Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Ćao kolege, imam već dugo MTS BOX paket, to su mi stavili pre 2 i po godine, i kako sam imao SBB nisam ga koristio do skoro dok nisam SBB ukinuo.
Elem imam taj neki box uređaj na njemu piše Iris Box, a s donje strane oznaka modela HP4024, ako je to značajno u daljem rešavanju problema.
E sad, koliko vidim to čudo malo koristi MOVE aplikaciju. E sad, vrlo često se dešava da se setovanje rezolucije na tom malom boxu u toj aplikaciji bude prebačeno na neku random rezoluciju i hercažu. I onda da ne bih gledao tetris, moram da idem u settings, pa još četiri pod menija da bih došao i našao 4k60hz i prebacio...
Šta može biti razlog i kako to trajno onemogućiti?
Da ne pričam da malo malo zvuka nema, i pomaže jedino čupanje iz struje čupali ga iz septičke jame da Bog da.....
Hvala unapred.
Moguće da ti nije pušten sam paket kako treba( AKO SI NA OPTICI OVO NIJE OPCIJA PRIČAM SAMO ZA BAKAR). Prijavi im problem i traži zamenu za drugi STB a ukoliko već imaš MOVE platformu i optiku traži ANDROID box i rešićeš. taj je najslabiji STB od ponuđenih. Ako si ipak na bakru , onda mora da se aktiviraja HD strim da bi bio bolji kvalitet kanala. Zavisno od toga koja je tehnologija zavisi i rešenje

Tatko, hvala na pomoći.
Da jeste optika. Znači da prijavim problem ceo kao što sam ovde opisao i da zahtevam Android box? Da li je taj Android box bolji u pogledu stabilnosti itd?

Može, paralelno koristim i Move i Iris Go.
Ne može tj Move nalog koji ti koristiš ti onda NIJE vezan za glavnu TV uslugu i Box paketa sa TV uslugom nego si ti ručno aktivirao Move OTT uslugu tipa uz neku MTS postpaid mobilnu tarifu gde imaš 6, 8, 12 ili koliko je već meseci besplatno u zavisnosti od toga koja Postpaid tarifa je u pitanju.

A takav Move nalog nema 1 + 3 nego 1 + 1 slotova i ima samo Osnovni paket a ne TV pakete koji imaš u sklopu Box TV usluge.

Imam box 4 i samo jedan MTS nalog.
Iris Go mi je pun,dobijem info da su svi slotovi zauzeti.Odem na Move, tamo vidim slotove,piše 1/1 smart tv zauzet tri slobodna.Malo kasnije na četvrom mobilnom uređaju instaliraću Move da vidim šta se dešava sa slotovima.Mobilni uz box paket je uvek uz box i tako sigurno min 6 godina nije bio van boksa.

Šta tebi piše na MojMTS> Usluge > pa u nazivu TV usluge?
Za Supernova pakete kad nemaju Move nalog ( "nisu prešli" na Move platformu = nema kreiran nalog za Move aplikacije i za STB) piše tipa "Super TV - Osnovni paket" a nakon što im naprave nalog piše "Move - Osnovni paket".

Kod ujaka su Iris Go uslugu deaktivirali kad su STB prebacili na Move. Pre nego što se to desilo ja sam za bzvz uzimao 1 mesec trial besplatno Move OTT uz / na uslugu fixnog telefona koji je u sklopu Box3 paketa i za to su morali da se kreiraju različiti login podaci za Move aplikaciju u odnosu na one koji se koriste za login na MojMTS app.
Tad su radili i Iris Go (sa MojMTS login podacima) i Move. Sad više Iris To ne radi i ne vidi se kao "Digitalni servis".

Pozdrav svima.

Zna li neko, da li radi Iris boks preko wifi na drugim internet mrežama, sem Mts-a?

Hvala

Ne, to je IPTV televizija koja je vezana za internet infrastrukturu MTSa... 🙂

Da repostujem sa hisense teme, mozda neko ovde zna resenje.

Jedno pitanje vezano za e7q i iris tv.
Desava mi se da prilikom prebacivanja inputa, na hdmi na kom je povezan iris tv bude crna slika - ali bez obavestenja "no signal". Desi se cesto, svako peto-sesto prebacivanje inputa (na primer sa drugog hdmi gde je ps5 na taj sa irisom, ili kad prebacim iz neke aplikacije na iris). Pretpostavljam da nije problem sa televizorom i da je u pitanju komunikacija tv-iris uredjaj, ali da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li treba smanjiti rezoluciju u Irisu?

Da repostujem sa hisense teme, mozda neko ovde zna resenje.

Jedno pitanje vezano za e7q i iris tv.
Desava mi se da prilikom prebacivanja inputa, na hdmi na kom je povezan iris tv bude crna slika - ali bez obavestenja "no signal". Desi se cesto, svako peto-sesto prebacivanje inputa (na primer sa drugog hdmi gde je ps5 na taj sa irisom, ili kad prebacim iz neke aplikacije na iris). Pretpostavljam da nije problem sa televizorom i da je u pitanju komunikacija tv-iris uredjaj, ali da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li treba smanjiti rezoluciju u Irisu?
Izrotiraj ps i iris box na hdmi kablovima.

Nazad
Vrh Dno