Šta je novo?

mts mobilni net 5G / 4G

Super sad znaci mts mozes da kupis 5G mifi. I za 1625 dinara da imas 20/20 prenosni net. Sto nije lose. Mozes kasnije mtel ili nesto drugo da ubacis u njega i imas full speed.

Super sad znaci mts mozes da kupis 5G mifi. I za 1625 dinara da imas 20/20 prenosni net. Sto nije lose. Mozes kasnije mtel ili nesto drugo da ubacis u njega i imas full speed.
Nije bas 1625 , na tu cenu dodas boost i samo prva 3 meseca po 1774, a ostalih 21 mesec po 2173 prilicno dosta novca.

@gicko
Koje brzine izvlacis , tu nema ogranicenja?

Poslednja izmena:
Nije bas 1625 , na tu cenu dodas boost i samo prva 3 meseca po 1774, a ostalih 21 mesec po 2173 prilicno dosta novca.

@gicko
Koje brzine izvlacis , tu nema ogranicenja?
Da to sam prevideo da je i najmanji paket 1400 plus ruter plus net boost...
Da podosta novca ali ako se oduzme da ostaje 5G otkljucan mifi ruter. Nije toliko ni losa ponuda...

Sto se tice 5g mts mobilnog interneta, moram da iznesem svoja iskustva, iako sam sto puta reko nikad vise mts uzeo sam mts 5g internet 1000Gb paket. Dobio sam 4g ruter MF286c i posle par dana upotrebe iskustva su sledeca, download brzine u spicu ,vecernji casovi, su od 3Mb do nekih 10Mb po sekundi a ping je ogroman, ujutru oko 4h brzine idu do 40Mbs, preko dana do nekih 25Mbs, a udaljen sam manje od 3km od Centra grada Loznice. I da napomenem brzine variraju, ruter postavljen kraj prozora gleda u predajnik. Ubacim u telefon koji podrzava 5g , uhvatim 5g a brzina 15Mbs... Sta reci nego zalosno. Testiram u telefonu i poredim sa a1 karticom i rezultat sledeci A1 130Mbs a Mts 50Mbs... Cisto da se zna.

Prilozi

• Untitled1.png
    Untitled1.png
    376.4 KB · Pregleda: 223
Lozničanin.
Centar Loznice,kod srednjih škola.
Mts u ruteru zte 296
I mtel esim u telefonu,roming.
A1 je na mojoj lokaciji trenutno neupotrebljiv.

Prilozi

• Screenshot_20260208_204808_Chrome.jpg
    Screenshot_20260208_204808_Chrome.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_20260208_205044_Chrome.jpg
    Screenshot_20260208_205044_Chrome.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_20260208_205126_Chrome.jpg
    Screenshot_20260208_205126_Chrome.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 162
Pa uz nove popuste sto daju na 5G u A1 internet. Mts se jedino isplati ako nema signal A1 ili je preopterecena BS. Za 5G mala verovatnoća ali recimo da moze biti ako 100 ljudi gleda TV istovremeno na istom sektoru i ili vrši neki download.

Sto se tice 5g mts mobilnog interneta, moram da iznesem svoja iskustva, iako sam sto puta reko nikad vise mts uzeo sam mts 5g internet 1000Gb paket. Dobio sam 4g ruter MF286c i posle par dana upotrebe iskustva su sledeca, download brzine u spicu ,vecernji casovi, su od 3Mb do nekih 10Mb po sekundi a ping je ogroman, ujutru oko 4h brzine idu do 40Mbs, preko dana do nekih 25Mbs, a udaljen sam manje od 3km od Centra grada Loznice. I da napomenem brzine variraju, ruter postavljen kraj prozora gleda u predajnik. Ubacim u telefon koji podrzava 5g , uhvatim 5g a brzina 15Mbs... Sta reci nego zalosno. Testiram u telefonu i poredim sa a1 karticom i rezultat sledeci A1 130Mbs a Mts 50Mbs... Cisto da se zna.
Kod mene je obrnuto, a1 je očajan ali isto 4g modem. I nema 5g uopšte. Podnela sam zahtev za raskid ugovora. A na globaltel mi download ide od 400 do 430 a upload od 5 do 30 tako da očekujem da mi mts radi bar 10x bolje nego a1. Čekam da im stigne Huawei 5g modem iz Bg-a pa da potpišem ugovor.

Ljudi konačno imam net u 21 veku. Mts najjači paket od 1000gb. Bolje brzine nego na globaltel kartici. A Huawei modem je vrhunski. Hvala članu koji mi je na globaltel temi preporučio mts pakete za net. Ja kad sam gledala nisu bili ubacili te pakete na sajt.

Prilozi

• IMG_4945.jpeg
    IMG_4945.jpeg
    56.3 KB · Pregleda: 191
Mts je ubacio novu tarifu za mobilni internet

5ica MobNet XXL​

Kod mene su na A1 preko dana katastrofa brzine na uploadu (1 do 3 megabita) tako da iako im je download korektan razmatram mts kućni mobilni net. Biće terabajt ili neograničeni paket, vreme je da se spasim adsl-a na bakru i njegovih 20/4 megabita.

Pogledajte prilog 533167
Moj sestric ima MTS Box 4 ADSL,brzina bruka i sramota preuzimanje max 8Mbps a upload oko 4-5Mbps.Ja sa Yettel kucnim netom pa izvlacim 30-60Mbps nikad manje,kuca uz kucu repetitor Yettelov oko 30-40 metara vazdusno udaljen.I taj box placa,rece valjda oko 5000d mesecno 🤔

@Matrix69 zavisi od lokacije do lokacije, kod mene su brzine na mobilnom Mts kao što vidiš dobre. A na Mts adsl su stabilne, uglavnom je potpisanih 20/4 megabita.
A1 kućni net bih radije izabrao (zbog niže cene i svih neograničenih paketa) ali upload je kao što sam već spomenuo kod mene jako loš.

@ostali šta je najbolji (ili najmanje loš) izbor od rutera koje nudi mts, ZTE MF286C, TCL MW63VK ili ZTE MF293N LTE?

Stvarno neznam sta ovi iz MTS-a misle i kojom se logikom vode,mobilni net 200gb kosta 1900d kod konkurencije je 1800d dalje 400gb 2400d konkurencija trazi 2200d,zatim mobilni net 1000 traze 3000d e tu je cena ista i na kraju ovaj XXL paket traze 3200d pise Neograniceno.Malo sutra Neograniceno konkurencija isto nudi za te pare Mobilni Net Max,ali lepo pise dobijas 4Tb mesecno i uz ovaj XXL paket MTS,prema njihovom sajtu ne daje onaj Huawei MiFi E6888-982 5G ruter?Samo uz ova tri manja paketa ide i on po ceni 500-550d mesecno,ostali su ZTE MF286C i on je CAT4,ovaj TCL MW63VK pise radi na bateriju...i sada korisnik moze da bira 4G najbolji im je ZTE MF293N LTE on je vec CAT6,ali uz net 200 se doplacuje 100d mesecno koja je to logika sam bog zna.Kod konkurencije su svi ruteri po 1d osim,ZTE G5B 5G koji uz paket od 1000gb doplacuje se 500d mesecno....uz ostale pakete ima lepo 4G Huawei B530-336 CAT7 pa cak i uz net 200gb.Ovo je poredjenje cena i ponude MTS i Yettel kucnog neta,koliko da se neko ne zbuni 🤔

@Matrix69 ja bih rekao da najviše ciljaju na sela kao kod mene što je situacija iznad opisana (gde A1 ima dosta lošije brzine).
A možda jednostavno nema nikakve poslovne logike i to je objašnjenje. Ne bi im bilo prvi put..
Evo ja sam korisnik trenutno MTS mobilnog neta, pisao sam vec u toj temi ali evo i ovde da podelim.
Mts ogranicava brzinu tog neta, uvek je oko 50mbps, stim sto to zavisi od gradova, najvise sto sam izmerio je 90mbps. Na telefonu je brzina uvek daleko veca. Moj paket je 500GB (stari) i kosta 2700. Za taj novac, sada u ovom trenutku, A1 KN 5G je bolja opcija. Imao sam i ZTE i TCL MiFi. ZTE se sam pokvario nakon 3 meseca, priznali su mi reklamaciju, dobio sam drugi. Pao je jednom sa prozora i tad je bio kraj. Sa obzirom da je ostecenje nastalo mojom krivicom, nije mi priznata reklamacija na neispravan uredjaj. Kad sam obnavljao ugovor, uzeo sam TCL, on radi vec skoro 2 godine bez greske. Baterija drzi fino ali je trajanje baterije direktno vezano na protok tj brzinu koju koristis i kolicinu podataka pa tako za lagani surf netom (vesti, mejl, itd) drzi i po 5-6 sati. Za torrent ful brzine gotova je baterija ispod sat vremena.
Posto se pitas za upload brzinu, sad u ovom momentu dok ovo pisem je 13.2 mbps. Da li ti je to dovoljno, ne znam.
Mogu i celu dodatnu temu da napisem o jednostranoj odluci da se promeni cena i da poskupi net bez ikakvog razloga uz poruku tuzite nas. Ali to je vec nesto drugo.
Ako bas hoces MTS mobilni net, probaj da ga uzmes na probu i da vidis da li ti zaista odgovara ili ako znas nekoga ko ima, da ti pozajmi za speed test. Moj savet je da bezis daleko od MTS.

Koji ruter mt:s nudi uz novi paket 5ica MobNet XXL?

Na sajt nudi samo 4G low cat uređaje 🤣
Imam Huawei B530-336 od Yettel mreže, e sada samo je pitanje da li ga mogu zadržati pošto u ugovoru piše zaduženje na rate i da ja uređaj ( opremu ) kupujem od Yettel d.o.o. ( toliko i toliko dinara sveukupno, ne piše da se ruter odmah isplatio kroz prvi mesečni račun )🤔

Na sajt nudi samo 4G low cat uređaje 🤣
Ja nisam ni rekao da MTS nudi bilo kakav 5g ruter, jer mislim da to oni nemaju u ponudi? Moja preporuka je bila za one koji žele da na ruteru imaju Band Lock i Cell Lock opcije, da kupe sebi Arcadyan aw 1000 5g ruter i sve će te opcije imati otključane.

To je obiljno dobra cena ako je na 24 meseca i na kraju ostaje tvoj. Sjajan uredjaj, osim sto je iskljucivo wifi bez ethernet.

To je obiljno dobra cena ako je na 24 meseca i na kraju ostaje tvoj. Sjajan uredjaj, osim sto je iskljucivo wifi bez ethernet.
Jeste samo wifi i stalno ga držim na punjaču. Ako bude potrajao super. Ja sam baš zadovoljna netom. Ovo su mi brzine od juče.

Prilozi

• IMG_5066.png
    IMG_5066.png
    45.6 KB · Pregleda: 73
nije pametno držati stalno na punjaču. takav uređaj radi na bateriju koja ima ograničen broj ciklusa punjenja
Alternativa je da na dnevnom nivou mora da se seti da ukljuci kako ne bi ostala bez interneta.
MTS je greska sto daju takav uredjaj za kucni net, ako se uopste vodi kao kucni.

Ako nije plan da ikada postane pravi mifi za putovanja, onda nema veze i da crkne baterija realno.

Ma nema šanse da stoji bez punjača jer nekad baterija ispari, nije neki kapacitet baterije. Verovatno zavisi od povezanih uređaja. Stoji uspravno, napravila sam mu stalak. I dobra stvar je što uvek ima bekap bateriju ako nestane struje.

Zna li neko, da li ima neki uređaj da podržava esim, kako bih mogao da ga ostavim na vikendici i da imam stalni net, pošto u telefonu moram koristit običan sim, a pošto imam MTS petica L, mogu još 2 esim. Znam da mogu mobilni telefoni, ali da li ima neka povoljnija opcija?

Zna li neko, da li ima neki uređaj da podržava esim, kako bih mogao da ga ostavim na vikendici i da imam stalni net, pošto u telefonu moram koristit običan sim, a pošto imam MTS petica L, mogu još 2 esim. Znam da mogu mobilni telefoni, ali da li ima neka povoljnija opcija?

5G ruteri sa esimom su generalno skuplji i teže ih je naći. Uglavnom je bolja varijanta esim adapter kao što je https://www.9esim.com/.

Nazad
Vrh Dno