Pozdrav svima.
Hoću da kupim benzinsku četvorotaktnu samohodnu kosačicu. Kosio bih oko 6 ari oko kuće i to za sad, tri četiri puta godišnje.
Međutim teren je šaren. Imam malo ravnog prostora, i više blago strmog i prilično strmog. Takođe imam i dosta neravnina i rupa. Ima i nešto drveća tu i tamo.
Za sad kosim manjom ALKO kosačicom bez pogona koja iako je stara preko 30ak godina i dalje radi. Međutim postaje mi problem (umaram se itd) da je vučem i podišem iz rupa (ima male nepodešavajuće točkove), takođe pošto s njom idem u strme delove koliko god mogu, postaje mi problem da radim s njom (godine kilaža snaga umor). Opet, ona je relativno lagana pa uopšte i mogu da je hendlujem. Treba reći i da odem nekad i u višu travu, korov, kupinu, naleti se i na mladice od drveća a nekad zapnem i o zemlju koja je opet puna kamenja-takva je zemlja.
Pa pitam, za savet iskustva i preporuku za samohodnu kosačicu čvrste konstrukcije i delova sa velikim i čvrstim točkovima, koja može da vuče sama po strmom terenu, delimično i sa rupama (i do koje mere to može) a opet da nije preteška kad treba sam da je izvučem i okrećem na strmim delovima i kad zaglavi u neravninama i rupi, i da ima dovljno snage da radi u uslovima koje sam opisao. (što se tiče strmih terena radim i ručnom kosom i trimerom ali kosačicom idem maksimalno dokle je to moguće za mene i kosačicu).