Šta je novo?

El. gitare i sva prateca oprema ( sw, hw, faq, opsta diskusija, itd )

Mada su se pristupacni brendovi poprilicno popravili poslednjih godina sa kvalitetom.
Veoma moguce. Harley Benton je pre dve-tri godine bas imao lose setup-e i ne bas dobar quality control. Pragovi na delu vrata gde prolazis prstima su znali biti poprilicno ostri, potenciometri nekada ne zavrnuti, probleme sa uzemljenjem na nekim modelima i generalno setup vrata i celog donjeg dela bio to floyd rose ili kobilica je bio kod vecina gitara bas los. Nije kraj sveta i ogromno ulaganje. Sve to resi neko ko zna da odradi dobar setup ali ko ne zna mnogo oko gitara poprilicno se razocara kada je izvadi iz pakovanja i ako ne uradi nesto po tom pitanju gitara stalno nije u intonaciji, zvuci lose, tesko se svira itd itd.
To kada se resi to su sasvim ok gitare za pocetak, a neke njihove klase gitara cak i za neke muzicare koji sviraju cesce uzivo pa nece da svoje skuplje primerke izuljaju/habaju.

Ne bih sad pucao nesto puno para za pocetak, kasnije bi nesto uzeo svakako bolje.

Imao sam na umu ovako nesto (DC-580):

Pogledajte prilog 536315

Da im je cena tu negde oko 260 ceo set sto je super meni za pocetak (imam sve sto mi je potrebno osim pedale neke za metal zvuk).

Sta mislite o ovome?
To sam cuo da treba da se nasteluju na pocetku.
Ja sam koristio HB SC 450 plus, od pet kojih sam probao jedna je bila ok, ali sam morao da je setujem, ima jedan mrtav prag (14.) ali moguce da sam previse spustio akciju, posto je samo na high E. Za te pare je ok, ali ne ocekuj previse, zvuk nije kao Epiphone npr, ali nije bas toliko losiji koliko je razlika u ceni. Moj savet je da ne uzimas bundle, posto je pojacalo lose, i daces mnogo para na druge stvari. Radije uzmi nesto tipa NUX mighty plug pro, Fender mustang, cak HB DNAFX Git mobile ili slicno za pocetak, dok ne vidis dta ti se dopada. Posle mozes da menjas, a to pojacalo neces prodati nikada.
Ovo sto ti kaze Duke, realno sve ispod 1000-1500 eura mora da ide na setup anyway.
Moj trenutni favorit je Epiphone 1959 standard outfit, jako dobra gitara za te pare.
Srecno i uzivaj!

Imam sluske, za komp da bih svirao ide audio interfejs?

Evo ti predlog sa obrazlozenjem, da ne bacamo ovde predloge gde ces se samo pogubiti:
Kao totalnom pocetniku na gitari sve mozes uz pomoc yt da podesis, osim pragova na vratu. Za to ti vec treba malo vise znanja, iskustva i alata.
Pogledaj Ibanez GRX ili GRG entry serije, u Nemackoj su oko 200e. Ono sto se istice kod njih je odlican vrat. Nije savrsen ali je jako dobro odradjen (pogotovo pragovi) i izuzetno prijatan pogotovo za pocetnike. Taj "osecaj" kada drzis vrat je jako bitna stavka (ako ne najbitnija) a ovi su se dokazali kao odlicni u tom polju. Svakako ce trebati sredjivanje pre ili kasnije jer se drvo vremenom susi i suzava = krajevi pragova ce poceti da "vire" i da ti smetaju te je potrebna obrada ( to se inace desava na vecini gitara).
Ovaj savet za gitaru sam dobio od komse koji godinama radi u Guitar Store (prodaja polovnih i novih, setup, popravke) kada sam vijao gitaru za zezanje i budzenje pre x god i bio je u pravu.
Koliko vidim, i dalje su na tom nivou.

Kao sto vec rece Savant, mozes da uzmes odlican Fender Mustang:

i tu imas sve sto ti je potrebno za pocetak na sluskama + bonus je sto mozes da ga vucaras sa sobom.

Sto se tice audio interfejsa ako hoces da ides na komp sto ti licno preporucujem, entry level Behringer U-Phoria UMC22 je 35e i odradice ti posao za pocetak savrseno.
Prednost je sto mozes da nakacis zvucnike ako nekad pozelis da te familija upuca, sto mozes da snimas u DAW, sto mozes da skines "free" sa neta digitalne simulatore tipa Neural DSP pa imas svu gitarsku opremu na raspolaganju u virtuelnom izdanju, sto mozes mic da ubodes da zapevas itd itd...

Prejeftina kombo pojacala izbegavaj u sirokom luku.

Ibanez GRG121DXL-WNF 276e bundle sa torbom

Fender Mustang Micro Plus Mini Gitarsko Pojačalo 135e

Ova gitara je GRG, na nju si mislio?

Ibanez GRG121DXL-WNF 276e bundle sa torbom

Fender Mustang Micro Plus Mini Gitarsko Pojačalo 135e

Ova gitara je GRG, na nju si mislio?
To je gitara za levoruke, taj konkretan model, a vidim da si SG gledao desnu.
To si inace pristojne gitare, vrlo lep vrat za sviranje. Mozda i najvaznije, da li se tebi dopada, sto ti se vise dopada vise ces je svirati a to jd najbitnije kad pocinjes.

Ma ovo sam nasao prvo, desnoruk sam u pravu si, ima na ananasu za oko 27000 i kusur hiljade ta walnut, a skroz crna ima i za 25.000 da vaucerima

Nazad
Vrh Dno