9to5mac.com
Ima smisla, da osnovce i srednjoskolce uvuku i naviknu na macos. Kao sto je Microsoft sa svojim resenjima, Office, Windows i slicno, pa onda se to prenese na biznis trziste. Da ti osnovci kada porastu, naviknu na ovaj eko sistem i onda koriste i u kompanijama mac. Ali tesko ce to ici. Treba naterati sve te americke kompanije da predju sa Windowsa na Mac. Mislim da nece uspeti, cak ce biti kontraproduktivno, jer ce ti korisnici biti generalno tehnicki nepismeni, nece umeti da koriste windows, office i slicno. Vec ce morati da se navikavaju na taj sistem na pocetku svoje karijere.Tako je, Neo ima primarno ulogu da preuzme tržište i uvuče low end korisnike u ekosistem.
Verovatno je najbolji ekran sa tim specifikacijama...ako ti treba za sredjivanje fotografija itd, bolje idi bar na Air, ako ti treba za neko opustenije koriscenje, bice dovoljan.Kakav je MacBook Neo po pitanju slike buduċi da ne podržava P3
Jesam ali ne ide. Ne bih pitao ja sam skapirao.Jednostavnije je nego za Win,imas i youtube tutoriale,pogledaj neki od njih,a mozda je i ovde neko pisao u temi.
Isti program koristiš?Ja sam na MacBook Pro 14" M5 Max odmah podesio da se FAN aktivira agresivnije. Kada mi je stigao, Fan Control nije ni podržavao M5, ali nisam ga nešto puno koristio tih par dana. Sada mi je to podešeno i ne razmišljam više o tome, niti je buka neki problem.
Razumljivo, njihova svesna odluka, mora negde da se stane, ili akustika i baterija, ili cista snaga. Mislim da su lep kompromis napravili [sem ventilator = 0 rpm na >75c]. Otvorio sam M5 Pro 1. dan da vidim sta ima unutra, mogli su jos 3 ventilatora i hladnjaka staviti, ali nije njihova filozofija.Nazalost to je to sto se grejanja tice, ali skinuces malo toplotu kucista ako ranije pali ventilator.
Ima jako dobre performanse m5 pro, ali smo stigli na potrosnju i grejanje gde je stalo sa Intelom I9 u 2019. godini pre pojave M1.
Nazalost to je to sto se grejanja tice, ali skinuces malo toplotu kucista ako ranije pali ventilator.
Ima jako dobre performanse m5 pro, ali smo stigli na potrosnju i grejanje gde je stalo sa Intelom I9 u 2019. godini pre pojave M1.
Otvorio sam M5 Pro 1. dan da vidim sta ima unutra, mogli su jos 3 ventilatora i hladnjaka staviti, ali nije njihova filozofija.
Da, nivo buke je neuporedivo manji nego Intel, ono je bas bilo poletanje aviona kada se ugreje 🙂. Ali TDP CPU-a je sada tu negde zavisno od konfiguracije. Ne znam, kako kome, meni je vec osnovni 13" MBA M3 bio prevruc za koriscenje, lepo tanko kuciste ali dzabe, smetalo mi.Pa nije baš tako. M5 Max vrti QWEN model skoro ceo dan (GPU konstantno 100%, CPU oko 70%), nije nešto preterano vruć u 14" kućištu postavljen vertikalno iza monitora. Taj Intel iz 2019 se ugreje dok vrti Chrome sa par tabova. Pričamo o M5Max laptopu koji ima neuporedive peformanse u odnosu na 99% x86 mašina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari