Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

The Instigators mršava komedija koja je inače triler/crime? 😀 koju izvlače odličan performans Casey i Matt koje inače nisam nikad video u sličnim ulogama tako da im baš fino leži. Film 4/10 a performans dvojca 8/10

Spominjan ovde skoro kad i Louis De Funes pa odlučih da ga repriziram.
I dalje dobra zabava, i utisak da sam gledao neku produženu verziju Alo Alo serije.
Neverovatno koliko je Alo Alo "pokrao" fora iz ovog filma 🤣

7.5/10

Danski odgvor na Captain Philipsa (mada je snimljen godinu dana ranije), baziran na istinitim događajima, i nije toliko fast paced kao Captain Philips, više je aspekt na psihološkom aspektu otmica.

Solidno ali ništa posebno.

6/10

Još jedan film baziran na istinitim događajima, lovu na Boni i Klajda.
Generalno dosta dobar film ali dosta spor i razvučen i rekao bih duži nego što bi trebao da bude.

7/10

Francuski filmovi iz druge polovine proslog veka su pozajmljivali ideje iz jos starijih filmova i cela filmska industrija je u to vreme pravila rimejkove ali mi se cini da su sve to bolje radili nego danas.
Pogledajte prvi youtube klip od 1:58 i uporedite sa drugim.

The Super Mario galaxy movie slabiji nastavak ali drži pažnju koga zanima Mario svet. 6/10
Meni odličan za nijansu mi je prvi bolji. Lepo su proširili univerzum sa Foxom iz Starlinka. Verovatno možd ai ukrste u nekoj igri nekada. Gospodza zavrsila Mario Galaxy 1 sad igra dvojku kaže svasta je prepoznala u filmu. Vidim da ga po netu pljuju kao produženu reklamu ali je mnogo više od toga.

Odgledao seriju modern warfare filmova:

Hurt Locker
Lone Survivor
The Outpost
The Covenant

Sve moze da se gleda. Najprijatnije iznenadjenje The Outpost od koga nisam ocekivao mnogo.

The Rip, na Netflixu.

Krimi-thriller o policajcima koje ubija pohlepa.. klasična, svarljiva priča, sa ozbiljnom produkcijom i glumcima.
Netflix sve bolji u ovoj ulozi, sa budžetom ~100 milki i A-list kastom (Damon + Affleck).

Gledao ZG80 i dobar je, nisam požalio (Metastaze sam gledao svojevremeno).
A naravno zvuk je katastrofa po običaju. Dosta scena moram da se naprežem da razumem šta se priča, nešto što je neprihvatljivo često u balkanskoj kinematografiji.
Odličan dokumentarac na tu temu.
Making Waves: The Art of Cinematic Sound
13541.jpg

Izuzetan film.

Kada sam ga prvi put gledao kao "osnovnoškolac" do max 10 godina film sam video kako neki vid horora, kao što je uostalom većina ljudi posmatrala Džona Merika isključivo na osnovu njegovog fizičkog izgleda.

Prošle noći sam ga prvi put odgledao kao stariji i doživeo sam ga potpuno drugačije a film definitivno izaziva različite emocije kod gledaoca kako u vezi lika Merika tako i gotovo svih u njegovom okruženju.

Naposletku i fantastičan John Hurt jer definitivno daje dušu liku kojeg tumači.

Sean Penn je izneo ceo film na ledjima, jednostavno je zasenio ostatak (top) ekipe!
Odlican, i ja sam ga nedavno reprizirao, ali posto je proslo 20tak godina od prvog gledanja, uzivao sam kao da sam ga prvi put gledao.

Verovatno i najbolji "njegov" film koji sam gledao..

The Drama (2026) - 5/10.
Kako pišu scenarij u nekim filmovima da djeluju glumci mutavi, ono tipa hoće nešto da kažu pa kao mutavi "I mean, I thought, I just...".
Inače, film dosadnjikav, previše dramatizuju a nema drame.

Ovaj film deluje kao da ga je Spilberg pravio ali sa osminom mozga.
Ultra dosadan, da su isli na full komedija sprdnja ili neki ludi horor bio bi bolji.
1: Da kamencuge siluju Rajana deceniju drzeci ga kao roba/dzukelu i realno briga ih za propas sveta. Odnekud stize Zenedeja (koja je poslata kao bekap) sa AR15 i izroka ih sve. Od njihove krvi smuckaju spas za covecanstvo i krenu kuci. Rajan usput umire, Zenedeja trijumfalno slece na zemlju i izlazi sa 2 mala crnceta.
2: Rajan unezveren i nadrogiran hemudzama za komu/amneziju lovi posadu po brodu, kolje/siluje/kanibalizuje. I kad ih sve pokolje na kraju vidimo da su svo vreme na zemlji, sabotirao misiju jer su ga prisilno naterali na nju.

Ultra dosadan, da su isli na full komedija sprdnja ili neki ludi horor bio bi bolji.
1: Da kamencuge siluju Rajana deceniju drzeci ga kao roba/dzukelu i realno briga ih za propas sveta. Odnekud stize Zenedeja (koja je poslata kao bekap) sa AR15 i izroka ih sve. Od njihove krvi smuckaju spas za covecanstvo i krenu kuci. Rajan usput umire, Zenedeja trijumfalno slece na zemlju i izlazi sa 2 mala crnceta.
2: Rajan unezveren i nadrogiran hemudzama za komu/amneziju lovi posadu po brodu, kolje/siluje/kanibalizuje. I kad ih sve pokolje na kraju vidimo da su svo vreme na zemlji, sabotirao misiju jer su ga prisilno naterali na nju.
Ovo je pravljenu za današnju publiku. Ultra moderno i relativno zabavno.... Očekivati neku dubokoumnu pouku u današnjim filmovima je više nego naivno!
Isak Asimov je odavno umro a i ostali umovi... ovo je sve reciklaža nečega, a jedino da imamo sreće ako je koliko toliko inovativno. Svaka nova ideja ili deo nje je za wauuu.

I manje od osmine.
RDT_20260408_1358168578469714440052127.jpg

Realno taj film je gledan i uzeo lovu samo zato sto nema nista u bioskopima.
Legendarni, Flight of the Navigator pre tacno 40 godina je kompleksniji 10X a to je film za decu.

Scream 7 slobodno preskočiti. Najslabiji Scream do sada. Rađeno ofrlje.

Good luck, have fun, don't die je sasvim ok, ali mu fali malo da bude stvarno odličan. Volim Verbinskog, ima svoj haotični stil, ali kao dobar zanatlija može da odradi bilo koji žanr, mada je verovatno najbolji u akcionim komedijama. Ovde kao da se malo nit gubi, verovatno je trebalo malo više peglanja scenarija da se fino razrade likovi i dotera radnja, bilo bi još bolje, ali i ovako je solidna sedmica od mene.

Shelter_2026_poster.jpeg
Sta da kazem ---> El Clasico Jason Statham
Od mene solidna 7/10
MV5BMmMwYmI3NGYtZGVlYy00ZTc1LTg2Y2ItNDJhMGJlNzE1ZDkwXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
Film po istinitom dogadjaju
Od mene takodje 7/10

Gledao ZG80 i dobar je, nisam požalio (Metastaze sam gledao svojevremeno).
A naravno zvuk je katastrofa po običaju. Dosta scena moram da se naprežem da razumem šta se priča, nešto što je neprihvatljivo često u balkanskoj kinematografiji.
Odličan dokumentarac na tu temu.
Making Waves: The Art of Cinematic Sound
Pogledajte prilog 534781
Da, ja sam morao da premotavam neke dijaloge jer nisam čuo dobro.
I što kažeš dešava mi se i sa domaćim serijama/filmovima.

Neverovatno da u 21 veku to ne mogu da reše.

Koliko se sećam domaćih starih filmova zvuk jeste bio krš ali se razumelo šta pričaju. Nisu mumlali.

Jedan deo je tehničke prirode, drugi deo je da niko više ne obraća pažnju na dikciju. Ja često ni u našim filmovima/serijama ne razumem šta pričaju.

Muljav zvuk mi je u rangu tamnih scena i (pogrešnog/preteranog) color grading-a, ali nažalost niko da se trgne i odustane od te pogrešne prakse.

Dikcija je za glumca nekada bila možda i najvažbija stvar, pošto je trebalo u pozorištu i onaj u zadnjim redovima da te čuje i razume. Takođe, ni filmovi često nisu bili snimani kvalitetnom audio opremom, a ni biskopi uglavnom nisu imali dobro ozvučenje. Danas smo se već svi toliko navikli na subtitlove čak i za filmove na maternjem jeziku da imaš glumce kao što je Tom Hardi koji uopšte nisu u stanju ni da razgovetno govore, taj čovek stalno mumla.

Nazad
Vrh Dno