Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Nisam siguran za hp4024 ali mislim da su omogucili tu opciju kad su prebacili na move.

Другар данас увео МТС оптику, донели му MOVE боксове.
Очигледно да избацују ИРИС платформу.

samo da se ne razocarate u sliku koja kasni citavih 27sec. i rezolucija slike je katastrofalna, ali mozda to nekom i ne smeta ... ja sam ga testirao 15 dana, prvo na hp4024, pa su mi onda doneli i Move stb i vratio ga, zazao sam net 400/400 a za televiziju sam im ponudio da prihvatim Iris na 5 godina da mi ga ne updejtuju na move, kazu ne moze! 😎

Juce je odrađen update UI na move-u (hp 4024)
OS 9
-sad se moze podesiti trajanje info-a na ekranu.. meni znaci. 3 sekunde stavio.
Ostalo nisam jos primetio ni osetio...

Мени је још увек ИРИС, али сам приметио појаву да се батерије ненормално троше. Што је најсмешније, ја бокс и не користим. Повремено (на неколико дана) проверим да ли је била надоградња и то је то. Користим ИРИС за смарт ТВ.

Meni je sve preko žice. Tako volim i ne menjam 🙂 teoretičar zavere do kraja!
Da pojasnim samo, nisam mozda dobro napisao prethodni post:
Imao sam iris do nov/dec (obnovljen ugovor za box3 m) pa su me odmah tada prebacili na move, ali ostavili me na hp 4024. (Nemam move box).
U subotu su uradili ažuriranje OS., sa verzije 8 na 9.
UI 3.4.8 (23.03.)

Uradili su ažuriranje na move boxu 23.03.2026 .Sada pise poslednje ažuriranje .Sta su popravili i sta ima novo sa ovim ažuriranjem ? Ako neko zna da nam kaze 😎

Svakog puta kad pokrenem box setuje opciju HDR uvek i moram rucno da vracam adaptiv na move boxu .Ima li neko resenje oko toga i ima li neko slican problem

I meni je jos uvek Iris,srecom.
I meni isto, TV mi je na bakru, a net na optici. Slika na move boxu je užasna, plus što kasni. Kada ukinu iris, alternativa je sbb coax ili sn coax, tj sve što ne kasni i što ima dobru sliku. Na move boxu jedino oni 4K kanali imaju nekog smisla, izgledaju kao HD.

I meni isto, TV mi je na bakru, a net na optici. Slika na move boxu je užasna, plus što kasni. Kada ukinu iris, alternativa je sbb coax ili sn coax, tj sve što ne kasni i što ima dobru sliku. Na move boxu jedino oni 4K kanali imaju nekog smisla, izgledaju kao HD.
svaku si mi rec izvuko iz usta ... bravo!! 👋👋👋👋👋👋

Kako sam shvatio, treba se držati IRIS-a dok god se može. A ono kad misliš da ne mogu da nešto još dodatno upropaste, oni smisle MOVE platformu... cirkus 🙂

Jedino sto to "drzati" ne zavisi od tebe nego od njih 😂🤣😂🤣

Poslednja izmena:
Ćao kolege, imam već dugo MTS BOX paket, to su mi stavili pre 2 i po godine, i kako sam imao SBB nisam ga koristio do skoro dok nisam SBB ukinuo.
Elem imam taj neki box uređaj na njemu piše Iris Box, a s donje strane oznaka modela HP4024, ako je to značajno u daljem rešavanju problema.
E sad, koliko vidim to čudo malo koristi MOVE aplikaciju. E sad, vrlo često se dešava da se setovanje rezolucije na tom malom boxu u toj aplikaciji bude prebačeno na neku random rezoluciju i hercažu. I onda da ne bih gledao tetris, moram da idem u settings, pa još četiri pod menija da bih došao i našao 4k60hz i prebacio...
Šta može biti razlog i kako to trajno onemogućiti?
Da ne pričam da malo malo zvuka nema, i pomaže jedino čupanje iz struje čupali ga iz septičke jame da Bog da.....
Hvala unapred.

A da se odradi vraćanje na onaj stariji fw i modovanje ? I instaliranje IRIS aplikacije? Malo sam neupućen oko MTS, mada ga zvanično posedujem 😉

@gulijator
Probaj da stavis na 1080i50 i velicinu ekrana ako treba malo smanji, na npr 95%.
Ja to onako, kao predlog...mozda ti upali.
Malo kanala ima 4k i oni su ti posebno oddvojeni..negde na 300+ otprilike, ili cak i 400...
A imas i paket za 4k koji se kupuje preko app

Ljudi treba mi pomoć oko IRIS TV APLIKACIJE (znam da nije tema za to, ali ja ne znam gde da pitam)

Koristim je i na telefonu i na laptopu, medjutim kad gledam neku utakmicu na laptopu kasni dobra 3-4 minuta u odnosu na neki stream sa neta, na telefonu isto kasni ali manje. Internet je sigurno dobar.

Kako da rešim to? Nemoguće da neki obični 'divlji' strim radi mnogo bolje nego Iris tv

Ljudi treba mi pomoć oko IRIS TV APLIKACIJE (znam da nije tema za to, ali ja ne znam gde da pitam)
Kako da rešim to?
nikako. tehnološka ograničenja, ukratko. a i sumnjam da je kašnjenje 3-4 minuta, pre će biti 30 sekundi do 2 minuta

Veruj mi da jeste 3-4 minuta. Gledam često evroligu i kad čujem da neko drugi odreaguje mnogo ranije na neki koš iznervira me to

Imam Supernova Telekoma Srbija paket Super 3L ,da li su i Vama skratili kanale ?

Dobih danas Move na hp4024.
Šta se dešava sa Iris go koju imam na telefonu i android boksu?
Da li trebam da pređem na Move app ili da nastavim sa Iris Go?
Pitam, zato što sam video da u podešavanjima hp4024 imam opciju slotova gde stoji za mobilne uređaje 0/3 i za Tv uređaje 0/1.
On očigledno ne vidi slotove za Iris Go koji su mi inače svi zauzeti.
Da li ću aktivacijom Move na mobilnim uređajima,izgubiti slotove na Iris GO,ili ću imati paralelno slotove i na Move i na Iris Go?
Koliko sada vidim,Iris Go ima max 3 slota,dok Move ima 3+1, ništa mi nije jasno. 🙂

Poslednja izmena:
Nisam expert, ali je logično da sa move platformom ide move go.
Tako sam ja uradio. Imas svoj nalog i sa njim se logujes na move app na telefonu i kompu.
Ne mozes imati iris go.

Dobro. Eto saznao sam nesto novo.
Mada ne znam svrhu. Pretpostavljam da su isti kanali u pitanju.
Jedino ako je kvalitet slike razlicit onda ok.

Pre koji dan su mi zamenili boks,i instalirali Move,tako da mi je na uređajima ostao Iris Go,a na Smart Tv-u sam instalirao Move.Malo baš testiram da vidim da li Move ima neke blagodeti.
Proveriću da li imam duple slotove ,ili obe platforme dele isti slot.Imam dva smart tv-a ,i tri mobilna uređaja.Za sada su mi popunjena sva tri slota na Iris Go i jedan slot na Move, sve u okviru istog naloga.

Poslednja izmena:
Da li se još nekome program zamrzava, pre toga kao da preskače, štuca i onda stane i to nakon premotavanja u nazad?!
I kada se ugasi tv, prebaci na neki drugi kanal, nebitno da li i posle celog dana, kada se vratim na tu emisiju -jednostavno ni da mrdne bas od tog trenutka. Tu stoji i ni makac..
Move na hp4024.
Jedino rešenje je restart stb
Edit:
Sad restartovao, krenuo da se pokrece i crn ekran. Ne reaguje. Nikad ranije nije tako..samo taster zvuka reaguje
Loše se pokazao MOVE na HP 4024 STB-ovima. Traži zamenu za ove HP 7 tamo rade dosta bolje

Da li posle apdejta sa Irisa na Move, stb hp4024 moze na wifi ili ne? Mene jos ne prebacise na taj famozni Move 🤣
Trebalo bi da može , MOVE radi preko regularnog interneta nije kao IRIS

Pre koji dan su mi zamenili boks,i instalirali Move,tako da mi je na uređajima ostao Iris Go,a na Smart Tv-u sam instalirao Move.Malo baš testiram da vidim da li Move ima neke blagodeti.
Proveriću da li imam duple slotove ,ili obe platforme dele isti slot.Imam dva smart tv-a ,i tri mobilna uređaja.Za sada su mi popunjena sva tri slota na Iris Go i jedan slot na Move, sve u okviru istog naloga.
Imaš sreću. Do obnove ugovora, ako si imao aktivan IRIS GO aktivan pre migracije , ostaje ti iris go licenca i plus dobijaš MOVE . Za sada nisu to gasili ali možda u budućnosti i to ugase

Nazad
Vrh Dno