filipos
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.02.2005
- Poena
- 745
@Space Beer
Sta to ne radi na taskbaru ili star meniju?
Ne radi širina prozora, umesto da svi budu iste širine, svi su različiti, u zavisnosti od naziva programa 😀@Space Beer
Znaci to su najvece mane windowsa 11? I zbog ovoga ne treba prelaziti sa 10...Ne radi širina prozora, umesto da svi budu iste širine, svi su različiti, u zavisnosti od naziva programa 😀
Start meni je verovatno najgori koji postoji na današnjim sistemima. Ograđujem se jer nisam probao baš sve. Očekivano ponašanje je na primer sortiranje po tipu (Office, Games, Multimedia). Ili kao u W10 da možeš da ih grupišeš kako ti odgovara, ali su svi tu. Sad moraš da klikćeš u grupu. Štede valjda na prostoru sad kad su 27"-32" 2K-4K monitori standard.
Znam ja da ljudi koriste ono što im se da, znam i da mnogima odgovara ovako kako je, ali ništa Microsoft ne sprečava da ponude različite opcije, pa da korisnik podesi kako mu odgovara.
Moje pitanje je - šta mi W11 nudi, a W10 ne?
Nismo se razumeli, govorim o širini u taskbaru. 4 programa, sva 4 različite širine. Ne zna se ni gde se jedan završava a počinje drugi. Ovako besmislen taskbar nisam nigde video. Očekivano je da širina bude fiksna, ali da možeš da podesiš vrednost. Ili da se smanji ako je taskbar pun, ali opet tako da su svi jednaki. Naravno da i dalje ne postoji mogućnost da različiti prozori istog programa menjaju mesta, pa je vrlo realna sitaucija da ti je levi prozor na desnoj strani taskbara.Širina prozora zavisi od programa. Nemaju svi programi istu širinu prozora i to je normalno
Ja gorovim o out-of-box sistemu, bez ikakvog petljanja. Gde je tu moja krivica? Kažeš može se instalirati OpenShell ili slično, ali zašto bih to radio kad na W10 ne moram ništa da instaliram? U čemu je konkretno prednost W11 u odnosu na W10, to mi još niko nije odgovorio. Desetka je, ovako iz glave, donela sledeće:Iskustvo pokazuje da najveći problem je do korisnika a ne do OS-a.
Ne, nisam čuo za taj odraz ali se nešto i ne bavim telefonima. 😊 Znam da je Intel uveo za desktop a da je koncept u grafičkim procesorima još od 3D akcleratora.Nisi čuo za big.LITTLE arhitekturu? A koristiš mobilni telefon oduvek 🙂
Pa samo ime kaže - velika i mala jezgra, narodski - brza i spora, glavna i pomoćna, trošadžije i energetski efikasna ... izvorno potiče iz ARM (mobilne) arhitekture, sada se širi i na desktop, jelte
Ukidanje podrške je najbolja stvar za desetku 😁, ne gnjave više sa apdejtima (koji pokvare dobre stvari)
Izgleda da nema u mojoj verziji ili ja baš ne vidim. Valjda će stići za godinu, dve. Taman da pređem na W11 kad izađe W12ima nameštanje za to, poslednja stavka un Taskbar Behavour.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari