Šta je novo?

Veš mašine

meni deluje skoro ista kao ova od 11 kg koju sam ja kupio, isti motor (1400 rpm), malo manje pakovanje (nije slim, moja je 56.5 a ova 55cm dubine - slim modeli su ispod 50 cm, po meni)
naravno, pored kapaciteta ova je i bez nekih mogućnosti, a ima ovaj ThinQ preko wifi za daljinsko puštanje u rad (sa "mogućnošću" daljinskog ukidanja programa od strane proizvođača ali bez "daljinskog" ubacivanja veša 😉 ) i praćenje rada

mislim da bi trebalo da rade skoro isto što se pokreta bubnja tiče jer je to isti DD inverterski motor (neka me ispravi neki serviser ako grešim), da se skoro isto "čuju" odn. budu tihe, a možda ima i invertersku pumpu za vodu kao ova moja (moja ima dve, zbog ovog ispod) što isto smanjuje buku
po meni, ono bitno što joj fali je TurboWash (to neko zove i recirkulacija), što skraćuje vreme a i znatno poboljšava pranje
stoga bih ja potražio model sa tim a može i bez ThinQ, jer i ova moja ima Smart Diagnostics iako nema WiFi/BT uparivanje (snima zvuk sa mašine kad se aktivira preko mikrofona pa aplikacija "tumači" odatle šta je problem), a nema "mogućnost" da mi proizvođač naknadno uskraćuje neke funkcije po svom nahođenju 🤔

inače, za sad sam našao samo jednu stvar koja mi malo smeta a to je što ima "odloženi kraj" a ne "odloženi početak" rada, pa moram da se bavim aritmetikom i nagađanjem kad će da počne da radi (ima AutoSense senzor u bubnju pa konačna dužina trajanja programa zavisi od težine, tipa i stanja veša u bubnju)

Ista ali je i 50% skuplja ta koju si ti kupio, nema i jare i pare izgleda.

kao što možda rekoh u nekom ranijem post-u kad sam pisao o mojoj kupovini, možda sam imao sreće ali sam je platio samo oko 130€ više od cene te sa tvog link-a
možda u nekoj radnji i ti naletiš na neki takav popust, prošetaj pa probaj, šta te košta..

na stranu to, mislio sam da je verovatno ista u osnovi, motor, mehanika i tome sl. - ne verujem da prave posebne motore (ili ležajeve na bubnju, recimo) za jeftinije i skuplje modele
pre se svodi na to da li ima taj TurboWash (koji ide sa dodatnom pumpom), ili AutoDose (koji opet ima svoju elektroniku i sklop), da li ima WiFi ili ne, i koliki joj je kapacitet bubnja, da ne idemo u sitnice kao, recimo, to da li su joj one prečage u bubnju ("podizači veša") plastične ili metalne...
jedino ne znam oko tih oznaka, šta znači broj na petom mestu u oznaci, da li je to generacija modela, kao godina proizvodnje, i da li ima razlike i u tim osnovnim stvarima kod modela iz različitih godina (recimo, moja tu ima broj 5 a ova sa tvog link-a broj 10)

nisam gledao pa možda grešim, ali mislim da bi trebalo da može da se nađe model koji ima sve to kao taj, ili možda nešto manje (tipa, centrifuga do 1200 rpm), plus TurboWash, a možda i Steam...
a onda, cena može verovatno da bude veća na site-u, ali idi i do radnje, možda se i tebi posreći.. 🫰

3x vise razloga da crkne😂 Jos Candy

Candy mi se pokvarila za par meseci, pa sam je menjao za Bosch uz doplatu. Roditelji takođe imali Candy, pokvarila se i u garanciji i posle isteka garancije (elektronika). Bosch već 4 godine bez problema, deluje mi da će trajati bar još toliko.

Kupljena je mašina LG F4X1009NWK. Javljam utiske nakon što je žena isproba u odnosu na prethodnu koju smo imali Beko.

Nazad
Vrh Dno