Šta je novo?

ACER ASPIRE ONE 722

Imam ovaj 722 u kući i skupja prašinu. Za šta se može iskoristiti, koji su predlozi?
Imam ga i ja, žao mi da ga prodam, tu i tamo ga ponesem nekad kad sam na putu a cenim da će mi trebati zbog posla. Mint stanje. Ssd 30gb 4gb rama i dual boot win7 starter licencni i mint 17. Moze iz Linuxa surf bez problema.

Neverovatno kako su bookovi pre 15ak godina bili kvalitetniji. Radi kao sat i dalje. Skroz sam bio zaboravio da imam Acer AO722 😊
Sad kad su i linuxi narasli uopšte nije loša opcija vratilti se na win 7 starter, onda bi mogao da se iskoristi za neke profi delatnosti (autodijagnostika, cnc...).

Logično je da se ne bih složio, čim sam ga kupio. Nije sve u performansama, iz ove perspektive možda tako izgleda, ali ako se vratiš u vreme pre android tableta taj (jedan od prvih) APU je bio dovoljan da bez posebnog grafičkog čipa omogući celodnevno "studentsko" korišćenje za osnovne note-taking potrebe uz externi hdmi prikaz ako zatreba.

Poslednja izmena:
Radio je na Win7 Starter da, ali je već za godinu dve bio neupotrebljiv jer su pretraživači a i sam net postali prezahtevni za i onako loš procesor. Tada je samo Intel valjao sa Atom serijom, AMD nije imao ništa kršteno do Ryzen serije 2017.

Radio je na Win7 Starter da, ali je već za godinu dve bio neupotrebljiv jer su pretraživači a i sam net postali prezahtevni za i onako loš procesor.
Slažem se, ali to su već 'browser' a ne 'note-taking' potrebe, u to vreme 'HD Ready reprodukcije' veći izazov za browser su bili Macromedia Flash scriptovi (ko se još seća toga 🙂 ), a nekako od onda počinje rapidna internet promena i počinju kao reper za performanse da se uzimaju 'broj otvorenih tabova' i FullHD/4K prikaz 🙂

Nazad
Vrh Dno