Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Nemam pojma, ja evo vec dve nedelje popodne drndam Neo, stream, 2 Chrome prozora sa relativno dosta tabova, ChatGPT app, Viber, malo Excel... i prilicno je hladan.
Evo meni je danas stigao MBP M5P 16" 48 ram - kupljen preko KP prodavca sa velikim brojem pozitivnih ocena.
Sav srecan krenuo unboxing-om pa onda sa setup-om kad ono MDM block!
Javio sam prodavcu sta se desava - kaze da mu nije jasno otkud MDM lock na uredjaju koji nije otvaran.
Zajedno smo proverili serial i pise da ona garancija vazi do 18.4.2027 godine...
Trenutno je u pregovorima sa dobavljacem i kaze da ce resiti situaciju - videcemo kako ce izaci na kraju.
3400e mi sedi blokirano pored stola.
Posto niko nije radio unboxing sem mene (sve je izgledalo autenticno) cak i onaj...
Evo mali update:
Ovo moze svakome da se desi kada kupuje od preprodavaca.
Firma X kupi 50 MBP - Apple salje serial brojeve ili se rucno unose kasnije u sistem firme X
Firma X stavlja MDM (moze remote preko seriala) i posle izvesnog vremena proda 25 MBP kao visak.
IT sektor ne ukloni MDM sa svih MBP i nekome (meni) zapadne i onda cvrc milojka.
Jedan od nacina je da se direktno kontaktira vlasnik / it department i da se proveri da li je mbp ukraden ili je prodat
ako je prodat onda bi IT treba da skine mdm.
^^
Ponudili su ono što narodu treba. Na ovome će da zgrnu više love nego na Pro liniji, koliko god da je cjenovna razlika i koliko god Pro linija ide na gore…
Izasao je u susret i kontaktirao je dobavljaca jer navodno jos nije imao ovakav slucaj.
Rece da ce biti reseno najkasnije u ponedeljak.
Rekao mi je da ako se ovo ne bude resilo, da ce mi zameniti mbp sa istim specifikacijama.
Ja sam sad odradio reset posto je MDM bio enroll-ovan i imao sam samo opciju da se ulogujem kao clan naucne ustanove.
Posle reinstalacije Tahoe-a i dodavanje wifi mreze MDM se opet pojavio.
Mrka kapa za sad.