Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Nemam pojma, ja evo vec dve nedelje popodne drndam Neo, stream, 2 Chrome prozora sa relativno dosta tabova, ChatGPT app, Viber, malo Excel... i prilicno je hladan.

Najhladniji je od novih sgiruno, ipak je bas mali TDP. Mozes videti idle temperaturu, jel koristis u krilu?

U krilu. Nisam merio temperaturu niti znam kako. Na osecaj, definitivno nije topao.

Pisao sam ovo kao odgovor u ovoj temi

Da li se nekome ovo desilo??

Update

^^
Ponudili su ono što narodu treba. Na ovome će da zgrnu više love nego na Pro liniji, koliko god da je cjenovna razlika i koliko god Pro linija ide na gore…

@Makindzo

Šta kaže prodavac? Ili se samo sklonio sa strane i ti moraš da rešavaš sve sam...

Izasao je u susret i kontaktirao je dobavljaca jer navodno jos nije imao ovakav slucaj.
Rece da ce biti reseno najkasnije u ponedeljak.
Rekao mi je da ako se ovo ne bude resilo, da ce mi zameniti mbp sa istim specifikacijama.

Ja sam sad odradio reset posto je MDM bio enroll-ovan i imao sam samo opciju da se ulogujem kao clan naucne ustanove.
Posle reinstalacije Tahoe-a i dodavanje wifi mreze MDM se opet pojavio.
Mrka kapa za sad.

Tako je, Neo ima primarno ulogu da preuzme tržište i uvuče low end korisnike u ekosistem.
Ima smisla, da osnovce i srednjoskolce uvuku i naviknu na macos. Kao sto je Microsoft sa svojim resenjima, Office, Windows i slicno, pa onda se to prenese na biznis trziste. Da ti osnovci kada porastu, naviknu na ovaj eko sistem i onda koriste i u kompanijama mac. Ali tesko ce to ici. Treba naterati sve te americke kompanije da predju sa Windowsa na Mac. Mislim da nece uspeti, cak ce biti kontraproduktivno, jer ce ti korisnici biti generalno tehnicki nepismeni, nece umeti da koriste windows, office i slicno. Vec ce morati da se navikavaju na taj sistem na pocetku svoje karijere.

Ako zelite da uzmete Macbook, vidim da iStyle u Temisvaru poprilicno povoljan 😀

Macbook Neo je oko 100e povoljniji od naseg iStyle-a(ima i 512gb verzija)
Macbook Air M5 je oko 150-200e povoljniji, zavisi od konfiguracije
Macbook Pro M5 je oko 300-500e povoljniji, zavisi od konfiguracije

Izlet u Temisvar preko agencije je oko 25e, aj da kazemo da se potrosi oko 100e za hranu i mozda jos nesto da se kupi, ako se uzima neki Air ili Pro model, ispadne svakako jeftiniji, ako se uzima Neo, za cenu 256gb kod nas, tamo moze da se uzme 512gb 😀

Nazad
Vrh Dno