Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Za A52s 5G su uradili 5G podršku
Meni nema nista a imam taj telefon .Za samsung A52s poslednje azuriranje je bilo 1.septembra 2025 .Android 14 I one ui 6.1.Koga god sam pitao nije imao azuriranje i ne radi mu 5g mreza u Yettelu na tom telefonu.Ako ima neko od forumasa da mu radi 5g na tom telefonu u yettelu neka napise kako je azurirao i aktivirao.

Čak po mernjima ovde na forumu izgleda da 4g radi mnogo brže nego 5g, ja zadovoljan
Zavisi ko gde meri i koliko je udaljen od repetitora, ta merenja zavise od pozicija. 5G ima manji domet od 4G. Meni radi sve bez problema na starom xiaomi, moze i do 10 Gbps na 5G, ali koristim samo 4G+ jer necu da mi 5G zraci mozak dok razgovaram. Nekima je to mozda i smesno, meni nije. A brzina na 4G+ mi je i u stanu 350 na yettel-u, a slicno i kod drugih (Novi Beograd) i ne treba mi vise.

@Zuel
A upload? Da li ti je ikad upload bolji na 5g u odnosu na 4g?
jeste ali sada ne koristim mobilni net od yettela i ne mogu da izmerim tacnu raziku. U Italiji mi je jesenas 5G bio brzi za svega 20-30Mbps, ali tamo boravim u manjem mestu, 4G je bila oko 320 a 5G oo 350-360, (a pre uvodjenja 5G je bila na 4G+ oko 180-200). Ovde neki postavljaju testove od duplo vise, verovatno merili kod repetitora. Pri upotrebi ne mozes ni da ocenis kolika ti je brzina, 300 ili 600, bitnije je da ne prekida i ne koci.
Kod nas je problem sto su cene nenormalne u mobilnoj telefoniji, pa nam neki paketi izadju i 100 puta skuplji nego na zapadu. A pogotovu u pripejdu. Nece ni da ti prodaju sta ti treba, nego sta oni hoce, prakticno nas ucenjuju. A kad sam bio u poslovnici mts-a, oni imaju samo neke "promocije"' a kad sam trazio cenovnik ostali su bez teksta. I svi nas tako motaju u krug, niko se ne buni, oni prodaju maglu i dobro im ide. i svi traze na ugovor od 2 godine, pa moramo da im placamo i kad smo na godisnjem u inostranstvu. Nisam zadovoljan nasim provajderima, preskupi i bezobrazni, ucenjuju i pljackaju narod. Ima tu krivice i u politici, ali ni to nije opravdanje.

Jel se to meni cini ili je sada na yettel surf paketu nekadasnjem Go data ukinuli premost preostalih minuta i gb u narednom mesecu , posto kako je krenuo novi mesec tako je sve na restart otislo i minuti i gb.

Na svim novim paketima nema više prenošenja saobraćaja.

aha , nisam znao za taj info , a nigde nije naznacena.

@2u91c ja imam taj info još u decembru 😀 Poludeo sam kada sam čuo. Podigli cene, a to ukinuli.

Znaci nije za sve pakete? ili to ide kako za koga izgleda.

Juče sam obnovio ugovor, podneo sam zahtev za prelazak u A1, posle sat vremena me zvali i ponudili 50% popusta na Yettel 100. Pošto mi paket i ponuda odgovaraju, pristao sam bez mnogo cenkanja.
E, sada, da li sam i dalje u mogućnosti da objedinim usluge u Yettel sve i dobijem keš bek od 500 dinara, ili sam popustom od 50% izgubio tu opciju? Ima li neko iskustva u tom smislu?

E, sada, da li sam i dalje u mogućnosti da objedinim usluge u Yettel sve i dobijem keš bek od 500 dinara, ili sam popustom od 50% izgubio tu opciju? Ima li neko iskustva u tom smislu?
Izgubio si tu opciju, jer 50% popusta i jos veci popusti nisu deo standardne usluge i nije moguce objediniti yettel sve.

Juče sam obnovio ugovor, podneo sam zahtev za prelazak u A1, posle sat vremena me zvali i ponudili 50% popusta na Yettel 100. Pošto mi paket i ponuda odgovaraju, pristao sam bez mnogo cenkanja.
Meni nude da potpišem novi ugovor taj isti paket za 1.899din, bez cimanja da podnosim zahtev za promenu mreže. Mada ne planiram da im dajem preko 1300 din za paket. Ako ništa tu je A1 koji može da ponudi za 1500 sve neograničeno prilikom prenosa broja.

Hej, @Yettel Srbija - Dobar dan 🙂

Dostavili ste danas račune....u digitalnoj formi, spremno za plaćanje. Zašto isti ne može da se plati u poslovnici?

Hvala unapred na odgovoru.

Kako to? Moze li neko pojasnjenje?

Sad procitah. To se odnosi na prelazak sa pripejda na postpejd, tzv. retention ponude (pri podnosenju zahteva za prelazak u drugu mrezu) i dalje vaze.

Ne znam odakle im te informacije. Pripejd broj kupljen pre manje od mesec dana, uredno u aplikaciji prikazuje ponudu od 50%

@m_fcrs lažne vesti za koje niko neće odgovarati na kraju, a cilj je da se nekako ukanali Yettel, jer dosta korisnika je ostalo kod njih zbog takvih promocija + dodatno par meseci po dinar što nijedna druga mreža nije nudila.

Što da ih ukanale kad se sva 3 operatera dogovaraju međusobno oko cena i ostalih gluposti?

Nazad
Vrh Dno