apsolutno a vrlo verovatno u Top 10 najboljih horora svih vremena.
Film koji takođe govori o najjačoj sili i najjačoj ljubavi koja postoji- majka.
MASTERPIECE u svakom smislu. REMEK DELO.
11/10

Odličan je The Others nema sumnje,ali nije bas najbolji ghost story ikad snimljen 😉

Tu su (prvo što mi palo na pamet ali sigurno ih ima još)

Poslednja izmena:
Odgledah sinoć Honey Bunch (2025), solidan hororčić koji počinje kao klasična misterija ali se kasnije razvija u umereni body horor, jako lepo snimljen i uslikan. Mogu da preporučim ali bez visokih očekivanja.

Odličan je The Others nema sumnje,ali nije bas najbolji ghost story ikad snimljen 😉

Tu su....
Svi su to odlični filmovi, svi do jednog. Legendarni.
Čak smatram da je "Žena u crnom" dosta podcenjen film. Hari Poter sjajno nosi film.
A što se tiče "Isijavanje" Stenli Kjubrik je apsolutna legenda ali taj film mi je malo precenjen i ono što ga je, po mom mišljenju, načinilo kultnim je APSOLUTNO BOLESNO JEZIVO SAVRŠENA gluma gospodina Džeka Niklsona.

Meni je to uvek bio više film o ludilu nego išta drugo. Iako verovatno ni knjiga ni film nisu ni zamišljeni tako. Nekako mi tako prija. Drugi deo je isto odličan ali dijagonala u odnosu na prvi deo.

MV5BODcyOWEzOTItZTEzNS00ZDYwLTgxYjktY2RjNGM2ZjdmY2VjXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
Blesav splatter horror sa primesama crnog humora i odlicne akcije.
Jeste da je dosta stvari pozajmljeno iz Kill Billa i Ready or Not ali film ima neki svoj stil. Efekti izuzetno pristojni. Priznajem pustio sam ga samo zbog Patricie Arcquette. Prvih 20-30 min solidni kasnije se film gubi u svojoj absurdnosti i gluposti. Dobra zabava.
5/10.

Kad ste se dotakli ghost filmova, dva koja su mi ostala urezana u sećanju, pored nekih nabrojanih mi je svakako
Dead End 2003
Nezahvalno je stavljati ga u spojler jer nema svrhu nešto preporučiti na tu temu, a opet, bez spojlera u naslovu smanjuje draž filma. Doduše, više je kao neki mešanac koji igra na karte i kao ghost, psiholoski horor i na kartu imbo priče.

A drugi je definitivno A Ghost Story (ne mešati ga sa Ghost Stories, što kačio Jakša), koji je minimalistički ghost film. Priča iz ugla duha zarobljenog u prostoru i vremenu.

Old Boy (2003)

Posle nekoliko godina, morao sam ovaj film ponovo da odgledam, ali sam naterao sina da pogleda, pa sam uhvatio priliku sa njim da odgledam. Šta reći, nego jedno od ozbiljnih filmova južnokorejske kinematografije i reditelja Chan Wook Parka i sjajnog Min Sik Choia u glavnoj ulozi.

Old Boy (2003)

Posle nekoliko godina, morao sam ovaj film ponovo da odgledam, ali sam naterao sina da pogleda, pa sam uhvatio priliku sa njim da odgledam. Šta reći, nego jedno od ozbiljnih filmova južnokorejske kinematografije i reditelja Chan Wook Parka i sjajnog Min Sik Choia u glavnoj ulozi.
Da, ali...to je jedan od onih koji su "vau" samo na prvo gledanje. Isto kao i Dezurni Krivci.
Svaki sledeci put kada sam ih odlgedao, poshtovao sam zanat, ali nije to to.

<Project Hail Mary>
Ok je, ali za dve nijanse debilniji nego sto je potrebno.
Neko ga je odlicno opisao u ovoj temi u stilu kao da ga je Spilberg rezirao, samo gluplji.

Project Hail Mary od mene 7/10. Moglo je sve to za nijansu ozbiljnije, karaoke scena mi je highlight i zbog nje ocena više...

Nazad
Vrh Dno